Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

20 juni: 08:00 - 12:00

Midsommarafton 21 juni: Stängt

 

 

 

Bolån - när det är dags att köpa bostad

Jämför bolån från flera banker

Bolån är vår expertis
En ansökan, flera banker
Personlig rådgivning
Kostnadsfri tjänst

Så här fungerar vår bolånetjänst

Bolån - enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Ansök om bostadslån

Börja med att fylla i bolåneansökan*. Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. På Mina Sidor har vi på ett unikt sätt effektiviserat kommunikationen med oss och banken så att du sparar massor med tid. *Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra bolånehandläggare.

Step 2

Jämför bolån själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina bolånealternativ. Vi presenterar samtliga bolån på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Bolån ska vara lätt

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Vår ansökningsprocess gör det både enkelt och smidigt att ansöka om bolån.

Du behöver bara fylla i en ansökan. Vi hämtar bara en kreditupplysning och du får svar från flera banker, kopplade till vår panel.

Du laddar enkelt upp de uppgifter som efterfrågas om din ekonomi som till exempel anställningsavtal, lönespecifikationer, amorteringsunderlag med mera på Mina Sidor. Eftersom informationen som laddas upp delas med flera banker går det snabbt att få ett svar.

Men innan du ansöker om bolån kan det vara bra att ansöka om lånelöfte, speciellt om du har börjat gå på visning. Ett lånelöfte är ett preliminärt besked på hur mycket du kan låna för att köpa bostad.

Hur mycket får jag låna?

Det beror på din ekonomi. Hur mycket du får låna är helt individuellt och styrs av flera olika faktorer. Grundkraven hos de flesta bankerna är ganska lika. Men trots det så kan det skilja ganska mycket mellan olika banker om hur stort bolån du kan få.

Faktorer som styr hur mycket du får låna

Några huvudfaktorerna som styr hur mycket du får låna är dina ekonomiska förutsättningar, bolånetaket, skuldkvotstaket och amorteringskravet. Bankerna måste försäkra sig om att du har en bra kreditvärdighet och att du klarar av att betala ränta och amortering på bolånet.

Bolånetaket innebär att du får låna upp till 85 procent av bostadens värde. Bankerna får alltså inte bevilja mer i bolån. Resterande 15 procent, den så kallade kontantinsatsen, måste du kunna betala själv. Om du inte har lyckat spara ihop pengar till hela kontantinsatsen kan du finansiera delar av den genom att ta ett privatlån. Det finns långivare som accepterar att du lånar till en del av kontantinsatsen.

Skuldkvotstaket innebär att det finns ett maxtak för hur mycket du får låna i relation till din inkomst. De banker vi samarbetar med har ett skuldkvotstak på mellan 4,5 och 5,5 gånger årsinkomsten.

Amorteringskravet bestämmer hur mycket du får låna i relation till din inkomst och hur mycket du måste amortera. Amorteringskravet innebär att bankerna kan bevilja bolån upp till 4,5 gånger hushållets totala inkomst, utan extra avgifter. Men flera av de banker som vi samarbetar med kan erbjuda lån upp till 5,5 gånger hushållets totala årsinkomst, om kalkylen går ihop och din ekonomi klarar av det.

Jämför bolån

Innan du tar ett bolån bör du jämföra bolån för att försäkra dig om att du har fått de bästa villkoren. De kan kännas både jobbigt och tidskrävande att kontakta flera banker för att jämföra bolån.

Vi på Ordna gör det enkelt att jämföra bolån, handpenningslån och lånelöfte från flera banker. Vi kan även hjälpa dig med att flytta bolån och att omförhandla bolån för att få en bättre ränta.

När du fyller i en ansökan hos oss på Ordna får du svar från flera långivare. Du kan välja om du vill jämföra erbjudande själv eller om du vill ha hjälp av oss.

Jämför räntan på bolån

Det är viktigt att jämföra räntan på bolån. Räntan på bolån är den kostnad du får betala för att låna pengar från banken. Ett bolån är mycket omfattande och det handlar oftast om stora summor. Det kan bli mycket pengar som du måste betala i ränta. Därför är det bra att jämföra räntan på bolån från flera långivare för att försäkra dig om att du har fått den lägsta räntan på bolån

Ordna Bolån hjälper dig att jämföra räntan och olika lånealternativ för att du ska få så bra villkor som möjligt. Vi kan hjälpa dig genom hela låneprocessen. Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha.

bolån med en enkel ansökan

Så här ansöker du om bolån hos Ordna

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna behöver du bara fylla i en ansökan och du får svar från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning. Du kan även ansöka om lån genom att ringa oss direkt.

Tre steg för att ansöka om bolån genom Ordna Bolån

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede kan du eventuellt behöva komplettera med dokument för att styrka uppgifterna i din ansökan
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål

För att processen ska gå så smidigt som möjligt och för att få snabb återkoppling från bankerna granskar vi din ansökan, och kompletterar den med ytterligare information som ger en mer personlig överblick av din nuvarande boendesituation, din ekonomi och annan information som rör bolånet. En stor fördel med oss är att vi finns tillgängliga alla dagar i veckan.

Så kompletterar du din ansökan

I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan med ytterligare uppgifter. Det gör du enkelt genom att logga in på Mina sidor och identifiera dig med BankID. Du kan följa din bolåneansökan på Mina sidor. Våra handläggare ser alltid till att du är väl insatt i processen och vet vad som händer.

Byt bank enkelt med Ordna

Funderar du över om du kan få en bättre ränta om du byter bank? Att byta bank är inte så krångligt som du tror. Vi på Ordna kan hjälpa dig att jämföra räntan på bolån och hjälpa till med förhandla till ett bättre bolån Vi gör det lätt att byta bank om du vill flytta bolån eller om du vill omförhandla ditt bolån. Du behöver bara fylla i en ansökan här på webben och sen kontaktar vi dig. När du ansöker om bolån hos Ordna får du besked från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning.

Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan

Ordna Bolån har öppet alla dagar i veckan. Våra bolånehandläggare ordnar med allt oavsett om det är mitt i veckan eller på helgen. Du bestämmer själv vilken service du vill ha. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån genom oss på Ordna och din ansökan är inte bindande. Våra bolånehandläggare är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Bolån - vanliga frågor & svar

Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Bankerna bestämmer räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Vilken bolåneränta du får baseras bland annat på belåningsgraden, dina ekonomiska förutsättningar, om din bostad berättigar ett grönt bolån och i vissa fall om du t.ex. har pensionssparande med banken. Våra banker har historiskt haft marknadsledande räntor. För dagsaktuella räntor hänvisar vi dig till de översta frågorna här: Frågor och Svar.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  20 juni: 08:00 - 12:00

  Midsommarafton 21 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm