Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån

Ringa oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Vi ordnar bolån

Jämför dina bolånealternativ
En ansökan, flera banker
Snabb och grundlig service hela vägen
Enkel hantering fram till tillträdet
Rikstäckande tjänst

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

Vi förenklar bolåneprocessen

Vår ansökningsprocess gör det både enkelt och smidigt att ansöka om bolån.

Du behöver bara fylla i en ansökan. Vi hämtar bara en kreditupplysning från UC och du får svar från flera banker, kopplade till vår panel.

Du laddar enkelt upp de uppgifter som efterfrågas om din ekonomi som till exempel anställningsavtal, lönespecifikationer, amorteringsunderlag med mera på Mina Sidor. Eftersom informationen som laddas upp delas med flera banker går det snabbt att få ett svar.

Men innan du ansöker om bolån kan det vara bra att ansöka om lånelöfte, speciellt om du har börjat gå på visning. Ett lånelöfte är ett preliminärt besked på hur mycket du kan låna för att köpa bostad.

Hur mycket får jag låna?

Det beror på din ekonomi. Hur mycket du får låna är helt individuellt och styrs av flera olika faktorer. Grundkraven hos de flesta bankerna är ganska lika. Men trots det så kan det skilja ganska mycket mellan olika banker om hur stort bolån du kan få.

Faktorer som styr hur mycket du får låna

Några huvudfaktorerna som styr hur mycket du får låna är dina ekonomiska förutsättningar, bolånetaket, skuldkvotstaket och amorteringskravet. Bankerna måste försäkra sig om att du har en bra kreditvärdighet och att du klarar av att betala ränta och amortering på bolånet.

Bolånetaket innebär att du får låna upp till 85 procent av bostadens värde. Bankerna får alltså inte bevilja mer i bolån. Resterande 15 procent, den så kallade kontantinsatsen, måste du kunna betala själv. Om du inte har lyckat spara ihop pengar till hela kontantinsatsen kan du finansiera delar av den genom att ta ett privatlån. Det finns långivare som accepterar att du lånar till en del av kontantinsatsen.

Skuldkvotstaket innebär att det finns ett maxtak för hur mycket du får låna i relation till din inkomst. De banker vi samarbetar med har ett skuldkvotstak på har ett skuldkvotstak på mellan 4,5 och 5,5 gånger årsinkomsten.

Amorteringskravet bestämmer hur mycket du får låna i relation till din inkomst och hur mycket du måste amortera. Amorteringskravet innebär att bankerna kan bevilja bolån upp till 4,5 gånger hushållets totala inkomst, utan extra avgifter. Men flera av de banker som vi samarbetar med kan erbjuda lån upp till 5,5 gånger hushållets totala årsinkomst, om kalkylen går ihop och din ekonomi klarar av det.

Jämför bolån

Innan du tar ett bolån bör du jämföra bolån för att försäkra dig om att du har fått de bästa villkoren. De kan kännas både jobbigt och tidskrävande att kontakta flera banker för att jämföra bolån.

Vi på Ordna gör det enkelt att jämföra bolån, handpenningslån och lånelöfte från flera banker. Vi kan även hjälpa dig med att flytta bolån och att omförhandla bolån för att få en bättre ränta.

När du fyller i en ansökan hos oss på Ordna får du svar från flera långivare. Du kan välja om du vill jämföra erbjudande själv eller om du vill ha hjälp av oss.

Jämför räntan på bolån

Det är viktigt att jämföra räntan på bolån. Räntan på bolån är den kostnad du får betala för att låna pengar från banken. Ett bolån är mycket omfattande och det handlar oftast om stora summor. Det kan det bli mycket pengar som du måste betala i ränta. Därför är det bra att jämföra räntan på bolån från flera långivare för att försäkra dig om att du har fått den lägsta räntan på bolån

Ordna Bolån hjälper dig att jämföra räntan och olika lånealternativ för att du ska få så bra villkor som möjligt. Vi kan hjälpa dig genom hela låneprocessen. Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha.

Så här funkar en ansökan hos Ordna

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna behöver du bara fylla i en ansökan och du får svar från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning som vi hämtar från UC. Du kan även ansöka om lån genom att ringa oss direkt.

Efter att du har skickat in en ansökan på webben tar en av våra bolånehandläggare kontakt med dig så snart som möjligt inom 24 timmar.

För att processen ska gå så smidigt som möjligt och för att få snabb återkoppling från bankerna granskar vi din ansökan, och kompletterar den med ytterligare information som ger en mer personlig överblick av din nuvarande boendesituation, din ekonomi och annan information som rör bolånet. En stor fördel med oss är att vi finns tillgängliga alla dagar i veckan.

Så kompletterar du din ansökan

I vissa fall kan du behöva komplettera din ansökan med ytterligare uppgifter. Det gör du enkelt genom att logga in på Mina sidor och identifiera dig med BankID. Du kan följa din bolåneansökan på Mina sidor. Våra handläggare ser alltid till att du är väl insatt i processen och vet vad som händer.

Byt bank enkelt med Ordna

Funderar du över om du kan få en bättre ränta om du byter bank? Att byta bank är inte så krångligt som du tror. Vi på Ordna kan hjälpa dig att jämföra och förhandla räntan på bolån. Vi gör det lätt att byta bank om du vill flytta bolån eller om du vill omförhandla ditt bolån. Du behöver bara fylla i en ansökan här på webben och sen kontaktar vi dig. När du ansöker om bolån hos Ordna får du besked från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning.

Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan

Ordna Bolån har öppet alla dagar i veckan. Våra bolånehandläggare ordnar med allt oavsett om det är mitt i veckan eller på helgen. Du bestämmer själv vilken service du vill ha. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån genom oss på Ordna och din ansökan är inte bindande. Våra bolånehandläggare är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Vanliga frågor om bolån & Ordna Bolån

Ett preliminärt svar kan du ha inom någon timme eller kanske ännu snabbare. Vi har byggt system för att påskynda processen men det är mycket som vi inte styr över.

En vanlig köpaffär kan gå snabbt förutsatt att alla parter vill det. Parterna i köpaffären är du som köpare, säljaren, fastighetsmäklaren och banken. Vi kan ordna bankens uppmärksamhet mycket med kort varsel och vi finns tillgängliga för dig för att det ska gå snabbt. En rekommendation är att ansöka om bolånet minst en-två veckor innan du önskar ha det utbetalt för att försäkra sig om att allt är ordnat vid tillträdesdagen.

När du ska omförhandla bolån varierar tidsåtgången mycket. En förutsättning för att processen ska gå så fort som möjligt är att man har alla de dokument och uppgifter som banken kan kräva. T.ex. lönespecifikation, arbetsgivarintyg eller underlag för din kontantinsats.

Det beror på din individuella situation. Vi har möjlighet att göra en bedömning först när ansökan är inskickad. Men här är några faktorer som påverkar hur mycket du kan låna.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Räntan sätts individuellt av bankerna vi tar kontakt med och beror på en rad olika faktorer. Vi sätter inte räntan. Räntan sätts baserat på bland annat hur mycket du lånar, belåningsgraden, din kredithistoria och dina inkomster och utgifter.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget grundades 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm