Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån Mina sidor

Ringa oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

På väg att vinna budgivningen men saknar bolånet? Vi ordnar det.

Jämför dina bolånealternativ
En ansökan, flera banker
Snabb och grundlig service hela vägen
Enkel hantering fram till tillträdet
Rikstäckande tjänst

Folk älskar oss

Ordna Bolån är rankat som nr 1 av totalt 29 företag i kategorin Finansiella tjänster på Trustpilot.

5 stars

TrustScore 5.0 / 5.0 baserat på kundernas omdömen.

Trustpilot

Folk älskar oss

Ordna Bolån är rankat som nr 1 av totalt 29 företag i kategorin Finansiella tjänster på Trustpilot.

5 stars

TrustScore 5.0 / 5.0 baserat på kundernas omdömen.

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

Vi ordnar bolån.

Frågar mäklarna om lånelöfte? Börjar visningarna bli seriösa? Drömbostaden inom räckhåll, men inte bolånet? Vi ordnar det.

Ibland krävs det många visningar. Ibland få. Men plötsligt hittar du lägenheten med det lilla extra eller huset som ligger helt rätt. Då blir det bråttom med allt. Inte minst med bolånet som bara måste ordnas.

Kanske vänder man sig till "banken" eller så går de på mäklarens rekommendation. Med fokus på bostaden tappar man det rationella och går på första bästa alternativet. Av slentrian eller kanske tidsbrist. I slutändan landar man i ett bolån som man inte har jämfört. Trots att alla säger att man ska jämföra.

Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Vi möjliggör ett nytt sätt för bolånekunderna att ansöka om bolån.

Vi förenklar och erbjuder en smidig ansökningsprocess för bolån. Dels genom system. Dels genom våra Bolånehandläggare som finns ett samtal bort. Genom Ordna Bolån får du snabbt svar. Jämförelsen görs automatiskt och baserat på din individuella situation. Vi ordnar bolån. Så kan du fokusera på bostaden.

Bolån genom Ordna

Börja med att fylla i bolåneansökan. Genom att fylla i ansökan och genom att vi adderar information till din ansökan så skapas en komplett bolåneansökan som vi genom vår plattform delar med de banker som är anslutna till Ordna.

Eftersom bankerna får allt det dem behöver kan de återkomma med snabba preliminära svar. Vi har byggt system för hantering av eventuella kompletteringar som bankerna behöver genom processen - t.ex. amorteringsunderlag, lönespecifikationer, mm. - och dessa kan du enkelt ladda upp på Mina Sidor. Det fina med det är att kompletteringarna kan delas med fler banker på en gång. Vi sparar dig som kund mycket tid. Och banken, de facto.

På Ordna Bolån är vi måna om att göra allt så enkelt som möjligt. Det ska vara lätt att välja. Det ska vara lätt att välja vilket lånealternativ som är bäst, lätt att välja bindningstid, det ska vara lätt att få service om man vill ha det och det ska vara lätt att välja Ordna Bolån.

Om du inte har hittat en specifik bostad ska du först ansöka om ett lånelöfte.

Vanliga frågor om bolån & Ordna Bolån

Ett preliminärt svar kan du ha inom någon timme eller kanske ännu snabbare. Vi har byggt system för att påskynda processen men det är mycket som vi inte styr över.

En vanlig köpaffär kan gå snabbt förutsatt att alla parter vill det. Parterna i köpaffären är du som köpare, säljaren, fastighetsmäklaren och banken. Vi kan ordna bankens uppmärksamhet mycket med kort varsel och vi finns tillgängliga för dig för att det ska gå snabbt. En rekommendation är att ansöka om bolånet minst en-två veckor innan du önskar ha det utbetalt för att försäkra sig om att allt är ordnat vid tillträdesdagen.

När du ska omförhandla bolån varierar tidsåtgången mycket. En förutsättning för att processen ska gå så fort som möjligt är att man har alla de dokument och uppgifter som banken kan kräva. T.ex. lönespecifikation, arbetsgivarintyg eller underlag för din kontantinsats.

Det beror på din individuella situation. Vi har möjlighet att göra en bedömning först när ansökan är inskickad. Men här är några faktorer som påverkar hur mycket du kan låna.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Räntan sätts individuellt av bankerna vi tar kontakt med och beror på en rad olika faktorer. Vi sätter inte räntan. Räntan sätts baserat på bland annat hur mycket du lånar, belåningsgraden, din kredithistoria och dina inkomster och utgifter.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget grundades 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm