Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Första maj 1 maj: Stängt
Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Omförhandla ditt bolån - du kan sänka din räntekostnad

En familj sitter ute på ett klippblock på sommaren och tittar på utsikten. Det är en familj på fyra som är klädda i jeans och ljusfärgade tröjor.

Jämför bankernas räntor med en ansökan
Vi hjälper dig att lägga om ditt bolån
Kostnadsfri och rikstäckande tjänst

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Genom att omförhandla bolånet kan du sänka dina bolånekostnader och spara tusentals kronor. Det lönar sig alltså att omförhandla bolånet.

Det ska vara enkelt och smidigt att omförhandla bolån. Genom att ansöka om bolån genom oss på Ordna kan du jämföra bolån från flera banker. Du behöver bara fylla i en ansökan. Efter att du har skickat in en ansökan tar en av våra bolånehandläggare kontakt med dig och presenterar dina erbjudanden.

Det kostar inget att ansöka om att omförhandla bolånet och din ansökan är inte bindande. Det är väldigt smidigt och du slipper att kontakta flera banker själv.

Fördelen med att omförhandla bolån hos Ordna
 • Det är helt kostnadsfritt
 • Din ansökan är inte bindande
 • Vi hjälper dig att jämföra bolån från flera långivare
 • Bara en kreditupplysning
 • Personlig service genom hela omförhandlingen

Vad innebär det att omförhandla bolånet?

Att omförhandla ditt bolån innebär att du ser över marknaden och jämför ränta och villkor för att se om du kan få ett bättre bolån med lägre ränta. Du kan omförhandla ditt bolån hos din nuvarande bank eller så kan du ta kontakt med oss på Ordna.

När du omförhandlar ditt bolån genom oss på Ordna jämför vi bolån från flera långivare. Du kan i princip omförhandla ditt bolån när du vill. Men du bör inte göra det under tiden dina lån är bundna. Om du vill omförhandla bolån med bunden ränta kan du behöva betala ränteskillnadsersättning.

Den största fördelen med att omförhandla bolånet är att du sänker dina räntekostnader. Det gör att du får mer pengar över som du kan spara eller lägga på annat.

Tre steg för att omförhandla eller utöka bolånet

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede behöver du komplettera din ansökan med ett amorteringsunderlag. Detta går du från din nuvarande bank
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål

Det enda du behöver göra är att ta fram de underlag vi behöver som till exempel arbetsgivarintyg och amorteringsunderlag. Resten sköter vi. Det är alltså inte krångligare än så.

En bekymrad mamma försöker jobba hemifrån köksbordet samtidigt som hennes tre barn leker runtomkring henne och vill ha hennes uppmärksamhet.

Värdera om bostaden innan du omförhandlar bolånet

Innan du omförhandlar ditt bolån bör du värdera om din bostad. Prisutvecklingen har varit enorm under de senaste åren och genom att värdera om bostaden kan du förhandla till dig mycket bättre ränta och villkor. Det innebär att du kan sänka dina månadskostnader för ditt bolån. Om du har tur har din belåningsgrad minskat så mycket att du inte omfattas av amorteringskravet.

När du ska värdera om bostaden bör du ta hjälp av en mäklare. För att omförhandla bolånet eller utöka bolånet så kräver banken ett värderingsintyg. Det är en skriftlig värdering som signeras av mäklaren. Dessa kostar mellan 1 500 och 2 500 kronor.

Hos Svensk Fastighetsförmedling kan du värdera din bostad. Det gör att du får en bild av om din bostad har stigit i värde och om det är värt att anlita en mäklare för att få ett värderingsintyg.

Svårt att få bolån trots stabil ekonomi?

Är du egenföretagare, har en annan anställningsform än fast anställning eller har fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få bolån. Men det behöver inte vara svårt. Ordna Bolån är en inkluderande aktör.

Om du har en stabil ekonomi i övrigt kan vi ordna bolån för dig som är egenföretagare. Vi kan även ordna bolån för dig som fått en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning behöver inte betyda att du har en dålig ekonomi. Det gäller även om du saknar fast anställning. Arbetsmarknaden utvecklas och i dag finns det flera olika anställningsformer. Även du som har en annan anställningsform än tills vidare kan ansöka om bolån hos oss på Ordna.

Vi samarbetar med fem olika banker, varav tre specialistbanker som tillsammans har 95% av lånestocken i det här segmentet. Genom en bolåneansökan når du ut till alla tre och vi hjälper dig med omförhandlingen av bolånet och kan hjälpa till även när du vill samla dina lån.

Med tanke på prisutvecklingen på bostäder de senaste 20 åren är det inte ovanligt att man inser att man har utrymme i bostaden för en omförhandling. Det kan även skapa möjligheter till att samla alla lån i bolånet. Vi hittar ofta lösningar genom bolånet bland kunder som ansöker om privatlån genom oss. Kanske kan det vara en lösning även för dig.

Vanliga frågor när du ska omförhandla lån eller utöka bolånet

Bankerna bestämmer räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Vilken bolåneränta du får baseras bland annat på belåningsgraden, dina ekonomiska förutsättningar, om din bostad berättigar ett grönt bolån och i vissa fall om du t.ex. har pensionssparande med banken. Våra banker har historiskt haft marknadsledande räntor. För dagsaktuella räntor hänvisar vi dig till de översta frågorna här: Frågor och Svar.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Första maj 1 maj: Stängt
  Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm