Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Flytta bolånet enkelt med Ordna Bolån

Närbild på en familj av tre som sitter i en grön soffa. Mamman ligger ner och håller deras spädbarn framför sig samtidigt som hon skrattar. Pappan sitter bredvid och ler.

Vi hjälper dig att flytta ditt bolån
Jämför bankernas räntor med en ansökan
Personlig service från våra handläggare
Kostnadsfri tjänst, snabba svar

Så här fungerar Ordna

Flytta bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Räntekostnaderna på ett bolån är oftast ett av hushållets största kostnader. Men du kan sänka dina räntekostnader genom att flytta ditt bolån till en bank som erbjuder bättre ränta och villkor. Det behöver inte vara krångligt att byta bank. Vi på Ordna kan hjälpa dig genom hela processen.

Visste du att du kan sänka dina bolånekostnader genom att flytta bolån? Det är inte helt lätt att veta vilken ränta som gäller och vad skillnaden är på listränta och snittränta. Men när du ansöker om bolån genom oss får du hjälp med att jämföra räntan på bolån. Du behöver bara fylla i en ansökan och du får svar från flera banker. Vi på Ordna Bolån vill hjälpa dig att hitta det bästa bolånet för dig.

Kan jag flytta delar av bolånet?

Nej, du kan inte flytta delar av ditt bolån till en annan bank. Bolånet är alltid kopplat till någon form av pantsättning.

Om du har ett hus, radhus eller en ägarlägenhet är bolånet knutet till ett eller flera pantbrev. Pantbreven är bankens säkerhet om du inte skulle kunna betala ditt bolån.

Om du har en bostadsrätt pantsätts även den fast genom en denuntiation, en underrättelse, till bostadsföreningen om att bostadsrätten är pantsatt.

Flytta bolån med rörlig ränta

Du kan flytta ditt bolån oavsett om du har bolån med rörlig ränta eller bolån med bunden ränta. Men det är lättare att flytta ett bolån med rörlig ränta. Dessutom kostar det inget att flytta bolån som har rörlig ränta. Det enda du behöver göra är att ansöka om bolån hos oss så sköter vi resten. Att flytta ett bolån med rörlig ränta fungerar precis som när du ansökte om ditt befintliga bolån.

Flytta bolån med bunden ränta

Det går att flytta bolån med bunden ränta. Men om du har lån med bunden ränta måste du betala en ränteskillnadsersättning till din nuvarande bank.

Om du får bra villkor och en låg bolåneränta kan det löna sig att betala ränteskillnadsersättning och lösa lånet hos din nuvarande bank. Ränteskillnadsersättningen kan även bakas in i bolånet om det finns utrymme. Om ränteskillnadsersättningen blir för stor kan det vara bra att vänta med att byta bolånet tills bindningstiden går ut.

Fördelar och nackdelar med att flytta bolån

Det finns både fördelar och nackdelar med att flytta bolån. Men det lönar sig oftast att byta bank för att få en lägre bolånekostnad. En lägre bolånekostnad innebär oftast att du har möjlighet att spara mer.

Fördelar med att flytta bolån
 • Möjlighet att få lägre ränta och lägre lånekostnad
 • Banken pressas till att sänka räntan på ditt befintliga bolån

Nackdelar med att flytta bolån
 • Du kan bli tvungen att betala ränteskillnadsersättning
 • Banken kan kräva att du använder flera av bankens tjänster för att få lägre ränta
 • Bolåneskyddet försvinner och du får teckna nytt hos den nya banken

Måste jag amortera om jag flyttar bolån?

Ja, du måste amortera på bolånet om belåningsgraden ligger över 50 procent av bostadens värde. Amorteringskravet gäller alla bolån som är tagna efter 2016. Om du har ett bolån som du tecknade innan 2016 men som du vill flytta så kommer du att omfattas av amorteringskravet. Det räknas då som ett helt nytt bolån.

En bekymrad mamma försöker jobba hemifrån köksbordet samtidigt som hennes tre barn leker runtomkring henne och vill ha hennes uppmärksamhet.

Hur påverkas amorteringen om jag byter bank?

Din amortering påverkas inte när du flyttar ditt bolån. Om du har kvar samma belåningsgrad som innan du flyttar bolånet så kommer du fortsätta att amortera i samma takt. Däremot kommer amorteringen att påverkas av amorteringskravet om du väljer att utöka bolånet samtidigt som du flyttar det.

Lånelöftet gäller i 3 månader och är inte bindande. Om du inte har hittat din drömbostad inom 3 månader kan vi förstås ansöka om att förnya lånelöftet när vi närmar oss slutet på giltighetstiden.

Hur flyttar jag bolånet till en annan bank?

Att flytta bolån är lättare än vad många tror och du kan spara en hel del pengar. Du behöver bara skicka in en ansökan och ett amorteringsunderlag, sen sköter vi på Ordna resten. Amorteringsunderlaget får du från din nuvarande bank. Du kompletterar din ansökan med amorteringsunderlaget på Mina Sidor.

Genom att ansöka om bolån genom oss på Ordna får du erbjudande från flera olika banker. På så vis kan du jämföra vilket bolånealternativ som passar dig bäst. De banker som är anslutna till oss är SBAB, Skandia, Bluestep, Nordax och Marginalen.

Tre steg för att flytta bolånet genom Ordna Bolån

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede behöver du komplettera din ansökan med ett amorteringsunderlag. Detta får du från din nuvarande bank
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål
Så enkelt är det att byta bank och sänka bolånekostnaderna. Men innan du ansöker om ett nytt bolån genom oss på Ordna bör du förhandla med din bank och fråga om de kan sänka räntan.

Om du har några frågor eller funderingar på att flytta bolånet som du vill diskutera med en sakkunnig så finns våra bolånehandläggare bara ett samtal bort. Du bestämmer själv hur mycket service du vill ha.

Vanliga frågor om att flytta sitt bolån

Bankerna bestämmer räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Vilken bolåneränta du får baseras bland annat på belåningsgraden, dina ekonomiska förutsättningar, om din bostad berättigar ett grönt bolån och i vissa fall om du t.ex. har pensionssparande med banken. Våra banker har historiskt haft marknadsledande räntor. För dagsaktuella räntor hänvisar vi dig till de översta frågorna här: Frågor och Svar.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm