Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån

Ringa oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Sugen på förändring men saknar ett lånelöfte? Vi ordnar det.

En bolåneansökan, flera lånelöften
Bolånehandläggare tillgängliga fram till tillträdet
Lånelöften gäller i tre månader
Kostnadsfri tjänst, snabba svar
Rikstäckande

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet

Vi ordnar lånelöfte.

Har visningarna börjat bli allvarliga? Sugen på att slå till? Då ordnar vi lånelöftet. Så går du på visning.

Vill du bara veta vilket utrymme du har? Funderar du på att slå till? Förstagångsköpare med mindre koll? Kanske äger du din bostad redan och vill veta dina alternativ? Då ordnar vi lånelöftet.

Vi förstår att processen med att köpa en bostad ibland känns komplex. Men det ska inte vara svårt och ovisst. Inte förenat med otrygghet och dåligt samvete. Ordna Bolån gör allt med bolånet behagligare och mycket enklare. Ordna Bolån finns till för att göra allt med bolånet behagligare och mycket enklare. Så att du kan fokusera på det roliga som att gå på visningar.

Det första steget i bostadsaffären är ofta att ordna ett lånelöfte och här är det viktigt att du (och banken) har tänkt till. Vi hjälper dig genom ansökan nedan och genom våra Bolånehandläggare att ställa rätt frågor. Rätt frågor ser till så att du får det lånelöfte som matchar dina behov och din ekonomi bäst. Rätt frågor ser till att bankerna kan få de uppgifter de behöver för att erbjuda dig ett lånelöfte som de senare kan stå för när du ska tillträda bostaden. Vi är experter på just köpresan, dvs när du ska köpa en bostad, och vi erbjuder våra Bolånehandläggares erfarenhet ett samtal bort. Våra handläggare har tidigare jobbat hos storbankerna och specialistbankerna, många är ekonomer och alla är licensierade, trevliga och tokengagerade i din situation. Men vill du bara jämföra lånelöfte på egen hand tar vi ett steg tillbaka och låter tjänsten göra sitt.

Obs. Har du redan en specifik bostad i åtanke? Ansök då om ett bolån direkt genom att ange ”Köpa specifik bostad” i ansökningsformuläret nedan. Om du vill se över möjligheten till att lägga om ditt bolån kan du istället ansöka om att omförhandla bolån genom att välja det i ansökningsformuläret.

Så här funkar det att få lånelöfte genom Ordna

Genom vårt integrerade IT system mot bankerna som anslutit sig till oss matchas din ansökan om ett lånelöfte med bankerna och de får en komplett ansökan som de kan förhålla sig till. När du söker ett lånelöfte behöver du inte ange en särskild bostad men vi kan komma att lägga till ett referensobjekt (i så fall hör en av våra Bolånehandläggare av sig till dig).

Du kommer få svar från bankerna ganska snart efter att din ansökan om lånelöfte har skickats vidare till dem. I svaren du får kommer eventuella ränterabatter att anges, olika bindningstider du kan välja och eventuella ytterligare kompletteringar som kan komma att behövas. I inloggat läge på Mina Sidor kan du förse oss och bankerna det genom en smidig teknisk lösning. Vi kan använda samma kompletteringar till alla anslutna banker förstås. Så det blir lätt och smidigt för dig.

Lånelöften du får är ej bindande och löper ut efter 3 månader. Vi kan förstås ansöka om att förnya dessa när vi närmar oss utgången av lånelöftet.

Frågor om lånelöfte

Lånelöften från bankerna gäller i tre månader. När du närmar dig själva köpet görs en slutlig kontroll av objektet du ska köpa och kontroll av att det du angav inför lånelöftet stämmer. Om du inte hinner hitta ett objekt inom tre månader går det självklart att ansöka om ett nytt lånelöfte.
Det beror på din individuella situation. Vi har möjlighet att göra en bedömning först när ansökan är inskickad. Men här är några faktorer som påverkar hur mycket du kan låna.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Räntan sätts individuellt utefter din ekonomiska situation. Har du en lägre belåningsgrad (bolån i förhållande till bostadens värde) har du ofta bättre möjlighet att få lägre räntor. Det är viktigt att förtydliga att vi inte själva ger ut några bolån. Vi sätter inte räntan. Det gör bankerna baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts relativt många faktorer, bland annat hur mycket du vill låna, belåningsgrad, din kredithistoria och dina inkomster och utgifter. Traditionella bolån har per 2021-06-19 en nominell ränta på mellan 1,08% - 1,63%. Specialistbankerna har per 2021-06-19 nominella räntor mellan 2,95% - 7,90%.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget grundades 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm