Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 12:00 - 16:00

Vi ordnar lånelöfte

En bolåneansökan, flera lånelöften
Personlig service från våra handläggare
Lånelöften gäller i tre månader
Kostnadsfri tjänst som är rikstäckande

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

En bostadsaffär är en av de största affärerna man gör i sitt liv och det är väldigt mycket att tänka på. Samtidigt som det är väldigt roligt att köpa bostad kan det kännas stressigt. Om det är din första bostadsaffär kan det dessutom kännas lite läskigt och nervöst.

Vi på Ordna vill att det ska kännas enkelt och tryggt att ansöka om lånelöfte genom oss. Vi förstår att processen med att köpa bostad ibland kan kännas komplex. Ordna Bolån gör allt med bolånet behagligare och mycket enklare. Vi förklarar vad ett lånelöfte är och varför det är viktigt. Vi kan även hjälpa dig genom hela bolåneprocessen, så att du kan fokusera på det roliga som att gå på visningar.

Det är bra att ha med sig ett lånelöfte när du börjar gå på visningar. Med ett lånelöfte så vet du vad din ekonomi klarar av och hur långt du kan gå om det blir budgivning. Har du ett klart lånelöfte kan du när som helst hoppa in i budgivningen när du har hittat din drömbostad.

Lånelöfte – första steget i bostadsaffären

Det första steget i en bostadsaffär är att ordna ett lånelöfte. Du fyller i ansökan nedan och våra Bolånehandläggare kontaktar dig för att eventuellt komplettera med ytterligare uppgifter. Genom att ställa rätt frågor ser vi till så att du får det lånelöfte som matchar dina behov och din ekonomi bäst.

Vi är experter på just köpresan, det vill säga när du ska köpa en bostad. Vi erbjuder våra Bolånehandläggares erfarenhet och service bara ett samtal bort. Våra handläggare har tidigare jobbat hos både storbanker och specialistbanker. Alla är licensierade, trevliga och tokengagerade i din situation. Men om du bara vill jämföra lånelöfte på egen hand tar vi ett steg tillbaka och låter tjänsten göra sitt.

Obs! Har du redan en specifik bostad i åtanke? Ansök då om ett bolån direkt genom att ange ”Köpa specifik bostad” i ansökningsformuläret nedan. Om du vill se över möjligheten till att lägga om ditt bolån kan du istället ansöka om att omförhandla bolån genom att välja det i ansökningsformuläret.

Vad kollar vi på Ordna vid lånelöfte?

När du ansöker om lånelöfte hos oss på Ordna tittar vi på din ekonomi, anställningsform och om du har några andra krediter eller skulder. Vi gör även en bolånekalkyl för få en uppfattning om hur stort bolån som du kan ta. När du ansöker om ett lånelöfte så görs det även en kreditupplysning. Tänk på att du måste ansöka om ett nytt lånelöfte om din ekonomi förändras.

Fördelen med att ansöka om lånelöfte hos oss på Ordna är att din ansökan går ut till flera banker men det görs bara en kreditupplysning. På så sätt kan du få flera erbjudande från flera banker.

Lånelöftet gäller i 3 månader och är inte bindande. Om du inte har hittat din drömbostad inom 3 månader kan vi förstås ansöka om att förnya lånelöftet när vi närmar oss slutet på giltighetstiden.

Så funkar ansökan om lånelöfte hos Ordna

När du ansöker om lånelöfte genom oss på Ordna går din ansökan ut till alla banker som är anslutna till oss. Du behöver alltså bara fylla i en ansökan och du får svar från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning som vi hämtar från UC.

Det gör att du kan får erbjudande från flera olika banker. De banker som är anslutna till oss är SBAB, Skandia, Bluestep, Nordax och Marginalen.

Så här går det till att ansöka om lånelöfte
 • Fyll i en ansökan direkt på hemsidan
 • Vi hämtar en kreditupplysning på dig från UC
 • En av våra bolånehandläggare tar kontakt med dig och går igenom ansökan
 • Eventuellt får du komplettera med uppgifter som saknas
 • Din ansökan skickas vidare till de banker vi samarbetar med
 • Lånealternativen presenteras på Mina sidor inom 24 timmar
 • Välj vilken bank du vill gå vidare med

Vår bolånehandläggare är bara ett samtal bort om du behöver hjälp eller undrar något. Du bestämmer själv hur mycket service du vill ha.

Vad händer sen?

När du fått ditt lånelöfte är du redo att delta i budgivningarna. Jämför bostäder i området där du vill köpa bostad. Det är bra att jämföra priser på andra likvärdiga bostäder i samma område. Då får du en uppfattning om bostadspriserna och vet på ett ungefär vad en bostad kostar. När du hittat din drömbostad och vunnit budgivningen kontaktar du bara oss på Ordna så hjälper vi dig med ditt bolån.

Frågor om lånelöfte

Lånelöften från bankerna gäller i tre månader. När du närmar dig själva köpet görs en slutlig kontroll av objektet du ska köpa och kontroll av att det du angav inför lånelöftet stämmer. Om du inte hinner hitta ett objekt inom tre månader går det självklart att ansöka om ett nytt lånelöfte.
Det beror på din individuella situation. Vi har möjlighet att göra en bedömning först när ansökan är inskickad. Men här är några faktorer som påverkar hur mycket du kan låna.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Räntan sätts individuellt utefter din ekonomiska situation. Har du en lägre belåningsgrad (bolån i förhållande till bostadens värde) har du ofta bättre möjlighet att få lägre räntor. Det är viktigt att förtydliga att vi inte själva ger ut några bolån. Vi sätter inte räntan. Det gör bankerna baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts relativt många faktorer, bland annat hur mycket du vill låna, belåningsgrad, din kredithistoria och dina inkomster och utgifter. Traditionella bolån har per 2022-09-19 en nominell ränta på mellan 2,38% - 4,50%. Specialistbankerna har per 2021-09-19 nominella räntor mellan 3,38% - 9,95%.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 12:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm