Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Rätt bolån för dig som egenföretagare

Jämför bolån från flera banker

Vi ordnar lånelöften när du ska på visning
Vi ordnar bolån när du har vunnit budgivningen
Vi ordnar med omförhandlingen av ditt bolån
Kostnadsfri tjänst
Rikstäckande

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Egenföretagare ses oftast som en risk. Det kan vara svårt att förutspå framtiden och hur det kommer att gå för företaget. Därför är det viktigt att du kan visa att du haft en regelbunden inkomst från ditt företag.

Du behöver kunna visa att du har ett välmående företag och att det är en säker inkomstkälla. När vi tittar på bolån för egenföretagare tittar vi både på din privatekonomi och företagets lönsamhet. Det är viktigt att du kan visa att du har tagit ut lön som du har betalat skatt på.

Ett bra sätt att visa att du har en bra ekonomi är att bifoga företagets bokslut. Det är bra om du kan ta med flera bokslut som sträcker sig några år bakåt i tiden.

Vi på Ordna Bolån kan hjälpa dig genom hela bolåneprocessen. Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan och vi är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Kan jag få bolån om jag har ett aktiebolag?

Ja, du kan ansöka om bolån när du har ett aktiebolag. Eftersom aktiebolaget räknas som en juridisk person räknas du som anställd i bolaget, även om det är ditt företag och det är du som driver det.

Kan jag få bolån om jag har ett nystartat företag?

Det kan vara väldigt svårt att få bolån om du har ett helt nystartat företag. För att kunna få ett bolån krävs det att du kan visa tidigare bokslut och årsredovisningar. Du behöver ha haft ditt företag verksamt i minst ett år så att du kan uppvisa minst en årsredovisning.

Kan jag flytta mitt bolån som egenföretagare?

Ja, du kan flytta ditt bolån som egenföretagare. Du fyller bara i en ansökan och därefter kontaktar vi dig för att komplettera med ytterligare uppgifter.

Så ansöker du om bolån som egenföretagare

Det viktigaste när du ansöker om bolån är att du kan visa att du har ett lönsamt företag och att du har en bra privatekonomi. Därför är det viktigt att du kan styrka det med olika dokument.

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna Bolån behöver du bara fylla i en ansökan och vi hämtar bara en kreditupplysning även fast din ansökan går till flera långivare. Det gör att dina chanser att få ett bolån med lägre ränta ökar. Dessutom går hela ansökningsprocessen mycket snabbare.

Till att börja med måste du kunna lämna uppgifter om din privatekonomi.

Uppgifter som vi vill ha
 • personuppgifter
 • Inkomst och utgifter
 • Tillgångar
 • Information om andra skulder

Uppgifter som vi vill ha från företaget
 • Bokslut och årsredovisningar
 • Lönespecifikationer som visar att du tagit ut lön

Utöver det kan det vara bra att visa om du har en inkomstförsäkring och något sparande i fonder eller aktier.

Efter att du har skickat in din ansökan går en av våra licensierade bolånehandläggare igenom din ansökan. Därefter tar vi kontakt med dig och går igenom din ansökan. Eventuellt kan du behöva kompletterat med ytterligare uppgifter. Din ansökan går ut till de banker vi samarbetar med och du kan följa din bolåneansökan genom att logga in på Mina sidor.

Vanliga frågor & svar - om bolån och Ordna

Som egenföretagare kan vara svårt att förutspå framtiden och hur det kommer att gå för företaget. Men det är inget hinder för att få ett bolån beviljat. Kan du visa att du har ett välmående företag och en säker inkomstkälla så ökar dina möjligheter. När vi tittar på bolån för egenföretagare tittar vi både på din privatekonomi och företagets lönsamhet för att räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl).

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Det är banken som sätter räntan baserat på dina individuella förutsättningar, företagets lönsamhet och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts utifrån bland annat belåningsgrad, din kreditvärdighet samt dina inkomster och utgifter.
Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm