Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Hur mycket får jag låna i bolån?

I vår lånekalkylator kan du enkelt räkna ut hur stort bolån du skulle kunna få. Kalkylatorn visar inte den exakta summan som du kan få i bolån eftersom storleken på bolånet styrs av flera andra faktorer. Men det ger dig en ungefärlig uppgift på hur mycket du skulle kunna få i bolån och vilken amortering som gäller.

Även om reglerna för bolån är lika för alla banker kan det ändå skilja i hur mycket du får låna i bolån mellan de olika bankerna. Har du hittat ett bostadsobjekt du vill slå till på är det dags att ansöka om bolån.

Vad styr hur mycket jag får låna?

Det är främst dina ekonomiska förutsättningar som avgör hur mycket du får låna. Utöver det finns det lagar och regler som reglerar hur stort ett bolån får vara. Enligt bolånetaket får bankerna bevilja bolån upp till 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent, den så kallade kontantinsatsen, bör man kunna finansiera själv.

Flera av de banker vi samarbetar med kan erbjuda lån till delar av kontantinsatsen. Det innebär att du faktiskt kan låna ytterligare 5 till 10 procent utöver bolånet. Men det förutsätter att din ekonomi klarar av det och att KALP-kalkylen går ihop.

Så mycket kan du låna

När vi räknar på bolån tittar vi på hela din ekonomi och hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

De långivare som vi samarbetar med kan erbjuda bolån med en skuldkvot på upp till 6,5 eller 7 gånger hushållets totala årsinkomst under förutsättning att KALP-kalkylen går ihop. På vår sida om KALP kan du läsa mer om vad som ingår i beräkningarna.

Men tänk på att alla lån som har en högre skuldkvot än 4,5 gånger hushållets totala årsinkomst kommer att omfattas av amorteringskravet. Det innebär att du måste amortera ytterligare en procent per år på ditt bolån.

En tabell som visar hur mycket du ska amortera beroende på belåningsgrad

På vår sida om amorteringskrav kan du läsa mer om vad som gäller.

Det är enkelt att fylla i en ansökan. Den tar bara 5-10 minuter att fylla i och den är inte bindande.

Gör en realistisk bolånekalkyl

När du ansöker om bolån genom oss hjälper vi dig att göra en bolånekalkyl. Bolånekalkylen visar den totala kostanden för lånet under det första året och räknar ut vad din månadskostnad blir på ditt bolån.

  Vill Du Kontakta Oss?

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm