Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Första maj 1 maj: Stängt
Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Vad är en bolånekalkyl?

En bolånekalkyl visar vad du kommer betala i ränta och amortering på ditt bolån varje månad. Du kan se vad hela lånet kommer att kosta under det första året. Årskostnaden på ditt bolån kommer minska för varje år om du amorterar, under förutsättning att räntan inte stiger.

I vår bolånekalkyl kan du ansöka om lånelöfte och bolån direkt. Din ansökan är inte bindande och du får svar inom några minuter. När du ansöker om bolån genom oss på Ordna får du dessutom svar från flera långivare. Det göra att du kan jämföra bolån från olika långivare för att försäkra dig om att du har fått så bra ränta och villkor som möjligt.

Varför ska man använda en bolånekalkyl?

Bolånekalkylen visar hur mycket du får låna och vad ditt bolån kommer att kosta under det första året. Det är lättare att göra ett bra bostadsköp om du är förberedd och vet hur det kommer att påverka din ekonomi.

Det är väldigt enkelt att använda kalkylatorn. Du fyller bara i tänkt bostadspris, hur mycket du kan lägga i kontantinsats och vilken ränta du vill räkna på.  Det ger dig en ungefärlig kalkyl på vad ditt

Hur mycket får jag låna?

Du kan låna upp till 85 procent av bostadens värde, enligt bolånetaket. Det betyder att du måste kunna finansiera resterande 15 procent själv, den så kallade kontantinsatsen.

Men det är inte säkert att banken beviljar lån upp till 85 procent. Det är din ekonomiska situation, skuldkvotstaket och amorteringskravet som avgör hur mycket du får låna. Dessutom tittar banken på om värdet på bostaden stämmer överens med marknadsvärdet.

Exempel: Några av de banker vi samarbetar erbjuder lån upp till 6,5 gånger din totala årsinkomst, under förutsättning att kalkylen går ihop. Det betyder att du som har en månadslön på 30 000 kronor kan låna upp till 2 340 000 kronor. Men tänk på att du måste kunna betala kontantinsatsen på 15 procent och att du kommer att omfattas av det skärpta amorteringskravet.

Gör en realistisk boendekalkyl

Innan du tar ett bolån bör du göra en realistisk boendekalkyl. Då får du koll på hela din boendeekonomi och du vet om du klarar av att betala ditt bolån och andra omkostnader.

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna gör vi en KALP som visar hur mycket du har kvar att leva på efter att alla hushållets kostnader är betalda. Det är för att försäkra oss och banken om att du verkligen har råd med ditt bolån.