Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Vi ordnar lånelöftet

Godkänt lånelöfte inom 20 minuter
Kostnadsfri tjänst
Personlig rådgivning alla dagar i veckan

Lånelöfte genom Ordna

Jämför lånelöften enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

En bostadsaffär är en av de största affärerna man gör i sitt liv och det är väldigt mycket att tänka på. Samtidigt som det är väldigt roligt att köpa bostad kan det kännas stressigt. Om det är din första bostadsaffär kan det dessutom kännas lite läskigt och nervöst. Ett lånelöfte ger dig den trygghet och det lugn du behöver när du börjar gå på visningar och du vet vad du har att röra dig med när det är dags för budgivning.

Vi på Ordna vill att det ska kännas enkelt att ansöka om lånelöfte genom oss. Vi förstår att processen med att köpa bostad ibland kan kännas komplex. Ordna Bolån gör allt med lånelöftet behagligare och mycket enklare. Vi förklarar vad ett lånelöfte är och varför det är viktigt. Vi kan även hjälpa dig genom hela bolåneprocessen, så att du kan fokusera på det roliga som att gå på visningar.

Det är bra att ha med dig ett lånelöfte när du börjar gå på visningar. Med ett lånelöfte så vet du vad din ekonomi klarar av och hur långt du kan gå om det blir budgivning. Har du ett klart lånelöfte kan du när som helst hoppa in i budgivningen när du har hittat din drömbostad.

Lånelöfte – första steget i bostadsaffären

Det första steget i en bostadsaffär är att ordna ett lånelöfte. Du fyller i ansökan nedan och våra Bolånehandläggare kontaktar dig för att eventuellt komplettera med ytterligare uppgifter. Genom att ställa rätt frågor ser vi till så att du får det lånelöfte som matchar dina behov och din ekonomi bäst.

Vi är experter på just köpresan, det vill säga när du ska köpa en bostad. Våra Bolånehandläggares erfarenhet och service är bara ett samtal bort. Våra handläggare har tidigare jobbat hos både storbanker och specialistbanker. Alla är licensierade, trevliga och tokengagerade i din situation. Men om du bara vill jämföra lånelöfte på egen hand tar vi ett steg tillbaka och låter tjänsten göra sitt.

Obs! Har du redan en specifik bostad i åtanke? Ansök då om ett bolån direkt genom att ange ”Köpa specifik bostad” i ansökningsformuläret. Om du vill se över möjligheten till att lägga om ditt bolån kan du istället ansöka om att omförhandla bolån genom att välja det i ansökningsformuläret.

Vad kollar vi på Ordna vid lånelöfte?

När du ansöker om lånelöfte hos oss på Ordna tittar vi på din ekonomi, anställningsform och om du har några andra krediter eller skulder. Vi gör även en bolånekalkyl för få en uppfattning om hur mycket du kan låna. När du ansöker om ett lånelöfte så görs det även en kreditupplysning. Tänk på att du måste ansöka om ett nytt lånelöfte om din ekonomi förändras.

Fördelen med att ansöka om lånelöfte hos oss på Ordna är att din ansökan går ut till flera banker men det görs bara en kreditupplysning. På så sätt kan du få flera erbjudande från flera banker.

Lånelöftet gäller i 3 månader och är inte bindande. Om du inte har hittat din drömbostad inom 3 månader kan du självklart förlänga lånelöftet när du närmar dig slutet på giltighetstiden.

En bekymrad mamma försöker jobba hemifrån köksbordet samtidigt som hennes tre barn leker runtomkring henne och vill ha hennes uppmärksamhet.

Så funkar en ansökan om lånelöfte hos Ordna

När du ansöker om lånelöfte genom oss på Ordna går din ansökan ut till alla banker som är anslutna till oss. Du behöver alltså bara fylla i en ansökan och du får svar från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning som vi hämtar från UC, vilket är en fördel mot att jämföra lånelöften på egen hand.

Det gör att du kan får erbjudande från flera olika banker. De banker som är anslutna till oss är SBAB, Skandia, Bluestep, Nordax och Marginalen.

Tre steg för att ansöka om lånelöfte genom Ordna Bolån

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede kan du eventuellt behöva komplettera med dokument för att styrka uppgifterna i din ansökan
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål

Vår bolånehandläggare är bara ett samtal bort om du behöver hjälp eller undrar något. Du bestämmer själv hur mycket service du vill ha.

Vad händer sen?

När du fått ditt lånelöfte är du redo att delta i budgivningarna. Jämför bostäder i området där du vill köpa bostad. Det är bra att jämföra priser på andra likvärdiga bostäder i samma område. Då får du en uppfattning om bostadspriserna och vet på ett ungefär vad en bostad kostar. När du hittat din drömbostad och vunnit budgivningen kontaktar du bara oss på Ordna så hjälper vi dig med ditt bolån.

Lånelöfte - vanliga frågor och svar

Lånelöften från bankerna gäller i tre månader. När du närmar dig själva köpet görs en slutlig kontroll av objektet du ska köpa och kontroll av att det du angav inför lånelöftet stämmer. Om du inte hinner hitta ett objekt inom tre månader går det självklart att förlänga ditt lånelöfte.
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. Det vanliga är att man får låna 4,5x årsinkomsten. Det går att låna mer men det påverkar din kalkyl och amorteringstakten. Om du är osäker över hur mycket du får låna kan du prata med våra Lånehandläggare.

När du skickar in en ansökan om lånelöfte kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl).

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr
Bankerna bestämmer räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Vilken bolåneränta du får baseras bland annat på belåningsgraden, dina ekonomiska förutsättningar, om din bostad berättigar ett grönt bolån och i vissa fall om du t.ex. har pensionssparande med banken. Våra banker har historiskt haft marknadsledande räntor. För dagsaktuella räntor hänvisar vi dig till de översta frågorna här: Frågor och Svar.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm