Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Jämför räntan på bolån

Jämför ränta på bolån
En ansökan, flera banker
Personlig och professionell rådgivning
Kostnadsfri tjänst med snabba svar
Rikstäckande

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

Du kan spara mycket pengar på att jämföra bolåneräntor. Men det kan kännas både jobbigt och tidskrävande att göra en bra jämförelse. Vi på Ordna Bolån kan hjälpa dig att jämföra bolåneräntor och hitta ett bra bolån till dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Bolåneräntan är den kostnad du får betala till banken för ditt bolån. Räntan på bolån styrs av flera olika faktorer. Räntan på bolån varierar och kan både höjas och sänkas. Men eftersom räntan sätt individuellt är det främst dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för vilken ränta du får. Därför är det bra att jämföra räntan på bolån från flera olika långivare.

När du jämför räntan på bolån ska du titta på bankens snittränta. Snitträntan är ett genomsnitt för vilken ränta banken erbjudit sina befintliga bolånekunder. Du ska självklart sträva efter att få en så låg ränta som möjligt.

Vad är en bra bolåneränta?

En bra bolåneränta ska vara så låg som möjligt och ligga i linje med bankernas lägsta möjliga ränta på bolån. Eftersom räntan på bolån kan variera mellan olika banker bör du alltid jämföra bolåneräntan.

Hos oss på Ordna Bolån kan du jämföra räntan från flera olika långivare. Vilken ränta du får styrs av flera olika faktorer. Det som ligger till grund för bankernas listränta är marknadsräntorna och Riksbankens styrränta. Eftersom räntan sätts individuellt finns det även andra faktorer som påverkar vilken bolåneränta du får. Räntan styrs bland annat av bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet och dina ekonomiska förutsättningar.

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna Bolån så hjälper våra handläggare till med att hitta det bästa bolånet för dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Det är enkelt att fylla i en ansökan och det tar bara ett par minuter. När du ansöker om bolån genom Ordna Bolån har du möjlighet att få erbjudanden från flera banker och det görs bara en kreditupplysning. Våra bolånehandläggare hjälper dig genom hela processen och de är bara ett samtal bort om du undrar något.

Vanliga frågor & svar - jämföra ränta och Ordna

Du jämför räntan enkelt hos Ordna Bolån genom att fylla i en ansökan. Därefter tar våra bolånehandläggare kontakt med dig. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.
Genom att jämföra räntan på bolån kan du se till att få en lägre månadskostnad på ditt bolån. Du kan spar mycket pengar genom att jämföra räntan hos fler långivare.
Omförhandling av sitt eget bolån kan vara avsedd för en rad olika syften. Det kan vara att ni anser ni ligger i överkant räntemässigt, Det kan vara avsett för att lösa era privatlåneskulder, Köpa ett fritidshus vid ett övervärde av er permanent bostad.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Ränta är den kostnad som banken tar ut för att låna ut pengar till dig.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm