Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Jämför räntan på bolån

En familj sitter ute på ett klippblock på sommaren och tittar på utsikten. Det är en familj på fyra som är klädda i jeans och ljusfärgade tröjor.

En ansökan, flera banker
Personlig och professionell rådgivning
Kostnadsfri tjänst

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Men det kan kännas både jobbigt och tidskrävande att göra en bra jämförelse. Vi på Ordna Bolån kan hjälpa dig att jämföra bolåneräntor och hitta ett bra bolån till dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Bolåneräntan är den kostnad du får betala till banken för ditt bolån. Räntan på bolån styrs av flera olika faktorer. Räntan på bolån varierar och kan både höjas och sänkas. Men eftersom räntan sätt individuellt är det främst dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för vilken ränta du får. Därför är det bra att jämföra räntan på bolån från flera olika långivare.

När du jämför räntan på bolån ska du titta på bankens snittränta. Snitträntan är ett genomsnitt för vilken ränta banken erbjudit sina befintliga bolånekunder. Du ska självklart sträva efter att få en så låg ränta som möjligt.

Vad är en bra bolåneränta?

En bra bolåneränta ska vara så låg som möjligt och ligga i linje med bankernas listränta men gärna något lägre. Eftersom räntan på bolån kan variera mellan olika banker bör du alltid jämföra bolåneräntan innan du väljer bank för ditt bolån.

Jämför räntan på bolån genom Ordna Bolån

Det ska vara lätt att jämföra räntan på bolån. Hos oss på Ordna Bolån kan du jämföra räntan från flera olika långivare. Eftersom räntan sätts individuellt finns det flera faktorer som påverkar vilken bolåneränta du får. Räntan styrs bland annat av bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet och dina ekonomiska förutsättningar.

Det är enkelt att fylla i en bolåneansökan. Det tar bara ett par minuter och du har möjlighet att få flera erbjudanden från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning.

Våra bolånehandläggare hjälper dig att hitta bästa bolånet för dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du väljer själv om du vill jämföra bolån på egen hand eller om du vill ha vår hjälp. Vi är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Vilken ränta kan jag få bolån?

Räntan på ditt bolån sätts helt individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Om ni är fler som delar på bolånet tittar banken på hushållets totala ekonomi. Din ränta på ditt bolån styrs även av vilken risk långivaren tycker att det är att låna ut pengar till dig. Ju bättre ekonomi du har desto lägre ränta kan du få. Genom att titta på långivarnas listränta kan du få en bild av vilken ränta du kan få på ditt bolån.

Eftersom räntan sätts individuellt finns det även andra faktorer som påverkar vilken bolåneränta du får. Räntan styrs bland annat av bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet och dina ekonomiska förutsättningar.

Räntan anges alltid i årsränta. Ett bolån på 1 miljon kronor med en bolåneränta på 1,65 procent ger en räntekostnad på 16 500 kronor per år, eller 1 375 kronor per månad.

En man och en kvinna sitter utomhus och pratar om att jämföra bolån och privatlån.

Vad ska jag titta på när jag jämför ränta?

Du ska titta på bankens snittränta när du jämför räntan på bolån. Snitträntan är ett genomsnitt för vilken ränta banken har erbjudit sina befintliga bolånekunder. Du ska självklart sträva efter att få en så låg ränta som möjligt.

Hur räknar jag ut räntekostnaden på bolån?

Det är alltid bra att kunna räkna ut räntekostnaden på ditt bolån. För att räkna ut räntekostnaden på ditt bolån tar du hjälp av en enkel formel där du tar lånebeloppet x räntan.

Exempel: Du har ett bolån på 1 miljon kronor. Din ränta är 2 procent. Räntekostnaden för ditt bolån blir 1 000 000 x 0,02 = 20 000 kronor per år. För att räkna ut räntekostnaden per månad delar du räntekostnaden per år med 12 månader. 20 000 / 12 = 1 667 kronor.

Vanliga frågor & svar - jämföra ränta och Ordna

Du jämför räntan enkelt hos Ordna Bolån genom att fylla i en ansökan. Därefter tar våra bolånehandläggare kontakt med dig. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. Genom att jämföra räntan på bolån kan du se till att få en lägre månadskostnad på ditt bolån. Du kan spar mycket pengar genom att jämföra räntan hos fler långivare. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Ränta är den kostnad som banken tar ut för att låna ut pengar till dig. Räntan sätts individuellt av bankerna vi tar kontakt med, det är alltså inte vi som sätter räntan. Vilken bolåneränta du kommer få baseras på bland annat belåningsgrad och dina ekonomiska förutsättningar.
Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm