Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Bolån utan fast anställning

Jämför dina bolånealternativ
En ansökan, flera banker
Snabb och grundlig service hela vägen
Enkel hantering fram till tillträdet
Rikstäckande tjänst

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

Ja, du kan få ett bolån även om du inte är fast anställd. Vi på Ordna Bolån samarbetar med flera långivare som beviljar bolån till dig som inte har fast anställning.

Vi gör alltid en individuell bedömning av din ekonomi och din återbetalningsförmåga. Det är alltså inte din anställningsform som avgör om du får ett bolån utan din framtida återbetalningsförmåga.

Kan jag utöka bolånet utan fast anställning?

Ja, du kan utöka ditt bolån även om du saknar fast anställning. Men det förutsätter att belåningsgraden inte överstiger 85 procent av bostadens marknadsvärde och att KALP-kalkylen går ihop.

Vad kollar banken när man ansöker om bolån utan fast anställning?

Vi och bankerna tittar på hela din ekonomi när du ansöker om bolån. Vi tittar bland annat på om du har en regelbunden och återkommande inkomst. Därefter tittar vi även på hur din kreditvärdighet ser ut och gör en bedömning av din kreditrisk. Vi vill försäkra oss om att du kan betala tillbaka ditt bolån enligt den amorteringsplan som banken lägger upp.

Vilka krav finns det för att ansöka om bolån utan fast anställning?

Det finns ett par generella krav som du måste uppfylla för att få ett bolån om du saknar fast anställning. De långivare vi samarbetar med är väldigt flexibla och för dem är din återbetalningsförmåga viktigare än din anställningsform.

Krav för att få bolån
 • Minimiålder 18 år
 • Stadigvarande inkomst som beskattas i Sverige
 • Vissa långivare kan även kräva att du är medlem i a-kassan om du är timanställd

Utöver ovanstående krav kan det skilja lite i när det gäller kraven mellan våra samarbetspartners. Våra bolånespecialister finns här för dig om du har några frågor eller funderingar kring bolån utan fast anställning.

Hur ansöker jag om bolån utan fast anställning?

Fyll i en ansökan här direkt eller så kan du ringa oss direkt på 020-25 26 26. Efter att du har skickat in din ansökan kommer en av våra bolånehandläggare att kontakta dig. Eventuellt får du komplettera med uppgifter som saknas.

Därefter skickas din ansökan vidare till de banker som vi samarbetar med. Lånealternativen presenteras på ”Mina sidor” inom 24 timmar. Gå igenom dina alternativ och välj vilken bank du vill gå vidare med.

Öka dina chanser att få bolån utan fast anställning

Det finns några saker som du själv kan göra för att påverka dina möjligheter att få bolån utan fast anställning. Även om de långivare vi samarbetar med är väldig flexibla när det gäller anställningsform, så har du möjlighet att påverka villkoren på ditt bolån genom att städa upp i din ekonomi.

Tips på hur du kan städa i din ekonomi

 • Stärk din kreditvärdighet. Du kan stärka din kreditvärdighet bland annat genom att säga upp outnyttjade krediter och återbetala eventuella smålån.
 • Medlåntagare. En medlåntagare kan öka dina chanser att få bolån utan fast anställning. En medlåntagare ses som en säkerhet eftersom medlåntagaren har ett solidariskt betalningsansvar för bolånet. Det innebär att medlåntagaren har samma betalningsansvar som huvudlåntagaren.

Jämför ränta och villkor innan du väljer lånealternativ

Med vår tjänst kan du jämföra ränta och villkor från flera långivare. På så vis kan du försäkra dig om att du har fått ett så bra villkor som möjligt. Genom att jämföra räntan från flera långivare kan du spara tusentals kronor per år genom att välja ett bolån med låg ränta.

5 anledningar till att ansöka om bolån genom oss på Ordna

 • Vi hjälper dig som saknar fast anställning att få bolån
 • Vi jämför flera långivare
 • Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan
 • Du får personlig service genom hela bolåneprocessen
 • Det är helt kostnadsfritt att ansöka om bolån genom oss

Vanliga frågor & svar - om bolån och Ordna

Vi fyller en rad viktiga funktioner för bankerna. Vi hittar kunder till dem vid precis rätt tillfälle, vi lyfter över en stor del av handläggningen till oss, vi standardiserar ansökan och adderar data vilket underlättar handläggningen för banken. Vi reducerar bankernas kostnader. För att vi tar över dessa funktioner får vi betalt när vi hittar en kund som vill gå vidare med dem. Utöver bolån jobbar vi även med privatlån och erbjuder en trygghetsförsäkring. Ersättningsmodellen för dessa två tjänster är snarlik. I övrigt finns inga "hemliga avgifter". Vi erbjuder dig som bolånekund en kostnadsfri tjänst. Banken erbjuder vi en kanal att hitta kunder genom. Läs mer om Ordna här.
Det beror på din individuella situation. Vi har möjlighet att göra en bedömning först när ansökan är inskickad. Men här är några faktorer som påverkar hur mycket du kan låna.

1. Genom oss kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.

2. Du kan maximalt låna 85% av bostadens värde.

3. I regel kan du låna 4,5 gånger din lön innan skatt. Det kan dock bli mer eller mindre.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl). Det ska finnas en god marginal så att du kan klara av att betala på lånet om räntan skulle stiga. Kalkylräntorna som bankerna räknar på är - dvs den ränta som de räknar på om räntorna skulle vara mycket högre i framtiden - är ca 6%.

Vi samarbetar med Skandia, Bluestep Bank, Nordax Bank, Marginalen Bank och SBAB

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm