Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Förhandla om räntan på bolånet

En familj sitter ute på ett klippblock på sommaren och tittar på utsikten. Det är en familj på fyra som är klädda i jeans och ljusfärgade tröjor.

Jämför bankernas bolåneränta med en ansökan
Förhandla din boränta för att spara tusenlappar
Vi hjälper dig att lägga om ditt bolån
Kostnadsfri och rikstäckande tjänst

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

När du förhandlar om bolånet tar du kontroll över din boendeekonomi och ser över möjligheterna till bättre bolåneränta och bättre villkor. Genom att omförhandla bolånet kan du sänka dina bolånekostnader och spara tusentals kronor varje år. Det lönar sig alltså att förhandla räntan.

Det ska vara enkelt och smidigt att förhandla sig till bättre boränta. När du ansöker om bolån genom oss på Ordna kan du jämföra bolån från flera banker med endast en ansökan och endast en kreditupplysning. Efter att du har skickat in en ansökan tar en av våra bolånehandläggare kontakt med dig och presenterar dina erbjudanden.

Det kostar inget att ansöka om att förhandla räntan och din ansökan är inte bindande. Det är väldigt smidigt och du slipper att kontakta flera banker själv.

Fördelen med att förhandla räntan på bolån hos Ordna

 • Det är helt kostnadsfritt
 • Din ansökan är inte bindande
 • Vi hjälper dig att jämföra bolån från flera långivare
 • Bara en kreditupplysning
 • Personlig service genom hela omförhandlingen

Vad innebär det att förhandla räntan?

Att förhandla om räntan på ditt bolån innebär att du ser över marknaden och de aktuella bolåneräntorna som bankerna erbjuder. Du jämför ränta och villkor för att se om du kan få ett bättre bolån med lägre ränta. Du kan förhandla om räntan hos din nuvarande bank eller så kan du ta kontakt med oss på Ordna.

När du kontaktar oss på Ordna för att förhandla din ränta så jämför vi bolån från flera långivare. Du kan i regel välja att förhandla din ränta när du vill, men vår rekommendation är att du inte bör göra det under tiden dina lån är bundna. Anledningen till detta är att du eventuellt kommer behöva betala ränteskillnadsersättning om du förhandlar och flyttar ditt bolån med bunden ränta.

Tre steg för att förhandla om räntan på bolånet

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede behöver du komplettera din ansökan med ett amorteringsunderlag. Detta går du från din nuvarande bank
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål

Det enda du behöver göra är att ta fram de underlag vi behöver som till exempel arbetsgivarintyg och amorteringsunderlag. Resten sköter vi. Det är alltså inte krångligare än så.

En bekymrad mamma försöker jobba hemifrån köksbordet samtidigt som hennes tre barn leker runtomkring henne och vill ha hennes uppmärksamhet.

Värdera bostaden på nytt innan du förhandlar din ränta

Det är bra att värdera om din bostad innan du börjar förhandla räntan. Prisutvecklingen har varit enorm under de senaste åren och genom att värdera om bostaden kan du förhandla dig till mycket bättre ränta och villkor. Det innebär att du kan sänka dina månadskostnader för ditt bolån. Om du har tur har din belåningsgrad minskat så mycket att du inte omfattas av amorteringskravet.

När du ska värdera bostaden bör du ta hjälp av en mäklare. För att förhandla ditt bolån eller utöka bolånet så kräver banken ett värderingsintyg. Det är en skriftlig värdering som signeras av mäklaren. Dessa kostar mellan 1 500 och 2 500 kronor. Du kan anlita en mäklare från Svensk Fastighetsförmedling när du ska värdera din bostad.

Vanliga frågor när du ska förhandla räntan på bolånet

Räntorna varierar och sätts individuellt. Vilken bolåneränta du kommer få baseras på bland annat belåningsgrad, dina ekonomiska förutsättningar, huruvida bostaden berättigar grönt bolån och andra faktorer.

Skandias och SBABs räntor är konkurrenskraftiga - inte bara just nu, utan också över tid - och dessutom slipper du förhandla om rabatten framöver till skillnad från andra banker där rabatten förfaller efter en viss tid.

Även specialistbankerna som vi samarbetar med har konkurrenskraftiga räntor för sitt segment. För att få någon sorts indikation behöver vi dock få mer information från dig som kund. Börja med ansökan ovan och vill du ha ett indikativt förhandsbesked innan ansökan skickas vidare till bankerna kan du efter ansökan ta kontakt med oss.

Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm