Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån

Ringa oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Privatlån - Vi ordnar jämförelsen, så väljer du privatlånet

Låna upp till 600 000 kr
Kostnadsfri tjänst
Ej bindande & endast en UC
Ansök på två minuter och få snabbt svar
TrustScore 5/5 enligt kundernas omdömen

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Återbetalningstid 1-18 år. Nominell ränta 2,95% - 19,90%.

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför privatlån snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Step 1

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar två minuter.

Step 2

2. Vi ordnar jämförelsen

Vi samlar in låneförslagen du får från bankerna.

Step 3

3. Du väljer det bästa lånet

Välj lätt lånet som passar dig bäst. Jämförelsen är transparant.

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet

Privatlån till renoveringen, till bilköpet, till det du vill.

Varför ska jag jämföra banker innan jag tar ett privatlån?

Spannet för räntor på privatlån är brett. Många som testar vår förmedlingstjänst för privatlån blir förvånade när de ser hur vitt olika räntor de kan bli erbjudna av olika banker. Att ta ett privatlån på säg 300 000 kr med 6% ränta över 7 år medför onödiga räntekostnader på ca 22 000 kr om du hade kunnat få en ränta på 4% istället av en annan bank. Det är mycket pengar som nog de flesta hade föredragit att behålla än att betala in till banken.

Med Ordnas låneförmedlingstjänst av privatlån går det både snabbt och smidigt att jämföra bankernas låneerbjudanden. Med en ansökan online eller över telefon jämför du samtidigt några av Sveriges ledande banker av privatlån. Vi tar bara en kreditupplysning som vi delar med alla våra banker så det blir en minimal påverkan på din kreditvärdighet. Sedan återstår det bara att välja det bästa alternativet. Tjänsten är helt kostnadsfri.

Vad är privatlån egentligen?

Privatlån är ett lån utan säkerhet. Den underliggande säkerheten för lånet är din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Mycket av den informationen framgår från den kreditprövning (UC) som görs när du ansöker om ett privatlån. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto lägre ränta kan du vänta dig att få. Andra benämningar för privatlån är blancolån och konsumtionslån. Medlemslån, köp på kredit med kreditkort och köp på avbetalning från butiker och nätet är också privatlån.

Privatlån är alltså ett lån där du själv väljer vad du vill använda pengarna till. I Sverige finns det en rad banker som specialiserat sig på privatlån till konkurrenskraftiga räntor. Även storbankerna erbjuder privatlån.

Ordna är ett och Bostadskreditinstitut och en låneförmedlare. Vi är alltså ingen bank och vi lånar inte ut pengar själva. Men vi ordnar jämförelsen av bankernas privatlån utan att skada din kreditvärdighet. Vi kan med stor sannolikhet hjälpa dig att få ett privatlån med lägre ränta och bättre villkor än du skulle kunna hitta på egen hand.

Genom våra banker kan du ta privatlån på upp till 600 000 kr, med en nominell ränta från 2,95% till 19,90%. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 3,0% och 10,4%.

Vanliga frågor om privatlån

De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Genomsnittlig effektiv marknadsränta på privatlån ligger nominellt på ca 4,5%. Lägsta officiella räntan bland långivarna är 2,95%. Ordna förmedlar lån mellan 2,95% - 19,90%.

Vi rekommenderar dock att det är den effektiva räntan man ska räkna på när man ska ta ett lån. Den nominella räntan kan nämligen vara lurig på så sätt att den inte tar hänsyn till andra avgifter för lånet som exempelvis uppläggningsavgift och aviavgifter. Men dessa avgifter är inkluderade i den effektiva räntan. För att ta reda på den verkligen månadskostnaden för privatlånet rekommenderar vi därför att man ska räkna på den effektiva räntan.
Privatlån som också kallas blancolån eller konsumtionslån är lån utan säkerhet. De betyder alltså alla samma sak. Även köp med kreditkort eller på avbetalning via butiker och på nätet är lån utan säkerhet. Medlemslån är ett annat exempel på privatlån.

Gemensamt för alla dessa benämningar är att det inte finns en underliggande säkerhet för lånet och du kan spendera lånet på mer eller mindre det du själv vill.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget grundades 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm