Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 12:00 - 16:00

Jämför ränta på bolån

Du kan spara mycket pengar när du jämför ränta på bolån. Vilken ränta du får styrs av flera olika faktorer. Det som ligger till grund för bankernas listränta är marknadsräntorna och Riksbankens styrränta. Men en bra riktlinje är att sträva efter en ränta som ligger i linje med bankens genomsnittsränta och gärna något under.

Det kan kännas både jobbigt och tidskrävande att göra en bra jämförelse. Vi på Ordna Bolån kan hjälpa dig att jämföra bolåneräntor och hitta ett bra bolån till dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vad är bolåneränta?

Bolåneräntan är den kostnad du får betala till banken för du får låna pengar. Räntan på bolån styrs av flera olika faktorer. Räntan på bolån varierar och kan både höjas och sänkas. Men eftersom räntan sätt individuellt är det främst dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för vilken ränta du får. Därför är det bra att du jämför ränta på bolån från flera olika långivare.

Vilken ränta kan jag få bolån?

Räntan på ditt bolån sätts helt individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Om ni är fler som delar på bolånet tittar banken på hushållets totala ekonomi. Din ränta på ditt bolån styrs även av vilken risk långivaren tycker att det är att låna ut pengar till dig. Ju bättre ekonomi du har desto lägre ränta kan du få. Genom att titta på långivarnas listränta kan du få en bild av vilken ränta du kan få på ditt bolån.

Eftersom räntan sätts individuellt finns det även andra faktorer som påverkar vilken bolåneränta du får. Räntan styrs bland annat av bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet och dina ekonomiska förutsättningar.

Räntan anges alltid i årsränta. Ett bolån på 1 miljon kronor med en bolåneränta på 1,65 procent ger en räntekostnad på 16 500 kronor per år, eller 1 375 kronor per månad.

Vad ska jag titta på när jag jämför ränta?

Du ska titta på bankens snittränta när du jämför räntan på bolån. Snitträntan är ett genomsnitt för vilken ränta banken har erbjudit sina befintliga bolånekunder. Du ska självklart sträva efter att få en så låg ränta som möjligt.

Hur räknar jag ut räntekostnaden på bolån?

Det är alltid bra att kunna räkna ut räntekostnaden på ditt bolån. För att räkna ut räntekostnaden på ditt bolån tar du hjälp av en enkel formel där du tar lånebeloppet x räntan.

Exempel: Du har ett bolån på 1 miljon kronor. Din ränta är 2 procent. Räntekostnaden för ditt bolån blir 1 000 000 x 0,02 = 20 000 kronor per år. För att räkna ut räntekostnaden per månad delar du räntekostnaden per år med 12 månader. 20 000 / 12 = 1 667 kronor.

Vad är en bra bolåneränta?

En bra bolåneränta ska vara så låg som möjligt och ligga i linje med bankernas listränta men gärna något lägre. Eftersom räntan på bolån kan variera mellan olika banker bör du alltid jämföra bolåneräntan innan du väljer bank för ditt bolån.

Jämför räntan på bolån genom Ordna Bolån

Det ska vara lätt att jämföra räntan på bolån. Hos oss på Ordna Bolån kan du jämföra räntan från flera olika långivare. Eftersom räntan sätts individuellt finns det flera faktorer som påverkar vilken bolåneränta du får. Räntan styrs bland annat av bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet och dina ekonomiska förutsättningar.

Det är enkelt att fylla i en bolåneansökan. Det tar bara ett par minuter och du har möjlighet att få flera erbjudanden från flera banker. Dessutom görs det bara en kreditupplysning.

Våra bolånehandläggare hjälper dig att hitta bästa bolånet för dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du väljer själv om du vill jämföra bolån på egen hand eller om du vill ha vår hjälp. Vi är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Jämför ränta bolån