Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

20 juni: 08:00 - 12:00

Midsommarafton 21 juni: Stängt

 

 

 

Räkna ut din bolåneränta

Kostnadsfri tjänst
Du jämför bolåneräntor från flera banker
Personlig service från våra bolånehandläggare

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Fördelen med att jämföra bolåneräntor

Vi har vant oss vid att jämföra saker och ting, allt från vilken bostad man ska köpa till vilken streamingtjänst som har de bästa serierna. Vem vill inte hitta det bästa och mest prisvärda alternativet utifrån sina kriterier? Det är samma sak med bolån: det finns många fördelar med att jämföra bolån från olika banker. Det kan kännas jobbigt och tidskrävande, men det behöver inte vara så svårt och du kan spara tusenlappar.

Rörlig eller bunden bolåneränta - vad ska man välja?

Beroende på vilken bindningstid du väljer för ditt bolån, så kommer det ha inverkan på räntekostnaden. När man talar om den rörliga bolåneräntan syftar man till den så kallade tremånadersräntan. En rörlig bolåneränta innebär större osäkerhet då räntan sätts var tredje månad och kan då både stiga och sjunka. Detta beror på marknadsläge och vad din bank bestämmer. Historiskt sett har det rörliga alternativet varit det billigare över tid. Men det är ingen garanti för framtiden. Istället bör du se över din KALP för att räkna ut hur mycket räntekostnad din ekonomi klarar av. Behöver du hjälp kan du förstås ta kontakt med oss på Ordna eller din bank.

Vill du binda bolåneräntan är de vanligaste bindningstiderna 1-10 år. Du binder bolånet till den ränta banken erbjuder vid tidpunkten. Fördelen med bunden ränta är att du vet vad som gäller och kan undvika överraskningar. Om förändringar sker på marknaden så kan banken inte höja eller sänka din ränta förrän bindningstiden löper ut. Nackdelen med bunden ränta är att du inte kan ta del av räntesänkningar på marknaden. Historiskt har den bundna räntan betytt att du har betalar mer jämfört med det rörliga (3 månaders) alternativet.

Ska jag välja rörlig eller bunden ränta?

Det är omöjligt att ge ett individuellt råd utan att vi har fått en vidare insikt i din ekonomi. Det generella rådet är att endast välja rörligt om du har en god marginal i din ekonomi. Historiskt har det dessutom visat sig vara det bättre alternativet – de med rörlig ränta har tjänat på det. Men om du, å andra sidan, inte har bra marginaler i din ekonomi så kan det vara säkrare att binda delar eller hela ditt bolån.

Ordna Bolån prognos genomsnittsräntor för 2023, samtliga banker

Ordnas prognos januari 2023 över framtida genomsnittsräntor för samtliga banker.

Vi räknar med att Riksbanken i februari höjer reporäntan med 0,5% till 3,0%. Vill du veta mer om vad vi tror kommer hända med räntorna 2023? Läs vår prognos för genomsnittsräntorna!

Vi hjälper dig navigera bland aktuella bolåneräntor – Kontakta oss för personlig service

Bolåneräntor, rörliga räntor, bindande räntor och mycket mer att sätta sig in i kan skapa förvirring när det kommer till de beslut du ska fatta kring ditt bolån. Det finns ibland inget tydligt rätt eller fel och du behöver ibland någon att diskutera marknadsläget med och känna efter, men också räkna på vad som blir bäst för dig och din situation. Vi förstår att det är mycket att tänka på, men du är mer än välkommen att kontakta någon av våra många handläggare för personlig rådgivning gällande ditt bolån. Du kanske också börja med att göra en bolåneansökan ovan så blir det enklare att diskutera ditt enskilda fall med oss.

Vanliga frågor & svar - Räkna ut din bolåneränta

Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Det är banken som sätter räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts utifrån bland annat belåningsgrad, din kreditvärdighet samt dina inkomster och utgifter.
Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  20 juni: 08:00 - 12:00

  Midsommarafton 21 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm