Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Jämför bolåneräntor från flera banker

En familj sitter ute på ett klippblock på sommaren och tittar på utsikten. Det är en familj på fyra som är klädda i jeans och ljusfärgade tröjor.

En ansökan, flera banker
Endast en kreditupplysning
Personlig och professionell rådgivning
Kostnadsfri tjänst som är rikstäckande

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Det finns många fördelar med att jämföra bolåneräntor. Den främsta är att du kan spara mycket pengar i räntekostnader varje år genom att se över bankernas olika ränteerbjudanden.

Vi på Ordna Bolån förstår att det kan kännas både jobbigt och tidskrävande att göra en bra jämförelse för att hitta den bästa bolåneräntan. Därför ska du vända dig till oss med din bolåneansökan så vi kan hjälpa dig att jämföra boräntor och hitta ett bra bolån utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vad är boränta?

Boräntan är den kostnad du får betala till banken för ditt bolån. Räntan på bolån varierar och kan både höjas och sänkas med tiden utifrån marknadsläget och din individuella situation. Den boränta du får styrs även av andra faktorer, bland annat bolånets storlek i förhållande till marknadsvärdet, dina ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet. Olika banker erbjuder dessutom olika villkor och räntor, vilket är en bra anledning till att jämföra räntan på bolån för att hitta det bästa alternativet för dig.

Titta på bankens snittränta

När du jämför räntan på bolån ska du titta på bankens snittränta. Snitträntan är ett genomsnitt för vilken ränta banken erbjudit sina befintliga bolånekunder den närmsta tiden. Snitträntan anges månadsvis med en fördröjning vilket innebär att du exempelvis ser snitträntor för februari 2023 när de presenteras en bit in i mars. Du ska självklart sträva efter att få en så låg ränta som möjligt och för att få just det bör du alltid jämföra bolåneräntan.

Vad är en bra bolåneränta?

Bolåneräntan är den kostnad du får betala till banken som tack för att du får låna pengar, och den vill man ska vara så låg som möjligt. Bolåneräntan ska även ligga i linje med bankernas lägsta möjliga ränta på bolån. Som nämnt så kan räntan variera mellan olika banker och du kan få lägre bolåneränta om du har som vana att alltid jämföra bolåneräntor innan du bestämmer dig.

En man och en kvinna sitter utomhus och pratar om att jämföra bolån och privatlån.

En ansökan som skickas till flera banker för jämförelse

En fördel med att göra en räntejämförsel via Ordna är att det endast görs en kreditupplysning i samband med din ansökan. Din kreditvärdigheten är en viktig faktor när du ansöker om bolån och ligger till grund för vilken boränta du kan få. Då vi endast tar en kreditupplysning för en ansökan till flera banker, så bibehåller du god kreditvärdighet och ökar dina möjligheter till att få bra bolåneränta.

Ansök om bolån via Ordna för ett smidigt sätt att jämföra bolåneräntor

När du ansöker om bolån genom oss på Ordna Bolån så hjälper våra handläggare till med att hitta det bästa bolånet för dig utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Det är enkelt att fylla i en ansökan och det tar bara ett par minuter. Vi hjälper dig sedan genom hela processen, från det att du först vill ha ett lånelöfte till att det är dags att köpa din drömbostad. Dyker det upp några frågor på vägen så finns vi alltid ett samtal bort.

Vanliga frågor & svar - jämföra bolåneräntor

Ränta är den kostnad som banken tar ut för att låna ut pengar till dig. Det är banken som sätter räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts utifrån bland annat belåningsgrad, din kreditvärdighet samt dina inkomster och utgifter.
Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%. 
Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm