Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Första maj 1 maj: Stängt
Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Norwegian Bank

Norwegian Bank är dotterbolag som är helägt av Norwegian Finans Holding ASA vars enda funktion är att förvalta aktierna i dotterbolaget. Bolaget är noterat på den norska börsen under namnet NOFI. Norwegian Bank startades 2007 i Norge och startade sin verksamhet i Sverige 2013. 2015 breddade Norwegian Bank sin geografiska närvaro till att även innefatta Danmark och Finland. Norwegian bank är en internetbank som erbjuder privatlån och kreditkort. 

Vår bedömning av Norwegians privatlån är att det är för dyrt i jämförelse med andra banker och att banken tar all för stor risk när de bevilja lån till kunderna. Vilket inte bara på sikt kan drabba banken utan det bidrar även med att försätta många svenskar i en trång ekonomisk situation där lånekostnaderna är allt för hög i jämförelse med den inkomst de har. 

Huvudkontoret finns idag i Oslo.


Jämför och ansök om privatlån

Norwegian Privatlån

Hos Norwegian bank kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Det går att låna från 5 000 och upp till 600 000 kronor. Du väljer själv vad lånet ska gå till. För att öka sannolikheten att bli beviljad lån kan du söka tillsammans med en medlånetagare. Som hos många andra banker kan villkoren då bli bättre eftersom risken för banken blir lägre.

Låneperiod är från 1 år och upp till 15 år men du kan kostnadsfritt betala av lånet i förtid.

Ränta och Kostnader för norwegians lån

Vid ansökan om lån hos Norwegian görs en kreditupplysning som beslutet lutar på till stor del. Du måste vara folkbokförd åtminstone de senaste 36 månaderna i Sverige. En kreditvärdering görs innan du får ditt erbjudande. Räntan sätts individuellt och är för närvarande från 6,99% och upp till 24,99%. Effektiv ränta (inräknat alla avgifter) får inte överstiga 43,98% på ditt lån. Lånet återbetalas genom annuitetslån vilket innebär att totala kostnaden för lån inklusive ränta och alla avgifter delas upp lika så att du betalar lika mycket varje månad tills lånet är avbetalat. Eftersom räntan är rörlig kan lånetiden komma att förlängas.

Norwegian har en etableringsavgift på 399 kronor vid nytt lån. Månadsomkostnad på 19 kronor tillkommer.

Har du en betalningsanmärkning? Genom Norwegian kan du inte få ett lån beviljat om du har en betalningsanmärkning. Men vi har flera banker som kan hjälpa dig att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Klicka här för att ansöka om att låna pengar trots betalningsanmärkning utan säkerhet.

Norwegian Kreditkort

Med Norwegian kreditkort kan du ansöka om upp till 100 000 kronor i kredit. Du får upp till 45 dagar räntefri kredit. För att kunna ansöka om kreditkort krävs att du är utan betalningsanmärkningar, över 23 år och att du varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.

Fördelar med Norwegian kreditkort är att vid varje köp du gör med kortet får du CashPoints. CashPoints kan du sen använda när du reser med Norwegian för att få billigare flyg bla. Men även rabatt på varor från Norwegian.  Du får även reseförsäkring och avbeställningsskydd med Norwegian kreditkort.

Det är en uttagsgräns på max 5 000 kronor per dygn i Sverige. Utomlands är summan max 10 000 kronor.

Ränta och kostnader kreditkort

Nominell årsränta vid utnyttjad kredit är 19,99% eller 1,67% nominell ränta per månad.

  • Pappersfaktura 45 kronor (gratis vid e-faktura).
  • Valutapåslag vid användning av kortet utomlands 1,75%.
  • Förseningsavgift 95 kronor.
  • Påminnelseavgift 60 kronor.

Dröjsmålsränta 24%.

Norwegian Bank omdöme

Norwegian har lånat ut några miljarder kronor på den svenska marknaden och av erfarenhet är vårt omdöme negativt om banken. De beviljar förvisso större lån, men räntan är ofta oskäligt högt jämfört med många andra banker som accepterar kunder med högre riskprofil. Dvs, du kan förmodligen få lägre ränta om du hittar till en annan bank i vår panel. När det gäller lån med låg ränta, till kunder med god kreditvärdighet, kan inte Norwegian konkurrera med tanke på att det är många aktörer som har lägre lägsta räntor och en annan aptit för att få in sådana kunder. Norwegian upplevs av många som en bank man vänder sig till i krissituationer och det är ok att göra om man använder pengarna till rätt sak – vilket ofta brukar vara att man vill samla befintliga lån och krediter. Gör man det bör man stänga krediterna som man inte använder för att möjliggöra en förbättring av ens kreditvärdighet så att man snabbt kan flytta från Norwegian för att på så sätt sänka sin ränta.

Det blir svårt att rekommendera en bank och ge ett gott omdöme om en bank som inte uppfyller vad vi på Ordna anser som ansvarsfull långivning.

Har du betalningsanmärkningar kan inte Norwegian hjälpa dig – trots den höga räntan – men det kan andra banker som Avida FinansSvea Ekonomi och BigbankHar du betalningsanmärkningar kan vi på Ordna hjälpa dig genom flertalet banker. Räntan kan skilja sig markant från bank till bank när du har betalningsanmärkningar och då blir det ännu viktigare att få en så låg ränta så möjligt.

Genom en ansökan hos Ordna ställer du bankerna mot varandra och får en objektiv bild på var du kan få den bästa räntan – sorterat på effektiv ränta. Så att du kan känna dig trygg i ditt val. Vår tjänst är kostnadsfri och låneförslagen vi tar fram är inte bindande. Ansök nu för att se vilken ränta just du kan få. 

Jämför och ansök om privatlån