Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Avida Finans

Avida finans grundades 1983 och är ett kreditmarknadsbolag. Idag är Avida Finans verksamma inom Sverige, Norge och Finland med finansiella tjänster både för företag och privatpersoner. Avida omfattas av statlig insättningsgaranti och har tillstånd att bedriva finansiell verksamhet under Finansinspektionens tillsyn. Du kan som privatperson ansöka om privatlån även om du har betalningsanmärkningar och öppna sparkonto.

Avida har specialiserat sig på kunder med betalningsanmärkningar och är väldigt duktiga i det segmentet. Det finns många aktörer som konkurrerar i det här segmentet och var du får bäst ränta kan variera – jämför alltid först. 

Ordna samarbetar med Avida.


Jämför och ansök om privatlån

Avidalånet

Avida finans erbjuder sitt privatlån som kallas Avidalånet. Det är ett blancolån, ingen säkerhet krävs för att bli beviljad ett lån. Lånebeloppet du kan ansöka om är mellan 10 000 och upp till 500 000 kronor. Som låntagare kan man ansöka om låneperiod på 1-15 år. Det går att betala av lånet i förtid utan extra kostnad. Du väljer själv vad lånet ska gå till, renovering, lösa flera mindre lån osv. Avida frågar inte vad du ska göra med lånet vid en låneansökan.

Avidalånet är ett annuitetslån dvs låntagaren betalar tillbaka lika mycket varje månad under låneperioden inklusive amortering och ränta. Som låntagare får du på förhand en uppfattning om vad månadskostnaden kommer uppgå till under hela låneperioden. Om räntan ändras har Avida Finans rätt att ändra månadskostnaden alternativt ändra låneperiodens längd. Med en längre låneperiod blir månadskostnaden lägre men totalbeloppet (pga räntan) blir högre.

Vid ansökan om Avidalånet görs en kreditupplysning hos UC. Kreditupplysningen utgör grunden för låntagare att bli beviljad lån. Återbetalningsförmåga vägs också in i beslutet om beviljat lån. Vid betalningsanmärkning kan du inte ansöka om Avidalånet. För de som har betalningsanmärkning kan man istället ansöka om AvidaKrediten. AvidaKrediten är också ett blancolån men med högre ränta än Avidalånet.

Vid låneansökan går det att ha en medsökande på kontraktet. Detta kan öka dina chanser att få lånet beviljat. Båda ansvarar solidariskt för månadskostnaden betalas varje månad.

Ränta och kostnader

Räntan är individuellt satt och ligger för närvarande mellan 3,9% och upp till 21,95%. Räntan beror på lånets storlek, avbetalningstid och dina ekonomiska förutsättningar.

 • Aviavgift är 10 kronor.
 • Uppläggningsavgift 179 kronor.

Krav för att kunna söka Avidalånet

 • Låntagaren är åtminstone 20 år.
 • Låntagaren har inga betalningsanmärkningar.
 • Låntagaren har en fast årsinkomst på åtminstone 150 000 kronor.

Avidakrediten

Med Avidakrediten kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkning. Du ansöker då om ett kreditbelopp mellan 5 000 och upp till 150 000 kronor. Du kan när du vill ansöka om att höja ditt befintliga kreditbelopp. När lån blivit beviljat väljer låntagaren själv när och hur mycket kredit som ska överföras till sitt bankkonto. Ränta betalas bara på det belopp som utnyttjas.

Återbetalningsperioden är mellan 1 och upp till 15 år. Du kan betala av lånet i förtid utan extra kostnad.

Ingen säkerhet krävs för att bli beviljad lån och låntagaren väljer själv vad lånet går till.

Fokus på Avidakrediten ligger på din nuvarande och framtida återbetalningsförmåga. Därför kan du som har flera betalningsanmärkningar bli beviljad kredit. Du får däremot inte ha någon skuld hos kronofogden.

Ränta och priser

Räntan är individuellt satt och beror på din återbetalningsförmåga, din kreditupplysning och längden på låneperiod. För närvarande är räntan mellan 13 % och upp till 23%. Avbetalning för AvidaKrediten är rak amortering. Du amorterar lika mycket varje månad tills lånet är avbetalat. Ränta tillkommer på kvarvarande lån vilket innebär att månadskostnaden är högre i början för att minska med varje månad.

 • Uppläggningsavgift 250 kronor.
 • Årsavgift 300 kronor.
 • Aviavgift 10 kronor.

Krav för att kunna ansöka om AvidaKrediten

 • Låntagaren är åtminstone 20 år.
 • Låntagaren har ingen skuld hos kronofogden.
 • Låntagaren har en fast årsinkomst på åtminstone 150 000 kronor.

Avida Låneskydd och Kreditskydd

Som låntagare hos Avida Finans kan du teckna försäkring som ersätter din månadskostnad på ditt lån vid plötslig arbetslöshet, sjukhusvistelse och dödsfall. Ersättning betalas upp till 12 månader. Du får 3 månaders gratis låneskydd vid tecknande av försäkring. Vid arbetslöshet och hel arbetsoförmåga ersätter försäkringen din månadskostnad upp till 15 000 kr per månad i upp till 12 månader. Vid dödsfall utgår en engångsersättning på resterande skuld upp till 500 000 kronor. Det är en kvalificeringstid på 30 dagar för hel arbetsoförmåga och 120 dagar för sjukhusvistelse. Om du drabbas av något innan kvalificeringstiden är över ersätter inte låneskyddet något.

Kostnaden för Låneskydd är 8,75% av din månatliga avbetalning på ditt lån.

Krav för att kunna teckna försäkring

 • Försäkringstagare är minst 18 och som max 65 år.
 • Försäkringstagaren arbetar och är bosatt i Sverige.
 • Försäkringstagare är fullt frisk och utan kännedom om kommande sjukdom eller kommande arbetslöshet.

Avida Finans omdöme

För att ge vårt omdöme av Avida Finans måste vi dela upp marknaden i kunder som har betalningsanmärkningar och de som inte har det. För de som inte har betalningsanmärkningar är Avida Finans inte alltid svaret i synnerhet om man har mindre lån med lägre ränta. Däremot kan de passa prata i samband med större lån och när man behöver samla många små lån till ett större. För de som har betalningsanmärkningar är Avida Finans dock en av de starkaste bankerna och fyller en viktig roll på marknaden. Det är viktigt att du jämför bankerna innan du lånar så att du får den lägsta ränta du kan få.

Genom en ansökan hos Ordna ställer du bankerna mot varandra och får en objektiv bild på var du kan få den bästa räntan – sorterat på effektiv ränta. Så att du kan känna dig trygg i ditt val. Vår tjänst är kostnadsfri och låneförslagen vi tar fram är inte bindande. Ansök nu för att se vilken ränta just du kan få. 

Jämför och ansök om privatlån