Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Första maj 1 maj: Stängt
Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Bigbank

Big bank grundades 1992 i Tartu, Estland och har sedan starten snabbt växt och expanderat i Europa. Idag bedriver Bigbank sin verksamhet bla i norden och Spanien. Finansinspektionen har gett tillstånd att bedriva bankverksamhet och Bigbank står under finansinspektionens tillsyn. Konton omfattas av insättningsgaranti på upp till 100 000 EURO per person.

Vid nyårsskiftet 2015-2016 hade Bigbank över 160 000 lånekontrakt till ett värde på 300 miljoner EURO utlånat. Vid årsrapporten 2017 hade totala utlåningsbeloppet stigit till 377 miljoner EURO där Litauen var det land med störst låneverksamhet.

Ordna samarbetar med Bigbank.


Jämför och ansök om privatlån

Bigbank privatlån information

Hos Bigbank kan du ansöka om privatlån från 10 000 kronor upp till 200 000. är ett Blancolån dvs Bigbank kräver ingen säkerhet för att låna ut pengar. Innan lånekontrakt tecknas görs en kreditprövning för att bedöma kundens återbetalningsförmåga. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte innebära ett problem, hos Bigbank går det att få beviljat lån trots tidigare betalningsanmärkningar. Kravet är att du tidigare max får ha 5 betalningsanmärkningar och anmärkningarna måste vara äldre än 6 månader.

Lånet är ett annuitetslån, dvs på förhand bestäms den fasta månadskostnaden som är lika stor tills hela lånet är avbetalat.  Månadskostnaden inkluderar både ränta och amortering. På så sätt vet du redan från början hur mycket du ska betala av varje månad tills lånet är avbetalat. Låntagaren kan välja att betala av lånet inom 6 månader upp till 10 år. Det går även att betala av lånet i förväg. Då tillkommer en ränteskillnadsavgift på 1 % av förtidsbetalningen om det är mer än ett år kvar av lånetiden. Vid mindre än ett år är avgiften 0,5%. Ersättningen får inte vara mer än vad återstående räntan på lånet skulle vara.

Med privatlån kan du finansiera de flesta olika inköp. Däremot går det inte att ansöka om privatlån för att köpa alternativt behålla bostadsrätt, hus eller tomt.

Bigbank priser och ränta

Räntan hos Bigbank ligger mellan 4,79 % upp till 26,95%. Bigbank tillämpar individuell ränta som bestäms efter din kreditbedömning. Snitträntan för låntagare hos Bigbank är 11,95%.  Räntan är fast och därmed kan du vara säker på att månadskostnaden inte kommer bli högre än vad som angavs vid början av lånet.

 • Uppläggningsavgift för lånekontrakt 695 kronor.
 • Uppläggningsavgift vid utökande av lån 695 kronor.
 • Övriga villkorsändringar i lånekontraktet 695 kronor.
 • Administrationsavgift 35 kr per månad.
 • Förseningsavgift 125 kronor.
 • Betalningspåminnelse 60 kr per brev.
 • Uppsägningsbrev 300 kronor.
 • Inkassoavgifter: inkassokrav 180 kronor. Avbetalningsplan 170 kronor.
 • Dröjsmålsränta: 24 % på det utestående beloppet som inte betalats i tid.

Om låntagaren inte betalar trots påminnelseavgift sägs lånet upp i sin helhet. Krav hos Bigbank är att månadsbetalningar görs via autogiro. Ingen aviavgift tillkommer med autogiro.

Krav för att få lån beviljat

 • Låntagaren måste vara minst 20 år och ha betalat tillbaka lånet innan fyllda 75.
 • En årsinkomst på minst 115 000 kr per år från anställning eller pension.
 • Folkbokförd i Sverige sen åtminstone 3 år tillbaka.
 • Max 5 betalningsanmärkningar, ingen får vara tilldelad senaste 6 månaderna.

Det går inte att bli beviljad lån om du har inkomst från sjukpension.

Bigbank omdöme

Ordna har samarbetat med Bigbank sedan 2013 och det blir därför inte objektivt för oss att ge ett omdöme om banken. Därför beskriver vi hellre vår erfarenhet av banken. Bigbank har tidigare ofta förknippats med kunder som har betalningsanmärkningar men har över åren testat sig fram på den svenska marknaden och idag jobbar de enligt vår uppfattning över en mycket bredare målgrupp. Bortsett från marknadens lägsta räntor är de med och budar på kunder från låga räntor till högre räntor för att kompensera för högre risk. Bigbank väger in många faktorer innan de betalar ut lån till kunderna och en faktor är att den framtida kunden faktiskt språkligt kan ta del av skuldebrevet. Det låter självklart och så bör det förstås vara, men vissa kunder anser att Bigbank går för långt. Hjälp av en tolk kan eventuellt gå bra. Om syftet är att lösa tidigare lån med ett lån från Bigbank ska du veta att det är du själv som löser dina lån när du har fått lånet utbetalat.

Vill du ansöka om ett privatlån kan du trycka på knappen nedan. Det är omöjligt att på förhand veta vilken bank som passar dig bäst, därför jämför vi en rad olika banker och du kan själv välja det alternativ som passar dig bäst online – eller så kan du ta hjälp av oss per telefon. Vår tjänst är kostnadsfri, de förslag du får är ej bindande och självklart ska du först jämföra innan du lånar. Som vi brukar säga: Du måste tänka på procenten.

Ordna samarbetar med Bigbank

Jämför och ansök om privatlån