Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Svea Ekonomi

När Svea Ekonomi grundades var huvudverksamhet att sköta inkassohantering åt större bolag men har sedan dess breddat sin verksamhet. Kunderna är idag både företag och privatpersoner. Svea ekonomi har 30 års erfarenhet som finansieringspartner till företag. Visionen är att vara ledande finansiell aktör på den Europeiska marknaden. Svea Ekonomis affärsidé är att erbjuda anpassade och effektiva lösningar inom inkasso, finansiering, betallösningar och reskontrahantering genom personlig service. Svea Ekonomi riktar sig till ditt företag som är litet såväl som stort.


Jämför och ansök om privatlån

Svea ekonomi Konsumentlånet

Med Sveas konsumentlånet kan du ansöka om ett lån på 2 000 kronor och upp till 400 000 kronor. Lånet är ett annuitetslån dvs du betalar samma belopp varje månad tills lånet är avbetalat. Du vet alltså redan på förhand hur mycket månadsbetalningen kommer uppgå till. Låneperioden är 2 till 15 år och under låneperioden erbjuds du amorteringsfria månader och du kan ansöka om 0, 3, 6 eller 12 månader amorteringsfritt. Under de amorteringsfria månaderna betalar du bara ränta på lånet.

Om du har en betalningsanmärkning kan du inte ansöka om konsumentlånet, däremot kan du ansöka om privatlån hos Svea ekonomi. Privatlån påminner mycket om Konsumentlånet med skillnaden att det är lite sämre villkor.

Ränta och priser Konsumentlånet

Svea ekonomi har som många andra banker en räntegaranti. Det innebär att om du erbjuds ett lån hos annan bank till lägre effektiv ränta (ränta inklusive alla avgifter som t. ex aviavgift och uppläggningsavgift osv) kommer Svea ekonomi matcha det erbjudandet. Det förutsätts att lånet är liknande som det befintliga du har hos Svea ekonomi, bla privatlån, längd, belopp osv. Den nya effektiva räntan får däremot inte sjunka under Svea ekonomis räntegolv. Om räntegarantin utnyttjas får du även tillbaka din uppläggningsavgift.

Räntan som erbjuds är individuell och sätts efter att en kreditprövning gjorts. Den aktuella låneräntan är 6,9% och upp till 25,95%. Räntan är rörlig.

 • Uppläggningsavgift 395 kronor.
 • Påminnelseavgift 60 kronor.
 • Förseningsavgift 120 kronor.
 • Inkassokrav 180 kronor.

Krav för att kunna ansöka om konsumentlån och privatlån

 • Du är åtminstone 20 år gammal.
 • Du har ingen betalningsanmärkning (gäller enbart för konsumentlån, du kan ansöka om privatlån trots betalningsanmärkning).
 • Du har fast årsinkomst från pension eller arbete på minst 120 000 kronor (180 000 kronor för konsumentlån).
 • En ”kvar att leva på” kalkyl görs alltid av potentiell låntagare innan lån tecknas.
 • Om du har en medlåntagare måste den ha en årsinkomst på åtminstone 90 000 kronor.
 • Du måste vara skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka.

Svea Privatlån- om du har en betalningsanmärkning

Det går att ansöka om privatlån hos Svea ekonomi trots betalningsanmärkning. Lånet har samma villkor som Konsumentlånet med skillnaden att räntan är högre och lånebeloppet är lägre. Du kan ansöka om 2000 och upp till 200 000 kronor med betalningsanmärkning. Räntan är från 14,9% och upp till 17,9%. Uppläggningsavgift är 795 kronor och aviavgift 18 kronor annars är kostnader samma som för konsumentlån.

Det är mycket viktigt att du ser till att få lägsta möjliga ränta när du ansöker om ett privatlån. Det är helt avgörande för din räntekostnad över den återbetalningstid du har och skillnaden kan vara många tiotusentals kronor på stora lån (ibland över hundra tusen kronor). Därför bör du först jämföra bankerna mot varandra genom vår kostnadsfria tjänst så att du får alla erbjudanden ställda bredvid varandra så att du kan välja det bästa alternativet. 

Svea Bolån information

Som med privatlån kan du ansöka om Bolån hos Svea trots betalningsanmärkning. Även här prioriteras framtida ekonomin framför det förflutna. Det går att ansöka om lån på 50 000 och upp till 7 500 000 kronor. Återbetalningstid är från 5 år och upp till 40 år med möjlighet att betala av lånet tidigare utan extra kostnad. Lånet kan användas till att köpa bostad, renovera, bilda bostadsförening osv. Din bostad används som säkerhet för lånet.

Om ni är två som ansöker om lånet är båda 100% återbetalningsskyldiga till lånet. Det innebär att om ena låntagaren inte har möjlighet att betala av sin del måste den andre låntagaren betala av 100% av månadskostnaden.

Ränta och prislista

Räntan är rörlig och sätts individuellt efter en kreditprövning. För närvarande är räntan från 3,95% och uppåt. Du kan som låntagare välja mellan rak amortering eller annuitetslån. Med rak amortering amorterar du ett fast belopp av lånet varje månad. Ränta tillkommer på lånet. Vid låneperiodens början kommer då månadskostnaden vara högre för att sänkas i takt med att lånebeloppet sänks vilket medför att totala räntan minskar för varje månad. Med annuitetslån räknar man på förhand ut hur mycket lånet inklusive räntan blir och fördelar sen summan jämnt på alla månader i låneperioden. Du kommer då veta vad din totala månadskostnad blir för hela låneperioden. Om räntan ändras anpassas återbetalningstiden till förändrade räntan. Snittränta för bolån på Svea ekonomis hemsida är ca 5,6-6,2 %.

Om du är försenad med att betala din månadskostnad tillkommer en dröjsmålsränta. Om det är en den av krediten (lånet) som är försenad är dröjsmålsräntan 5 procentenheter. Om det är hela krediten som förfallit är det en procentenhet dröjsmålsränta som gäller.

 • Uppläggningsavgift från 5 000 kronor och uppåt.
 • Påminnelseavgift 60 kronor.
 • Förseningasvgift 120 kronor.
 • Inkassokrav 180 kronor.

Läs mer om hur du lånar till attefallhus.

Krav för att ansöka om bolån

 • Du är åtminstone 20 år gammal.
 • Du har fast årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • En ”kvar att leva på” kalkyl görs alltid av potentiell låntagare innan lån tecknas.
 • Om du har en medlåntagare måste den ha en årsinkomst på åtminstone 90 000 kronor.
 • Du måste vara skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka.
 • Du kan max belåna upp till 75% av marknadsvärdet.

Svea Försäkring

Som låntagare hos Svea Ekonomi kan du teckna försäkringen Betalskydd. Skulle du drabbas av plötslig arbetslöshet eller hel arbetsoförmåga av sjukdom/skada ersätts du på upp till 9 000 kr per månad. Upp till 12 månader. Vid dödsfall ersätts resterande lånebelopp upp till 400 000 kronor. Då försäkringstagaren haft kännedom om kommande arbetslöshet, undanhållit hälsoinformation som är av vikt samt haft kännedom om kommande skada/sjukdom utgår ingen ersättning. Sjukdomsfall och skador som inträffar inom 30 dagar efter försäkring tecknats ersätts inte. Vid arbetslöshet pga arbetsbrist är det 150 dagars kvalificeringstid som gäller.

Kostnad för Betalskydd är 8% av ordinarie månadskostnad på lånet. Om månadskostnad för lånet är 1000 kronor blir kostnad för Betalskydd 80 kr per månad.

Skuldfinansiering

Med skuldfinansiering hjälper Svea Ekonomi dig att lösa dina skulder och lån för att samla ihop det till ett lån hos Svea Ekonomi. Ackordsförhandling erbjuds, dvs kontakt upprättas med dina fordringsägare för att försöka omförhandla lån och skulder. Du får helt enkelt hjälp med att rätta till din ekonomi. Det krävs bara säkerhet för lån vid större lånebelopp.

Kostnad för tjänsten varierar. Först görs en genomgång och en lösning presenteras. Detta är kostnadsfritt och när lösningen accepterats bedöms kostnaden individuellt och är helhetsbaserad. Faktorer som, tidåtgång åt analys, antal fordringsägare samt säkerhet för lånet avgör vad kostnaden hamnar på. Räntan är rörlig.  Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta likt privatlån.  Då ackordsförhandlingar leder ny lösning för befintliga lån/skulder tas en avgift ut.

Skuldfinansiering löser bara privata skulder, inte företagsskulder. För att ansöka om skuldfinansiering måste du ha en fast anställning och årsinkomst på åtminstone 180 000 kr per år. Du är inom åldersgruppen 20 och upp till 70. För egenföretagare gäller att du drivit ditt företag åtminstone tre år.

Lån för företag, företagskredit, fakturaköp, factoring

Företag kan vända sig till Svea Ekonomi för att sälja fakturor, belåna fakturor samt ansöka om lån för att expandera sin verksamhet.

Svea ekonomi omdöme

Svea Ekonomi har varit aktiva länge på privatlånemarknaden och men ändå inte riktigt bygga en stor lånestock. Det beror på högre räntor och att kunderna därför stannar en kortare period hos Svea innan de hittar bättre alternativ. Vårt omdöme om Svea är att de erbjuder lån i en speciell målgrupp som inte har så många andra alternativ men vi menar på att det många gånger finns bättre alternativ om man jämför bankerna genom oss. I det segment Svea jobbar har vi minst 8 banker som konkurrerar och att någon av dessa ska erbjuda ett bättre lån är mycket troligt. Svea Ekonomi jobbar även med räntefria lån som dock har en hög avgift som många gånger blir dyrare när man ser på den effektiva räntan som tar med avgifterna.

Jämför alltid innan du lånar. Du måste tänka på procenten. 

Jämför och ansök om privatlån