Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 12:00 - 16:00

Omförhandla eller utöka bolånet

Jämför bankernas räntor med en ansökan
Vi hjälper dig att lägga om ditt bolån
Kostnadsfri och rikstäckande tjänst

Trustpilot

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Marginalen Bank Nordax

Genom att omförhandla bolånet kan du sänka dina bolånekostnader och spara tusentals kronor. Det lönar sig alltså att omförhandla bolånet.

Det ska vara enkelt och smidigt att omförhandla bolån. Genom att ansöka om bolån genom oss på Ordna kan du jämföra bolån från flera banker. Du behöver bara fylla i en ansökan. Efter att du har skickat in en ansökan tar en av våra bolånehandläggare kontakt med dig och presenterar dina erbjudanden.

Det kostar inget att ansöka om att omförhandla bolånet och din ansökan är inte bindande. Det är väldigt smidigt och du slipper att kontakta flera banker själv.

Fördelen med att omförhandla bolån hos Ordna
 • Det är helt kostnadsfritt
 • Din ansökan är inte bindande
 • Vi hjälper dig att jämföra bolån från flera långivare
 • Bara en kreditupplysning
 • Personlig service genom hela omförhandlingen

Vad innebär det att omförhandla bolånet?

Att omförhandla ditt bolån innebär att du ser över marknaden och jämför ränta och villkor för att se om du kan få ett bättre bolån med lägre ränta. Du kan omförhandla ditt bolån hos din nuvarande bank eller så kan du ta kontakt med oss på Ordna.

När du omförhandlar ditt bolån genom oss på Ordna jämför vi bolån från flera långivare. Du kan i princip omförhandla ditt bolån när du vill. Men du bör inte göra det under tiden dina lån är bundna. Om du vill omförhandla bolån med bunden ränta kan du behöva betala ränteskillnadsersättning.

Den största fördelen med att omförhandla bolånet är att du sänker dina räntekostnader. Det gör att du får mer pengar över som du kan spara eller lägga på annat.

Så här går det till att omförhandla bolån
 • Fyll i en ansökan direkt på hemsidan
 • Vi hämtar en kreditupplysning på dig från UC
 • En av våra bolånehandläggare tar kontakt med dig
 • Komplettera med amorteringsunderlag som du får från din befintliga bank
 • Din ansökan skickas vidare till de banker vi samarbetar med
 • Lånealternativen presenteras på Mina sidor inom 24 timmar
 • Våra bolånehandläggare är bara ett samtal bort om du vill ha hjälp
 • Välj vilken bank du vill gå vidare med
 • Välj bland bankens låneupplägg
 • Banken skickar ut alla handlingar till dig

Det enda du behöver göra är att ta fram de underlag vi behöver som till exempel arbetsgivarintyg och amorteringsunderlag. Resten sköter vi. Det är alltså inte krångligare än så.

Värdera om bostaden innan du omförhandlar bolånet

Innan du omförhandlar ditt bolån bör du värdera om din bostad. Prisutvecklingen har varit enorm under de senaste åren och genom att värdera om bostaden kan du förhandla till dig mycket bättre ränta och villkor. Det innebär att du kan sänka dina månadskostnader för ditt bolån. Om du har tur har din belåningsgrad minskat så mycket att du inte omfattas av amorteringskravet.

När du ska värdera om bostaden bör du ta hjälp av en mäklare. För att omförhandla bolånet eller utöka bolånet så kräver banken ett värderingsintyg. Det är en skriftlig värdering som signeras av mäklaren. Dessa kostar mellan 1 500 och 2 500 kronor.

Hos Svensk Fastighetsförmedling kan du värdera din bostad online. Det gör att du får en bild av om din bostad har stigit i värde och om det är värt att anlita en mäklare för att få ett värderingsintyg.

Svårt att få bolån trots stabil ekonomi?

Är du egenföretagare, har en annan anställningsform än fast anställning eller har fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få bolån. Men det behöver inte vara svårt. Ordna Bolån är en inkluderande aktör.

Om du har en stabil ekonomi i övrigt kan vi ordna bolån för dig som är egenföretagare. Vi kan även ordna bolån för dig som fått en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning behöver inte betyda att du har en dålig ekonomi. Det gäller även om du saknar fast anställning. Arbetsmarknaden utvecklas och i dag finns det flera olika anställningsformer. Även du som har en annan anställningsform än tills vidare kan ansöka om bolån hos oss på Ordna.

Vi samarbetar med fem olika banker, varav tre specialistbanker som tillsammans har 95% av lånestocken i det här segmentet. Genom en bolåneansökan når du ut till alla tre och vi hjälper dig med omförhandlingen av bolånet och kan hjälpa till även när du vill samla dina lån.

Med tanke på prisutvecklingen på bostäder de senaste 20 åren är det inte ovanligt att man inser att man har utrymme i bostaden för en omförhandling. Det kan även skapa möjligheter till att samla alla lån i bolånet. Vi hittar ofta lösningar genom bolånet bland kunder som ansöker om privatlån genom oss. Kanske kan det vara en lösning även för dig.

Vanliga frågor när du ska omförhandla lån eller utöka bolånet

Börja med att göra en låneansökan i formuläret ovan. Gör det så noggrant det går. Är ni t.ex. två på nuvarande bolånet borde ni vara det även när ni söker ett nytt lån. Ta med eventuella medlemslån, billån, eller andra former av lån som avbetalningar. Följ instruktionerna och tipsen i formuläret för att få med intäkter och kostnader på rätt sätt. Då får vi och bankerna en helhetsbild som kan underlätta. Hela processen kommer gå snabbare också om vi utgår från rätt information direkt.
Räntorna varierar, sätts individuellt och det beror på en rad olika faktorer. Skandias räntor är konkurrenskraftiga. Det är även de specialistbankerna vi samarbetar med. För att få någon sorts indikation behöver vi dock få mer information från dig som kund. Börja med ansökan ovan och vill du ha ett indikativt förhandsbesked innan ansökan skickas vidare till bankerna kan du efter ansökan ta kontakt med oss.
För dig som kund så är tjänsten kostnadsfri och det finns inga "dolda avgifter". Vi får betalt av bankerna om du väljer att gå vidare med ett av de alternativ som vi har presenterat. Däremot kan det kosta att lösa befintliga lån i form av en ränteskillnadsersättning om du har lånet bundet idag. Vi kan räkna på vad det kommer att kosta dig i så fall och jämföra det med en besparing över en viss tid om vi sänker din ränta. Dvs när har du tjänat tillbaka pengarna som det kostade att lösa lånet.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

  Lördag - Söndag 12:00 - 16:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm