Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Dags att köpa din första bostad? Vi hjälper dig genom hela köpet.

Vi ordnar lånelöfte när du ska på visning
Vi ordna bolån när du vunnit budgivningen
Vi guidar dig hela vägen fram till tillträdet
Personlig rådgivning ett samtal bort
Kostnadsfri tjänst, snabba svar

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar 5-10 minuter. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Andelsägande innebär att man delar boendet med andra människor vilket gör finansieringsmöjligheterna annorlunda i jämförelse med ett traditionellt köp av bostad.

De flesta långivare kan inte pantsätta ett andelsägande och därmed inte erbjuda ett bolån för köpet. Som tur är finns det andra lösningar.

Hur ansöker jag om ett bolån för ett andelsägande?

Om du äger ett boende idag har du kanske möjligheten att utöka ditt bolån för att finansiera köpet. I samband med detta kan du även se över räntan och kostnaderna för ditt befintliga bolån.

Så ansöker du om bolån för ett andelsägande i tre enkla steg

 1. Du ansöker om ett bolån direkt på hemsidan.
 2. I formuläret anger du att du vill omförhandla ditt bolån.
 3. Vid frågan om storlek på befintliga bolån skriver du in hur mycket du har i bolån idag och hur mycket du behöver utöka bolånet för att finansiera köpet av ett andelsägande.

Klart, resten tar vi hand om!

Om du inte äger ditt boende idag kan du ansöka om ett privatlån.

Hur påverkar det min ekonomi och mitt befintliga bolån?

Ett utökat bolån kan medföra avgifter för bland annat pantbrev. Det kan också medföra att ditt befintliga bolån kan komma att omfattas av amorteringskrav även om du tog bolånet innan amorteringskraven infördes.

Amorteringskraven bestämmer hur mycket du måste amortera på ditt bolån. Alla bolån som omfattas av amorteringskraven måste amortera mellan 1 och 3 procent per år.

Så funkar amorteringskraven i korthet
 • Bolån med belåningsgrad (bolånet/marknadsvärdet) mellan 50 och 70 procent måste amortera minst 1 procent per år
 • Bolån med belåningsgrad mellan 70 och 85 procent måste amortera minst 2 procent per år
 • Bolån som har en högre skuldkvot (årlig bruttoinkomst/bolånet) än 4,5 gånger hushållets bruttoinkomst per år måste amortera 1 procent på det totala lånebeloppet.

Du kan läsa mer om vad amorteringskraven innebär på vår sida om amorteringskrav.

Ge dig ut i skidbacken med gul jacka och röda täckbyxor. I bakgrunden ser man ett snöigt berg och klarblå himmel.

Vad är ett andelsägande?

Ett andelsägande innebär att du äger din semestervecka i fjällen i form av en andel i en bostadsrättsförening. Det betyder att du har rätt att vistas i bostaden under utvalda veckor under året.

Ett andelsägande innebär ett flexibelt och bekymmersfritt ägande med flera förmåner.

Värdera om bostaden innan du utökar bolånet

Innan du utökar ditt bolån kan det vara bra att värdera om bostaden. Generellt sett har priserna på bostäder ökat under de senaste åren. Genom att värdera om bostaden kan du få ner belåningsgraden även om du utökar bolånet, men det beror på hur mycket bostaden har ökat i värde och hur mycket du vill utöka bolånet.

När du ska värdera om din bostad för att utöka bolånet måste du ta hjälp av en mäklare. På Svensk Fastighetsförmedlings sida om värdering kan du värdera din bostad.

För att värderingen ska vara giltig när du utökar ditt bolån måste du få en skriftlig värdering och det får du av mäklaren som värderar din bostad.

Vanliga frågor & svar - om bolån och Ordna

Det är väldigt enkelt och smidigt att köpa ett andelsägande.
 • Välj boende och hustyp efter vilken eller vilka veckor som passar dig bäst
 • Fyll i en ansökan om att omförhandla ditt bolån
 • En av våra bolånehandläggare tar kontakt med dig och går igenom din låneansökan
 • Din ansökan skickas vidare till de banker vi samarbetar med
 • Lånealternativen presenteras under Mina sidor inom 24 timmar.
 • Du kommer behöva ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank
 • När lånet är godkänt är det dags att genomföra affären.
  Våra bolånehandläggare finns tillgängliga under hela processen. Du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha.

Enligt bolånetaket kan du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. Resterande 15 procent måste finansieras med en kontantinsats. När du skickar in en ansökan kommer vi titta på hela din ekonomi och räkna på hur mycket du klarar av att betala i ränta och amortering. Vi räknar även på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader, en så kallad KALP (kvar att leva på-kalkyl). Genom att skicka in en ansökan till oss på Ordna får du ett exakt svar på hur stort bolån du kan få.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Det är viktigt att förtydliga att vi inte själva ger ut några bolån. Vi sätter inte räntan. Det gör bankerna baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Somliga av våra bankpartners har transparent prissättning vilket innebär att vi på förhand kan presentera räntorna vid olika bindningstider. Den transparenta prissättning utgår från hur mycket du lånar och vilken belåningsgrad du har. Den slutgiltiga räntan sätts på utbetalningsdagen.

Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm