Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ringa oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Hur flyttar jag mitt bolån?

Du flyttar ditt bolån enkelt genom att skicka in en ansökan om bolån. När du ansöker om bolån genom oss på Ordna hjälper vi dig att jämföra räntan från flera långivare för att du ska få så bra ränta och villkor som möjligt. För att kunna flytta bolånet behöver du även skicka med ett amorteringsunderlag som du får från din nuvarande bank.

Så går det till att flytta bolånet genom Ordna

  • Fyll i en ansökan om bolån
  • Vi hämtar en kreditupplysning på dig
  • En av våra bolånehandläggare kontaktar dig på telefon
  • Eventuellt komplettera din ansökan med ytterligare uppgifter
  • Din ansökan skickas till de banker som är kopplade till oss
  • Lånealternativen presenteras på ”Mina sidor” inom 24 timmar
  • Jämför ränta och villkor i lugn och ro
  • Välj det lånealternativ
  • Banken skickar ut alla handlingar om ditt nya bolån

Det är oftast lättare än vad man tror att byta bank. Vi på Ordna kan hjälpa dig genom hela processen. Du bestämmer själv hur mycket service du vill ha. Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan och är bara ett samtal bort om du har några frågor eller funderingar.

Kan jag byta bank om jag har bunden ränta?

Ja, du kan flytta bolån med bunden ränta. Men du kommer troligtvis att behöva betala en ränteskillnadsersättning till din nuvarande bank.

En bra ränta och bra villkor kan göra att det blir billigare att flytta bolånet även om du måste betala ränteskillnadsersättning.

Men innan du flyttar ditt bolån bör du ta reda på hur stor kostnaden blir. Våra bolånehandläggare kan hjälpa till att räkna ut ett estimat på hur mycket du måste betala i ränteskillnadsersättning. Ibland går även att baka in ränteskillnadsersättningen i ditt nya bolån.

Kan jag flytta delar av mitt bolån?

Nej du kan inte flytta delar av ditt bolån. Bolånet är kopplat till din bostad. Om du har ett bolån som är kopplat till hus, radhus eller en ägarlägenhet är bolånet även kopplat till pantbrev. Pantbreven fungerar som en säkerhet för banken om du inte kan betala tillbaka på ditt bolån.

Kommer mitt bolån att omfattas av amorteringskravet om jag byter bank?

Om du tog ditt bostadslån innan amorteringskraven infördes kommer ditt bolån inte att omfattas av amorteringskravet.

Enligt Finansinspektionen ska man kunna flytta sitt befintliga bolån till en annan bank utan att amorteringsvillkoren påverkas. Däremot kommer amorteringskravet gälla om du utökar ditt bolån. Det är alltid upp till varje enskild bank att göra en ny bedömning av din ekonomi.