Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Deklarera nu och få pengarna till påsk

Deklarera nu och få pengarna till påsk

Nu är det snart dags att deklarera inkomster, ränteavdrag och eventuella bostadsförsäljningar för 2021. Har du koll på vilka datum som gäller för betalning av kvarskatt eller när deklarationen ska vara inne för att du ska få din skatteåterbäring redan i april?

Många har redan fått sin deklaration för 2021 i sin elektroniska brevlåda. De som inte har en elektronisk brevlåda får sin deklaration mellan den 13 mars och 15 april.

Då kommer skatteåterbäringen

Den 17 mars öppnar Skatteverket sin e-tjänst och app för att deklarera. Ju tidigare du deklarera desto snabbare får du din skatteåterbäring. Du som vill ha dina pengar tidigt bör lämna in din deklaration innan 30 mars 2022. Sista dagen att deklarera är 2 maj.

Om du deklarerar digitalt innan den 30 mars 2022 och har anmält ett konto har möjlighet att få dina pengar utbetalda mellan den 5 och 12 april.

Deklarerar du mellan den 30 mars och 2 maj får du din skatteåterbäring mellan den 4 och 10 juni om du har anmält ett konto.

Ränteavdrag på bolån

Har du bolån får du göra ränteavdrag. Du har rätt att få tillbaka upp till 30 procent av den ränta du betalar på ditt bolån. Men för att få göra ränteavdrag måste du ha betalat skatt under 2021 för att det ska gå att göra ränteavdrag. Du måste stå som betalningsansvarig för bolånet och du måste ha betalt ränta.

Om du uppfyller kraven kommer ränteavdraget att dras automatiskt. Men du behöver ändå kolla igenom din deklaration och se så att allt stämmer.

Skatteåterbäring utan konto

Du som inte har anmält något konto kommer inte att få dina pengar utbetalda. Dina pengar kommer att finnas på ditt skattekonto. För att få pengarna utbetalda måste du registrera ett konto och begära att få dina pengar utbetalda till det konto du har registrerat.

Om du inte har något konto och vill ha en utbetalningsavi ska kontakta Skatteverket när du fått ditt slutskattebesked.

Fastighetstaxeringen

Beslut om fastighetstaxering skickas ut runt den 15 juni om du har en digital brevlåda. Om du inte har en digital brevlåda får du din fastighetstaxering omkring den 30 juni.

Vem ska deklarera?

Alla som har fått en deklarationsblankett ska deklarera. Men även om du inte har fått någon deklarationsblankett kan du ändå behöva deklarera. Du kan läsa mer om vem som ska deklarera på på Skatteverkets sida ”Vem ska deklarera”.

Foto: Olya Kobruseva från Pexels

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

  Vill Du Kontakta Oss?

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm