Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Konsumentkredit

Konsumentkredit står sedan 2010 under Nordnet Bank AB:s koncern och ägs till 100% av Nordnet Bank och Ordna samarbetar med banken sedan 2012. Konsumentkredit erbjuder Konsumentlånet vilket är ett blancolån – ett lån utan säkerhet. Konsumentkredit erbjuder inte sina kunder vanliga banktjänster eller sparkonton utan är enbart en långivare som vänder sig till privatpersoner. Konsumentkredit erbjuder blancolån på upp till 400 000 kronor, mellan 1-15 års återbetalningstid och räntan börjar på 3,95%. Konsumentkredit erbjuder ett amorteringsfritt år. 

Ordna samarbetar med Konsumentkredit.


Jämför och ansök om privatlån

Konsumentlån kostnad och lånebelopp

Konsumentlånet är det lån som konsumentkredit erbjuder och du kan låna mellan 10 000 kr och 400 000 kr. Räntan för lånet sätts individuellt och beror bla på låntagarens ekonomi, UC-risk och en rad olika faktorer. Även storleken på lånet som du max kan bli beviljad beror på dessa faktorer. Nominella räntan är rörlig och ligger för närvarande mellan 3,95 % och 14,95 %.

Konsumentlån har en uppläggningsavgift på 495 kronor medans aviavgiften är 0 kronor vid autogiro.

Konsumentkredit lån – krav

Minimikraven för att få ett lån beviljat av konsumentkredit är följande:

  • Låntagaren är åtminstone 20 år
  • Låntagaren har en årsinkomst på minst 120 000 och har haft en inkomst i Sverige i minst 3 år
  • Låntagaren får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Låntagaren måste betala tillbaka lånet innan låntagaren har fyllt 71 år

Om låntagaren får avslag på sin ansökan finns det möjlighet att bli erbjuden ett annat lån som kallas Flexlån. Flexlån erbjuder mindre lån är konsumentlånet och med en ränta på upp till 18,95 %. Innan ett lånekontrakt tecknas gör Konsumentkredit en kreditupplysning för att säkerställa att låntagaren uppfyller alla krav. Ansöker du genom Ordna så görs bara en kreditupplysning som alla bankerna, inklusive Konsumentkredit, kan ta del av.

Fördelar med konsumentlån

En fördel med att ta lån genom Konsumentkredit är att du som låntagare kan välja att få första året amorteringsfritt. Dvs första året betalar du alltså inte tillbaka något av lånet utan betalar enbart ränta och aviavgifter – det minskar avsevärt månadskostnaden. Är månadskostnaden viktig för dig så kan Konsumentlånet därför passa dig. Från år två och framåt börjar man betala tillbaka på lånet (amortera).

Efter beviljat lån sätts pengar in på ditt konto efter 3 bankdagar. Du har som vanligt 14 dagars ångerrätt. Som låntagare hos konsumentkredit kan man välja att ha en medlånetagare. Fördelen med en medlånetagare är att sannolikheten för att få beviljat lån ökar då det är två personer som solidariskt står på lånet. Medlånetagaren måste hos Konsumentkredit vara bosatt på samma folkbokföringsadress som huvudlånetagaren. Har du tänkt en person som inte bor på samma adress som du passar således inte Konsumentlånet er. Risken för långivaren minskar när en medlånetagare finns och Konsumentkredit kan då erbjuda en lägre ränta. Samma minimikrav som ovan gäller medlånetagaren och för att räntan ska bli lägre bör även denna person ha en stabil ekonomi. Det kan ha motsatt effekt om din medlånetagare har en sämre ekonomi. Har din medlånetagare en betalningsanmärkning kommer ni få avslag.

Det är ganska komplicerat. Därför hjälper Ordna gärna dig med en ansökan så att du hittar till rätt bank direkt. Endast en kreditupplysning görs och tjänsten är kostnadsfri. Du kan i de erbjudanden du får då överskådlig se om det är Konsumentkredit eller någon annan långivare som passar dig bäst.

Andra fördelar med Konsumentkredit och Konsumentlånet är att du kan förlänga lånet (vilket resulterar i lägre månadskostnad) samt att du kan välja betalningsfria månader. För att utnyttja dessa förmåner ska du höra av dig till Konsumentkredit.

Låneförsäkring och krav

Som låntagare hos Konsumentkredit finns möjlighet att teckna låneförsäkring. Kraven för att kunna teckna försäkring är:

  • Endast låntagare hos konsumentkredit kan teckna låneförsäkring
  • Du måste vara mellan 18 – 65 år gammal
  • Låntagare måste vara fullt frisk och arbetsför utan kännedom om skada eller sjukdom
  • Låntagaren har en tillsvidareanställning på minst 20 timmar. Alternativt vara egenföretagare med en f-skattesedel i samma utsträckning.
  • Låntagaren får inte ha någon kännedom om kommande uppsägning (“varsel”) eller arbetslöshet

Kostnaden för Konsumentkredits försäkring är 8,75 % av lånets månadskostnad. Medlånetagaren kan också välja att teckna försäkring. Försäkringen är personlig. Båda kan få ersättning vid sjukskrivning men denna ersättning kan aldrig överstiga månadskostnaden för lånet.

Vad försäkringen täcker och undantag

Försäkringen betalar vid dödsfall ut resten av ditt lån med ett tak på 500 000 kronor (Nordnet Toppenlånet är på max 500 000 kr). Vid arbetslöshet, skada och fullständig oarbetsförmåga täcker försäkringen dina lån med en maxkostnad på 15 000 kr per månad upp till 12 månader. Det är ingen självrisk på försäkringen.

Det finns några undantag då försäkringen inte gäller. Om låntagaren undanhållit information om varsel av jobb, sjukdom eller skada utgår ingen ersättning. Försäkring måste minst ha tecknats 30 dagar innan händelsen för att försäkringen ska gälla (“kvalificeringsperiod”). Vid sjukskrivning inom 30 dagar av tecknad försäkring utgår alltså ingen ersättning. Sjukskrivning till följd av psykisk sjukdom räknas inte med i försäkringen.

Då nytt lån tecknas sägs försäkring upp automatiskt. Ett ny försäkring kan tecknas på det nya lånebeloppet om grundkraven uppfylls för lånet och försäkringen. Ny kvalificeringsperiod påbörjas då och återigen kan låntagaren inte få ersättning för sjukskrivning de första 30 dagarna.

Försäkringstecknare har ångerrätt i 30 dagar och kan via telefon avbryta försäkringskontraktet.

Konsumentkredit omdöme

Ordna har jobbat med Konsumentkredit sedan 2014 och tillsammans med Nordnet är de en viktig aktör i vår panel av banker. Konsumentkredit är enkla att vara långivare hos, enkla att få tag på per telefon och flexibiliteten i lånet (förlängning, amorteringsfritt första år och utökning) är något som uppskattas av våra kunder och därför får de ofta gott omdöme av våra kunder. Kompletteringskraven som Konsumentkredit har (lönespecifikation bland annat) gör att de enklare kan bevilja lån där andra banker och långivare inte tar risken eftersom de utgår från deklarerade uppgifter.

Nordnet är dessutom är en av de två stora nätmäklaren och Nordnet bank är därför en stor aktör på den svenska marknaden med mycket gott omdöme och stor varumärkeskännedom. Konsumentkredit har över 2 miljarder utlånat till allmänheten i form av blancolån vilket i sig får anses som ett gott omdöme för Konsumentkredit. Eftersom vi jobbar med Konsumentkredit kan vi inte med trovärdighet ange ett mer detaljerat omdöme – men vi har samarbetat med dem sedan 2012 av förklarliga skäl.

Ordna samarbetar med Konsumentkredit.

Jämför och ansök om privatlån