Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Rocker (tidigare Bynk)

Rocker / Bynk AB grundades 2016 med stöd av Schibstedt och LMK och samma år lanserade man Rocker. Rocker är en online långivare som idag lånar ut maximalt 300 000 kr per låntagare. Bolaget kretsar kring appen och tanken är att man genom Rocker ska kunna få fördelaktiga lån som är flexibla för låntagaren: låntagaren kan ändra belopp, ändra återbetalningstid och be om betalningsfria månader utan att ta kontakt med Rocker

Rocker AB är registrerat som ett Konsumentkreditinstitut hos FI med tillstånd för Konsumentkreditförmedling och Konsumentkreditgivning. Rocker är inte en bank. 


Jämför och ansök om privatlån

Rocker

Rocker går att hämta både för Android och för Apple. I Rocker app kan du bland annat:

 • Ansöka om ett blancolån och ansöka om utökning
  OBS: Vi rekommenderar att du jämför olika banker förstås om du har behov att utöka lånet
 • Se dina egna sidor med de lån du har
 • Förlänga eller förkorta återbetalningstiden och därmed sänka eller höja månadskostnaden
 • Ansöka om betalfria månader
 • Se dina Rockerpoäng / Rockerbetyg
 • Se dina fakturor

Enligt Google Play så hade “5000+” laddat ner appen den 19 march 2018.

Vi på Ordna har inte testat appen men man kan anta att det är skönare att hantera enklare ärenden själv genom appen än att kontakta en långivare. Men å andra sidan så har du normalt sätt möjlighet att göra allt detta även genom andra banker. Men Rocker appen möjliggör fler alternativ vilket gör dem mer flexibla.

Rocker lån

Rocker positionerar sina lån i den marknadsföring som de gör med låga räntor. Rockerlån riktar sig därmed till dig som har god kreditvärdighet och till dig som inte har har större lånebehov än maximalt 300 000 kr. Här hittar du några punkter om Rockers lån:

 • Allting sköts via en app i mobilen, eller på hemsidan (se bild nedan) och du behöver inte kontakta Rocker för att ansöka om ett lån
 • Du kan själv ändra återbetalningstiden och därmed månadskostnaden
 • Via Rocker-appen kan du utöka ditt Rocker lån vid vilken tidpunkt som helst
  OBS ny kreditupplysning görs
  OBS Vi rekommenderar förstås att du söker genom en låneförmedlare som Ordna så att du jämför olika långivare vid en utökning av ditt lån
 • Du kan närsomhelst göra extrainbetalningar, eller lösa hela Rocker  lånet
 • Du kan få fyra betalningsfria månader
 • Med tiden kan du få lägre räntor när du betalar dina räkningar till Rockeri tid

Vilka kan få ett Rocker lån

Alla mellan 20-70 år som har en anställning eller pension och är folkbokförda i Sverige kan ansöka om lån hos Rocker. Utöver detta
krävs:

 • En månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • BankID för signering och inloggning
 • Du får inte ha en skyddad identitet

Vad är det för ränta på Rocker lånet?

Den ränta som kunder får baseras på något som kallas för Rocker betyg. Rocker tar fram individuella Rocker betyget som bygger på kreditprövning samt analys av en samlad bild genomfört av Rockers eget scoringsystem. Den individuella räntan är mellan 3,95 % – 19,95 %. Det går inte att på förhand att säga vilken ränta en kund kommer få, utan detta tas fram i samband med en låneansökan som görs i Rocker appen. Rocker gör kreditupplysningar hos UC och Bisnode i samband med din ansökan.

Hur mycket kan jag låna via Rocker lånet?

Precis som för räntan beror summan av lånet också av kundens Rocker betyg. Kunden kan låna mellan 10,000 – 300,000 kr via Rocker. När en ansökan görs får kunden själv ange önskat lånebelopp. Om Rocker betyget är tillräckligt bra för att bevilja det önskade beloppet godkänns beloppet. Skulle Rocker betyget inte vara tillräckligt för att bevilja det önskade beloppet, kommer Rocker att meddela hur mycket lån de istället kan erbjuda.

Omdöme Rocker

Även om Rocker AB är relativt nystartat är teamet bakom långivaren personer med över 10 års erfarenhet av att starta, forma och utveckla fintechbolag. Rocker lägger sin styrka på avancerad teknik som gör jobbet så att du som kund kan få enkelhet. Det blir enkelt att ändra återbetalningstiden och på sikt kan du få bättre ränta på ditt lån om du sköter dina betalning till Rocker.

Med det norska mediekoncernen Schibstedt i ryggen finns det trygghet och kapital bakom bolaget.

Jämför och ansök om privatlån