Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

BROCC (Sparlån)

Brocc är den första peer-to-peer långivaren i Sverige. Peer-to-peer innebär att privatpersoner lånar pengar av varandra utan mellanhänder. Detta innebär att de som vill spara pengar (låna ut till andra) via Brocc, får en högre ränta än om de skulle spara pengarna hos traditionella banker.

Brocc, som tidigare hette Sparlån, har sedan starten 2016 erbjudit kunder en digital marknadsplats där Broccs kunder kan mötas och utbyta finansiella tjänster. Under februari 2018 bytte Sparlån namn till Brocc. Nedan kan du läsa vårt omdöme om Brocc lån.

Ordna samarbetar med Brocc.


Jämför och ansök om privatlån

Brocc Lån 

När det handlar om att låna ut spararnas pengar, är det extra viktigt att säkerställa låntagarnas betalningsförmåga. Därför görs extra kreditkontroller på samtliga som ansöker om ett Brocc lån. Utöver detta sätts individuella räntor baserat på bedömningen av låntagarens betalningsförmåga. Dessutom genomför Brocc alltid en extra kreditkontroll innan lånet betalas ut, för att säkerställa att inga fler lån har tagits under behandlingstiden.

Räntan hos Brocc sätts mellan 4,30 – 18,99% i skrivande stund.

Det är på förhand väldigt svårt att säga vilken ränta man bör få och det är egentligen först efter en ansökan, och efter jämförelse mellan bankerna, som du vet att du har gjort det du ska för att få den lägsta räntan. Efter ansökan presenterar vi samtliga alternativ och du kan då överskådligt se vilken långivare som är bäst för dig baserat på den effektiv ränta. Vår tjänst är kostnadsfri och de alternativ du får är ej bindande. En av de viktigaste anledningarna varför man vänder sig till Ordna är att vi kan hitta lån med bättre villkor än man kan göra på egen hand. 

Broccs villkor

Nedan lite kort om genomsnittspersonen som tar ett Brocc lån:

  • Låntagare mellan 30-50 år, med en snittålder på 40 år
  • Snittlön på 27 000 kr
  • Cirka 35 % är bostadsägare
  • De har inga betalningsanmärkningar
  • De flesta betalar tillbaka hela lånet mellan 4-5 år

Många tar ett Brocc lån för att slå ihop gamla lån till ett stort fördelaktigt lån med lägre ränta. Det finns också de som väljer Brocc lån när de behöver ett större lån för renovering eller köp av bil.

Har du en betalningsanmärkning har vi flera banker som kan bevilja dig ett lån. Läs mer om hur du lånar pengar trots betalningsanmärkningar här.

Återbetalningtid för Brocc Låntagare

Brocc erbjuder återbetalningstider mellan 3-10 år för samtliga låntagare, dock väljer majoriteten att betala tillbaka sina lån snabbare. Den maximala återbetalningstiden som Brocc erbjuder är 10 år, den genomsnittliga återbetalningstiden är 7 år och den förväntade återbetalningstiden är 4,4 år. Oftast betalas lånen tillbaka i samband med försäljning av en bostad eller i samband med omläggning av andra lån.

Brocc Annuitetslån

Samtliga lån som ges ut via Brocc är annuitetslån. Detta innebär att låntagaren betalar tillbaka samma summa varje månad. Summan som betalas tillbaka består dock mest av ränta i början av återbetalningstiden och mer av själva kapitalskulden allt eftersom tiden går. Detta innebär att summan av räntan betalas tillbaka snabbare än andra typer av lån.

Tryggt sparande hos Brocc

Både privatpersoner och företag kan spara hos Brocc till mycket mer fördelaktiga räntor än traditionella banker. Kundernas sparpengar placeras i flera olika privatpersoners lån, vilket innebär en spridning av risken. Beroende på vilken summa kunden väljer att spara hos Brocc, fördelas sparpengarna hos flera olika kreditvänliga låntagare. Avkastningen just nu (per 2 april 2018) är 7,6 %. Broccs kostnad för deras tjänster är 1,8 % per år av utlånat belopp och dras från inbetald ränta. På så sätt får Brocc betalt när du får betalt.

Riskfördelning för sparande hos Brocc

Kundens kapitall fördelas på flertalet olika lån. Redan vid ett sparande av 10 000 kronor fördelas kundens sparande hos 40 olika låntagare. Vid ett sparande av 1 000 000 kronor fördelas kapitalet hos 100 låntagare. Detta minimerar risken för att kunden ska bli av med sitt kapital. En annan positiv effekt av denna fördelning är om en kund inte kan betala tillbaka sitt lån, så täcker de övriga låntagarnas räntor upp den eventuella förlusten.

Brocc Omdöme 

Broccs unika plattform, och möjligheten till en mycket högre avkastning än banker, gör att de kan vara ett attraktivt alternativ till storbankerna när det kommer till sparande. Som låntagare är Brocc ett bra alternativ om du har en god ekonomi och fin kreditvärdighet. Broccs företagsmål är att kunna utmana, ändra, omfördela och därigenom ge bättre villkor till alla. Broccs plattform möjliggör och öppnar upp för privatpersoner att låna av varandra till bra villkor, vilket är ett unikt tänk i en finansbransch som hittills bestått av väldigt många mellanhänder.

Låna pengar hos Brocc

När du ansöker om privatlån via Ordna är Brocc en av flera långivare som vi lägger ut din ansökan till. Vi jobbar även med Lendify, ett annat peer to peer bolag, som också kan ta del av din ansökan. Klicka nedan för att komma vidare till vårt enkla ansökningsformulär.

Ordna samarbetar med Brocc.

Jämför och ansök om privatlån