Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Jämför lån till lagfart & pantbrev

Här ser vi en familj på fyra som sitter i en stor säng. Den äldre dottern sitter på en pall framför sängen och pratar med mamman. I sängen ligger ett spädbarn och tittar på sin pappa.
Lån till oförutsedda kostnader
Jämför banker kostnadsfritt
Ränta mellan 3,95%-19,90%

Ordnas tjänst är kostnadsfri, men att låna kostar pengar. Bankerna tar ut ränta på lånen och eventuellt avgifter. Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 539 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 221 555 kr. 6,95% nominell årsränta. 7,18% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Återbetalningstid 1-18 år. Nominell ränta 4,95% - 19,90%.

Så här fungerar Ordna

Låna till lagfart och pantbrev - jämför först

Step 1

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt via vårt ansökningsformulär.

Step 2

2. Vi ordnar jämförelsen

Vi samlar in låneförslagen du får från bankerna.

Step 3

3. Du väljer det bästa lånet

Välj lätt lånet som passar dig bäst. Jämförelsen är transparant.

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet SevenDay Santander

Privatlån vid oförutsedda kostnader

Ibland kan det dyka upp oförutsedda kostnader i samband med en bostadsaffär. Det är till exempel inte helt ovanligt att man missat att ta höjd för kostnader kopplade till nya pantbrev och lagfart särskilt om det är första gången som man köper hus. Då kan privatlån vara en bra lösning.

Privatlån är ett lån utan säkerhet där de flesta långivare erbjuder individuell räntesättning baserat på din personliga ekonomiska situation och kreditvärdighet. Räntorna på privatlån kan skilja rejält mellan olika långivare beroende på vem låntagaren är. Det finns därför inte en långivare som är bäst för alla. Därför är det viktigt att jämföra innan man tar ett lån. Att göra denna jämförelse är exakt det som Ordna gör i syfte att hitta det lån som har lägst ränta.

Ordna och Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är majoritetsägare av Ordna sedan början av år 2020. Genom affären får bokunder till Svensk Fastighetsförmedling enklare tillgång till de bästa privatlånen till renoveringar, investeringar och oförutsedda kostnader som kan uppstå i samband med bostadsköp.

Ordna är ett Bostadskreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn.

Privatlån genom Ordna

Räntorna på privatlån har kommit ner kraftigt sista åren och de lån som Ordna förmedlar ligger mellan 3,95%-19,90%, som är det lägsta spannet bland låneföremedlare i Sverige. Majoriteten av våra kunder får i regel en effektiv ränta mellan 5,5% till 10,4%.

Vilken ränta just du får bestämmer inte vi utan det gör de långivare som vi samarbetar med. Vår ambition som låneförmedlare är förstås att du ska få en så låg ränta som möjligt därav som vi matchar din låneansökan med många olika långivare för att ta reda på vilken som erbjuder dig den lägsta räntan. Vi presenterar alla alternativ - du bestämmer själv vilket du vill gå vidare med.

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som låntagare och utan dolda avgifter. Vi får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med. Det ligger därför i vårt intresse att du får en så låg ränta som möjligt som du blir nöjd med. Du är heller inte bunden till att gå vidare med några av de lånealternativ som du får genom oss.

Gör så här:

1. Fyll ansökningsformuläret längst upp på sidan.

2. Logga in på Mina sidor med BankID där du ser dina låneerbjudanden varteftersom de trillar in.

3. Välj det bästa alternativet. Lånet blir utbetalt i regel mellan 1-3 dagar.

Ett trähus med ljusblå färg på fasaden och tre fönster i olika storlekar som är vita. Ett fönster är öppet och man kan se en mamma och hennes dotter skratta.

Vanliga frågor:

De grundkrav som långivarna ställer skiljer sig från långivare till långivare. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad de långivare som vi samarbetar med har för krav. Många av våra långivare har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler långivare kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet långivare vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Ja, men en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr
Som låneförmedlare är det räntespannet det lägsta på marknaden (de flesta förmedlar upp till 29%). Även om majoriteten av de lån vi förmedlar hamnar i de lägre räntespannen så samarbetar vi också med några långivare som riktar in sig på kunder med högre riskprofil. Dessa banker accepterar alltså kunder med högre risk och till och med betalningsanmärkningar. Dessa banker kompenserar för den högre risken med högre räntor. Enligt lag måste vi berätta hela räntespannet för samtliga banker vi jobbar med och därför blir räntespannet brett. Majoriteten av våra kunder får en effektiv ränta mellan 5,5%-10,4%.

Kontakt:

Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

020-252626

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

info@ordnabolan.se

Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
Vasagatan 28, 111 20, Stockholm