Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Låna Pengar - Vi ordnar jämförelsen, så väljer du lånet

En man och en kvinna sitter utomhus och pratar om att jämföra bolån och privatlån.
Låna upp till 600 000 kr
Kostnadsfri tjänst
Ej bindande & endast en UC
Jämför lån från olika banker
TrustScore 5/5 enligt kundernas omdömen

Ordnas tjänst är kostnadsfri, men att låna kostar pengar. Bankerna tar ut ränta på lånen och eventuellt avgifter. Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 539 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 221 555 kr. 6,95% nominell årsränta. 7,18% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Återbetalningstid 1-18 år. Nominell ränta 4,95% - 19,90%.

Så här fungerar Ordna

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Step 1

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt via vårt ansökningsformulär.

Step 2

2. Jämför låneförslag

Ordna samlar in låneförslagen du får från bankerna.

Step 3

3. Välj det bästa lånet

Välj det lånet som passar dig bäst.

Ett urval av våra långivare

Ikano Bank MedMera Bank | Coop Marginalen Bank Nordnet SevenDay Santander

Låna pengar först efter att du har jämfört

Ordna hjälper dig när du vill låna pengar snabbt men till bra villkor. Du kan ansöka direkt online (här ovan) och inom kort får du erbjudanden från flera olika långivare. Helt kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning. För att du ska kunna låna pengar med den lägsta räntan och de bästa villkoren samarbetar vi med svenska specialistbanker som primärt jobbar med privatlån (lån utan säkerhet).

Även om du vill låna pengar snabbt är det viktigt att du jämför villkor och räntor hos flera banker innan du tar ett lån. Det är det Ordna hjälper dig med. Bankernas riskkalkyler skiljer sig nämligen mycket från varandra och hur dessa är utformade är det bara bankerna själva som vet. Men det är inte alls ovanligt att olika banker erbjuder lån med ränteskillnader på flera procentenheter till en och samma kund. Om du vill låna pengar direkt är det därför oftast mer fördelaktigt att vända dig till en låneförmedlare som oss än till din vanliga bank.

Via Ordna kan du låna pengar snabbt – med bra villkor och låg ränta. Vi förmedlar privatlån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Nominell ränta är mellan 3,95%-19,90%. För majoriteten av våra kunder hamnar den effektiva räntan mellan 5,5% och 10,4%.

För bästa resultat rekommenderar vi att du ansöker först hos oss (gärna före "din" bank eller direkt därefter). Vänta därefter till din ansökan är färdigbetahandlad så att du har hunnit få in alla lånealternativen. Glöm inte att ta med eventuella andra lån (ange "Lösa lån" då oavsett om du vill låna mer). Om lånet är tänkt för två personer (t.ex. sambo/gifta), gör då ansökan tillsammans för bästa resultat. Det går dessutom snabbare om man inte behöver ändra något.

I vilka syften kan jag låna pengar?

Det kan finnas många orsaker till att man vill låna pengar. Men fördelen med att ta ett lån utan säkerhet är att du själv väljer vad du spenderar pengarna på. Det spelar ingen roll om du vill låna pengar till en efterlängtad köksrenovering eller behöver pengar direkt för att inte missa ett gyllene tillfälle att köpa en speciell bil eller båt. Oavsett anledning, så hjälper vi dig att få de bästa villkoren på ditt lån. Fundera bara på vad som är viktigast för dig när du gör ditt val mellan de olika erbjudandena du får. Är det räntan? Återbetalningstiden? Lånebeloppet? Ring oss gärna och bolla dina tankar med oss.

Ett trähus med ljusblå färg på fasaden och tre fönster i olika storlekar som är vita. Ett fönster är öppet och man kan se en mamma och hennes dotter skratta.

Vanliga frågor när man ska låna pengar:

Jämför bankerna
Det är viktigt att jämföra banker när du ska låna pengar. Många skulle bli förvånade hur olika räntor man kan kan få från olika banker. Slipp räntekostnader på uppåt tiotusentals kronor genom rätt lån.

Var sparsam med antalet kreditupplysningar
Varje gång du ansöker om att låna pengar hos banker och andra långivare görs en kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet. Ansöker du om att låna pengar hos flera olika banker på egen hand kan det sluta med att du minskar möjligheterna till ett lån med bra villkor.

Vänd dig alltid till en låneförmedlare som oss först
När du ansöker om att låna pengar via en låneförmedlare görs det endast en kreditupplysning som vi delar med en rad olika banker. Ansök därför alltid via en låneförmedlare först. Du sparar tid, jämför flera banker och kan få så bra villkor som möjligt.

Samla lånen
Har du handlat något på avbetalning eller har utnyttjade kreditkort sen tidigare? Dessa brukar vara förenade med höga räntor och/eller avgifter. Passa på att ansöka om hela beloppet så att du samtidigt bakar in dina gamla lån in i det nya. Att ha flera lån kontra ett enda kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Ta med en medsökande
Har du med en medsökande (make/maka/sambo) kan det förbättra dina möjligheter att få ett lån med bra villkor beviljat.

Belåna bostaden istället
Har du ett befintligt bolån kan det finnas utrymme att ta mer lån på huset eller bostadsrätten istället för att ta ett privatlån. Det brukar generellt vara lägre räntor på bolån än privatlån.

Tänk på att lånet ska betalas tillbaka
Att låna pengar kostar pengar. Behöver du verkligen lånet och har du räknat på det ordentligt så att du kan betala av det inom utsatt tid utan problem?
De grundkrav som bankerna ställer skiljer sig från bank till bank. Nedan är därför en minsta gemensamma nämnare för vad våra banker har för krav. Många av våra banker har därför hårdare krav än det som anges nedan vad gäller inkomst exempelvis. Så ju bättre ekonomisk situation du har desto fler banker kan vi skicka din ansökan till. Har man betalningsanmärkningar begränsar det också antalet banker vi kan titta med.

Du ska
- vara minst 20 år gammal
- ha en årsinkomst på minst 100 000
- ha en anställning (fast, prov, extra, tim, annan form)
- eller vara förtidspensionär/pensionär
- ha betalat av lånet innan du blir 79 år
- vara skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
- inte ha fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna
Ja, även om en betalningsanmärkning försvårar möjligheten att få ett lån beviljat då det begränsar antalet banker/långivare som vi kan vända oss till med din ansökan. Du kan max bli beviljad ett belopp på 250 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Du måste uppfylla de samlade grundkraven vi har för att få ett lån beviljat. I tillägg till detta så finns det nedan krav:

- Betalningsanmärkningarna måste vara minst 6 månader gamla enligt UC
- Du får inte ha en skuld hos Kronofogden
- Du får ha max 10 betalningsanmärkningar till ett belopp om max 50 000 kr

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm