Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Bolån vikariat

Jämför bolån från flera banker

Jämför dina bolånealternativ
En ansökan, flera banker
Snabb och grundlig service hela vägen
Enkel hantering fram till tillträdet
Rikstäckande tjänst

Så här fungerar Ordna

Jämför bolån enkelt och snabbt men grundligt

Step 1

Börja med att fylla i bolåneansökan

Ansökan tar ca 5-10 minuter att fylla i. Vi tar eventuellt kontakt efter ansökan om något är ifyllt fel eller behöver kompletteras. Vi ordnar så att ansökan blir fullständig för bankerna. Du kan självklart också göra ansökan per telefon med en av våra Bolånehandläggare.

Step 2

Jämför dina alternativ själv eller kontakta oss så gör vi det tillsammans

Snart efter att bankerna mottagit din ansökan återkopplar de med sina individualiserade lånealternativ. Vi presenterar samtliga på Mina Sidor så att du själv enkelt kan jämföra. Skulle något ändå vara komplicerat finns vi ett samtal bort.

Step 3

Lätt att välja

Efter det att du har valt det bolån som passar dig bäst tar banken vid genom att skicka ut alla handlingar till dig för att du ska kunna avsluta affären. Ordnat och klart.

Våra samarbetspartners

SBAB Skandia Bluestep Bank Marginalen Bank Nordax Svea

Ja, du kan få ett bolån som vikarie. Vi på Ordna Bolån samarbetar med flera långivare som beviljar bolån till dig som inte har fast anställning.

Vi gör alltid en individuell bedömning av din ekonomi och din återbetalningsförmåga. Det är alltså inte din anställningsform som avgör om du får ett bolån utan din framtida återbetalningsförmåga.

Kan jag utöka bolånet som vikarie?

Ja, du kan utöka ditt bolån även om du saknar fast anställning. Men det förutsätter att belåningsgraden inte överstiger 85 procent av bostadens marknadsvärde och att KALP-kalkylen går ihop.

Vad kollar banken när man ansöker om bolån utan fast anställning?

Vi och bankerna tittar på hela din ekonomi när du ansöker om bolån. Vi tittar bland annat på om du har en regelbunden och återkommande inkomst. Därefter tittar vi även på hur din kreditvärdighet ser ut och gör en bedömning av din kreditrisk. Vi vill försäkra oss om att du kan betala tillbaka ditt bolån enligt den amorteringsplan som banken lägger upp.

Vilka krav finns det för att ansöka om bolån utan fast anställning?

Det finns ett par generella krav som du måste uppfylla för att få ett bolån om du saknar fast anställning. De långivare vi samarbetar med är väldigt flexibla och för dem är din återbetalningsförmåga viktigare än din anställningsform.

Krav för att få bolån
 • Minimiålder 18 år
 • Stadigvarande inkomst som beskattas i Sverige
 • Vissa långivare kan även kräva att du är medlem i a-kassan om du är timanställd

Utöver ovanstående krav kan det skilja lite i när det gäller kraven mellan våra samarbetspartners. Våra bolånespecialister finns här för dig om du har några frågor eller funderingar kring bolån utan fast anställning.

Tre steg för att ansöka om bolån som vikarie

Steg 1: Du fyller enkelt i en ansökan här på hemsidan, helt kostnadsfritt och helt utan förbindelser.
 • I samband med ansökan tas endast en kreditupplysning för en jämförelse av flera banker
Steg 2: Du blir tilldelad en personlig bolånehandläggare som vägleder dig genom hela processen.
 • Du blir kontaktad inom 24 timmar efter du skickat in ansökan och blir presenterad en lösning
 • I detta skede kan du eventuellt behöva komplettera med dokument för att styrka uppgifterna i din ansökan
Steg 3: Dina låneförslag läggs upp på Mina sidor.
 • Du väljer det alternativ som känns bäst och vi hjälper dig hela vägen i mål

En mamma sitter med sin dotter i knät och skrattar högt. Dottern har en busig blick och tittar på en annan kvinna som sitter framför henne och ler.

Öka dina chanser att få bolån som vikarie

Det finns några saker som du själv kan göra för att påverka dina möjligheter att få bolån utan fast anställning. Även om de långivare vi samarbetar med är väldig flexibla när det gäller anställningsform, så har du möjlighet att påverka villkoren på ditt bolån genom att städa upp i din ekonomi.

Tips på hur du kan städa i din ekonomi

 • Stärk din kreditvärdighet. Du kan stärka din kreditvärdighet bland annat genom att säga upp outnyttjade krediter och återbetala eventuella smålån.
 • Medlåntagare. En medlåntagare kan öka dina chanser att få bolån utan fast anställning. En medlåntagare ses som en säkerhet eftersom medlåntagaren har ett solidariskt betalningsansvar för bolånet. Det innebär att medlåntagaren har samma betalningsansvar som huvudlåntagaren.

Jämför ränta och villkor innan du väljer lånealternativ

Med vår tjänst kan du jämföra ränta och villkor från flera långivare. På så vis kan du försäkra dig om att du har fått ett så bra villkor som möjligt. Genom att jämföra räntan från flera långivare kan du spara tusentals kronor per år genom att välja ett bolån med låg ränta.

5 anledningar till att ansöka om bolån genom oss på Ordna

 • Vi hjälper dig som saknar fast anställning att få bolån
 • Vi jämför flera långivare
 • Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan
 • Du får personlig service genom hela bolåneprocessen
 • Det är helt kostnadsfritt att ansöka om bolån genom oss

Vanliga frågor & svar - om bolån och Ordna

Det beror på din individuella situation och det erbjudande banken ger dig. Våra specialistbanker är just specialister när det kommer till bolån för de utan fast anställning. Dessa banker tar hänsyn till alla inkomster du kan tänkas ha. Allt från extrajobb, CSN-bidrag och om du jobbar mer än 100 procent. När du skickar in en ansökan om lånelöfte eller bolån kan vi kika närmare på dina ekonomiska förutsättningar och enklare räkna ut hur mycket du kan få i bolån. En regel för hur mycket du får låna är maximalt 85 procent av bostadens värde, resterade 15 procent måste du finansiera via en kontantinsats.

I beräkningen som vi och banken gör räknar vi på hur mycket pengar du har kvar efter alla dina kostnader (en så kallad KALP - kvar att leva på kalkyl) och hur mycket du klarar av att betala i räntekostnader och amortering enligt amorteringskravet.

För att få en första indikation på vad du kan få låna när du ger dig in i en budgivning så kan du ansöka om lånelöfte på mellan 150,000 kr och 15,000,000 kr.
Det är banken som sätter räntan baserat på dina individuella förutsättningar och det vi adderar genom ansökningsprocessen. Räntan sätts utifrån bland annat belåningsgrad, din kreditvärdighet samt dina inkomster och utgifter.
Traditionella bolån har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 4,59% - 5,16%. Specialistbankerna har per 2023-11-23 nominella räntor mellan 6,35% - 10,98%.
Vi förenklar bolåneprocessen och erbjuder en snabb, trygg och personlig tjänst när du ska ansöka om bolån, lånelöfte, vill flytta bolånet eller utöka det. Våra dedikerade bolånehandläggare vägleder dig genom hela processen och ger dig personliga råd när du ska välja bank, bolån och bindningstid på din ränta.

  Kontakt:

  Ordna Bolån är mötesplatsen för välgrundade och sköna bolånebeslut. Ordna Bolån tillhandahåller utöver hjälp med bolån även privatlåneförmedling. Bolaget har sedan start 2014 hjälpt tusentals kunder till bättre lånevillkor.

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm