Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Att tänka på vid bolån utan tillsvidareanställning

Behöver du bolån men saknar fast anställning? Vi ordnar det. Vi samarbetar med flera långivare som kan hjälpa dig om du söker bolån utan fast anställning. Det är enkelt att ansöka om bolån hos oss på Ordna och vi hjälper dig genom hela bolåneprocessen.

De långivare som vi samarbetar med tittar på hela din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga i stället för att stirra sig blinda på din anställningsform. Din anställningsform ska inte vara ett hinder för att inte få ett bolån.

Kan jag få bolån utan fast anställning?

Ja, det är fullt möjligt att få ett bolån utan fast anställning. I takt med att samhället och arbetsmarknaden utvecklas blir det allt vanligare med andra anställningsformer.

Fast anställning innebär att du arbetar heltid tills vidare. Men i dagens samhälle är det inte helt ovanligt med deltidsanställning, projektanställning, giganställning timanställning med mera.

De långivare som vi samarbetar med tittar därför på om du har en återkommande inkomst, snarare anställningsform. Däremot anses inte behovsanställning som en stadigvarande anställningsform i många fall.

Vad tittar bankerna på när jag som saknar fast anställning ansöker om bolån?

De långivare som vi på Ordna samarbetar med tittar främst på om du har en regelbunden inkomst. Därefter gör de en bedömning av din kreditrisk. Det innebär att långivaren tittar hela din ekonomiska situation och på din återbetalningsförmåga.

När långivarna bedömer din återbetalningsförmåga gör de en bedömning av hur stor sannolikhet det är att du klarar av att betala tillbaka lånet.

Vilka krav finns det för att ansöka om bolån utan tillsvidareanställning?

Vi på Ordna Bolån samarbetar med väldigt flexibla långivare. De tittar på hela din ekonomiska situation och gör en individuell bedömning utifrån det. Men det finns ändå ett par krav som du måste uppfylla för att kunna ansöka om bolån genom oss på Ordna.

Krav för att ansöka om bolån

 • Minimiålder 18 år
 • Stadigvarande inkomst som beskattas i Sverige
 • Vissa långivare kan även kräva att du är medlem i a-kassan om du är timanställd

Våra samarbetspartners har lite olika kriterier när de beviljar bolån men våra bolånespecialister finns här för dig om du behöver rådgivning eller om du har några frågor eller funderingar.

Öka dina chanser att få bolån utan fast anställning

Det finns några saker som du kan tänka på som ökar dina möjligheter att få bolån utan fast anställning.

 • Stärk din kreditvärdighet. Genom att säga upp outnyttjade krediter kan du stärka din kreditvärdighet. Om du dessutom kan betala av andra smålån så minskar du återkommande skulder som måste betalas.
 • Medlåntagare. Dina chanser att få ett bostadslån ökar med en medlåntagare. En medlåntagare har samma betalningsansvar som huvudlåntagaren. För banken innebär det att en säkerhet.

 

Bolån utan fast anställning. Här ser vi en familj på fyra som sitter i en stor säng. Den äldre dottern sitter på en pall framför sängen och pratar med mamman. I sängen ligger ett spädbarn och tittar på sin pappa.

  Vill Du Kontakta Oss?

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm