Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

20 juni: 08:00 - 12:00

Midsommarafton 21 juni: Stängt

 

 

 

Santander Consumer Bank

Santander Bank grundades redan 1857 och är idag en av de största bankerna i världen med fler än 130 miljoner kunder. Sedan 1963 finns Santander Bank i Norden och första verksamheten startades då i Norge. Santander Consumer Bank som tidigare kallades GE Money Bank fusionerades med Santander Consumer Bank AS 2015. Målet är att bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och kreditkort i Norden. 

Santander Consumer bank erbjuder sina kunder tre olika lån. Mitt lån, Billån och Fritidslån. De är framförallt störst på Billån.

Santander är en samarbetspartner till Ordna. 


Jämför och ansök om privatlån

Santander privatlån – “mitt lån”

Mitt lån är namnet på Santanders privatlån (också kallat blancolån eller lån utan säkerhet). Privatlån innebär att du inte behöver ha någon säkerhet för det lån du söker.  Låntagare kan ansöka om ett belopp mellan 20 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 5-12 år. Det går bra att betala av lånet i förtid utan extra kostnad. I vissa fall kan låntagaren beviljas 2 betalningsfria månader per år. För att ansöka om detta hör av dig till Santander kundtjänst.

I vissa fall erbjuder Santander Consumer Bank ett lägre lånebelopp än vad du ansökt om. Det går att öka sannolikheten för ett beviljat lån genom att söka lånet med en medsökande.

Mitt lån – priser och ränta

Den nominella räntan på privatlån hos Santander sätts individuellt och grundar sig på den kreditbedömning som Santander gör. Räntan är rörlig och ligger för närvarande mellan 3,95% och 12,95%. Övriga kostnader är aviavgift på 30 kronor (0 kronor via internet) och uppläggningsavgift 495 kronor (0 kronor via internet). Om låntagaren är sen med inbetalning tillkommer en dröjsmålsränta. Då det är en försening på hela krediten är dröjsmålsräntan 1 procent medan den är 5 % om det är en liten del.

Santander har inte marknadens lägsta räntor men vinner ändå mycket mot konkurrenter vars lägsta räntor är lägre än Santander. Det beror på att Santander ofta ger sin lägsta räntor och låga räntor mellan 4-6 % och kan ta större risk pga sina finansiella muskler, vilket betyder högre beviljandegrad.

Med det sagt är det omöjligt att veta vilken bank som passar just dig och därför jämför vi helt kostnadsfritt en rad olika banker, däribland Santander, när du ska låna pengar. vår tjänst är helt kostnadsfri och du gör bara en kreditupplysning när du jämför bankerna mot varandra. Ingen hake – massor med fördelar.

Krav för att kunna ansöka om mitt lån

Du får inte ha några betalningsanmärkningar, Ordna har samarbete med andra banker som erbjuder lån för dig som har betalningsanmärkning. Du måste även vara över 20 år och ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor.

Billån information

När du köper bil hos en av Santanders samarbetande återförsäljare går det att ta Billån. Santander erbjuder då finansiering upp till 80 % av bilens värde och resterande 20% betalar du antingen kontant eller byter in gammal bil. Låneansökan kan göras på plats hos återförsäljare och kreditbesked kommer oftast inom några minuter. Potentiell låntagare måste klara Santanderconsumers kreditprövning för att få ta billån.

Santander beskriver sitt Billån som skräddarsytt och anpassat. Vi hittar ingen aktuell ränta på hemsidan och räntan sätts troligen individuellt. Lånetiden för Billån är max 7 år vid ny bil och 6 år vid begagnad bil. Bilen får max vara 15 år, sen måste hela skulden vara avbetalad.

Företag kan istället för Billån ansöka om att leasa bilen. Det innebär att Santander finansierar hela lånet och att företag hyr bilen av Santander. Företag betalar då amortering och ränta varje månad.

Ett annat grundkrav för att kvalificera för Billån är att Låntagaren har körkort.

När du tecknar Billån ingår bilförsäkring gratis i 2 veckor. Om du sen vill förlänga bilförsäkringen får du 25 % rabatt på årspremien.  Enligt lag måste samtliga bilägare ha en försäkring från den dagen de blir bilägare. Försäkringen ersätter bla sjukvård efter skador som drabbat passagerare, förare eller medtrafikanter. Även skador som försäkringstagaren orsakat på en annan persons egendom, t.ex bil eller staket.

Priset är individuellt och beror bla på, din ålder, var du bor, vilken bil du äger och hur många mil du kör. Du kan även välja hög eller låg självrisk och detta påverkar också försäkringspriset.

Låneskydd som omfattar både Billån, Fritidslån och Mitt lån

Låneskydd är en försäkring som låntagare hos Bank Santander kan teckna. När du tar ett lån ingår låneskydd tre månader gratis utan extra kostnad. Efter de tre månaderna kontaktar Santander Consumer Bank dig för att antingen förlänga eller avbryta försäkringen.

Låneskydd kostar 6,5 % av månadskostnaden på ditt lån. Vid månadskostnad på 1000 kronor kostar alltså låneskyddet 65 kronor i månaden.

Låneskyddet ersätter ditt månadsbelopp för lån i upp till ett år då något av följande inträffar:

 • Anställd eller egenföretagare som är sjukskriven i mer än 30 dagar.
 • Du som är anställd och blir ofrivilligt arbetslös i mer än 7 dagar.
 • Du som är egenföretagare i mer än 7 dagar drabbas av sjukhusvistelse.

Låneskydd ersättning

Låneskyddet ersätter olika mycket beroende på vad som inträffat. Vid dödsfall betalas resten av skulden inklusive ränta av med ett maxtak på 400 000 kronor. För sjukskrivning, arbetslöshet och sjukhusvistelse är det max 11 000 kronor i månaden i 12 månader. Det går att få upp till 36 månader maximalt men under en period av sjukskrivning är det max 12 månader i följd som ersätts. För sjukskrivning varierar ersättningen beroende på i vilken utsträckning du är sjukskriven. Om du är sjukskriven på 75% till 99% av en behörig läkare betalar försäkringen 75 % och resterande summa ska du själv betala. Om sjukskrivningen är på 100 % betalar försäkringen 100 % av ditt lån upp till 11 000 kronor/månad.

Krav för att teckna Låneskydd

För att kunna teckna låneskydd måste låntagaren:

 • Vara bosatt i Sverige.
 • Inom åldersgruppen 18-64 år vid försäkringens starttid.
 • Egen företagare med f-skattsedel alternativt tillsvidare eller visstidsanställning på åtminstone 17 timmar/ veckan.
 • Frisk och arbetsför.
 • Du får inte vara medveten om kommande uppsägning eller arbetslöshet.
 • Du får inte vara medveten om kommande sjukskrivning.

Det finns fall då ingen ersättning betalas ut, bla då du undanhållit information om ditt hälsotillstånd. Om en skada/sjukdom uppstått till följd av oaktsamhet betalas ingen ersättning.

Fritidslån

Fritidslånet påminner väldigt mycket om Billånet. Skillnaden är att Fritidslån ansöker låntagaren om för att finansiera köp av husvagn, mc, husbil eller scooter. Alla krav och villkor är samma som för Billånet förutom att lånetiden kan vara längre hos Fritidslån. Med Fritidslån är maxlängden för avbetalning 15 år för husbil och husvagn. För övriga fordon är gränsen 7 år för nya och 6 år för begagnade. Lånet måste vara avbetalat innan fordonet är 20 år gammalt.

Billån och Fritidslån-Garanti

Det går att köpa garanti till ditt fordon när du tecknar lån. Det finns tre olika klasser, Santander Gold, Santander Silver och Santander Brons. Santander Gold ersätter upp till 50 000 kronor per skada.

Om du tecknar Garanti idag på minst 12 månader ingår 6 månader kostnadsfritt.

Mitt kort +

Mitt kort+ MasterCard är ett kreditkort du kan ansöka om hos Santander logga in. Förmåner med kreditkortet är att du är försäkrad på utlandssemester. Dessutom slipper du valutaväxling vid köp utomlands. Du väljer själv i vilken takt du betalar av ditt lån (kredit) på kreditkortet och har upp till 60 dagar räntefritt. Det går även att betala av i omgångar.

Då en resa betalats till minst 75% med Mitt kort + ingår en kompletterande reseförsäkring från europeiska ERV (försäkringsbolag). Hela familjen omfattas då av försäkringen oavsett om de reser själva eller med dig. Försäkringen täcker bla, bagageförsening, avbeställningsskydd, outnyttjade aktiviteter under resa som golf osv.

Med Mitt kort+ ingår tjänsten Betalo kostnadsfritt. Betalo är en app. som kan användas för att överföra pengar och betala räkningar.

Priser Mitt kort+

Ansöker du om mitt kort+ idag slipper du betala första årsavgiften. Efter första året är årsavgiften 195 kronor. Enligt allmänna villkor utgår räntan från 14,95% om inte annat anges vid låneansökan. Vid betalningspåminnelse tillkommer en avgift på 60 kronor. Förseningsavgiften är 145 kronor och övertrasseringsavgiften 120 kronor.

Det finns alltså en beviljad max kredit, vad denna summan ligger på hittar vi inte på hemsidan och är gissningsvis individuell.

Mitt kort trygga köp

Mitt kort trygga köp är det andra kreditkortet som erbjuds hos Santander Consumer bank. En fördel med Mitt kort trygga köp är att du kan ansöka om delbetalning för en vara även kallat ”köpklar delbetalning”. Efter du fyllt i ansökan får du svar snabbt efter kreditprövning. Ta med legitimation när du sen går till butik för att köpa varan. Kontrakt skrivs i butiken och du kan ta med varan hem. Det går att välja mellan olika delbetalningsalternativ, antingen lägre ränta, lägre månadskostnad eller några månaders betalningsfritt (kostnaden sparas till senare).

Om du inte anger någon summa vid kreditkortsansökan hamnar maxkredit automatiskt på 20 000 kronor. Det går att ansöka om höjt eller sänkt kredittak under hela perioden du innehar Mitt trygga kort köp kreditkort.

Priser och ränta för Mitt kort trygga köp

Räntan för Mitt kort trygga köp är 19,95% om inte annat anges. Vid avier tillkommer en aviavgift på 30 kronor. I vissa fall ingår en uppläggningsavgift på 495 kronor. Vid adress- ändringsavgift, valutaväxlingspåslag, tillkommer en avgift på 35 kronor. Vid omläggnings-, extrakort-, bevaknings -, expedition–, ersättningskort, övertrasserings- tillkommer en extra avgift på 120 kronor. Det är ingen årsavgift för kreditkortet.

Om kreditkortsinnehavaren är sen med betalning ska en påminnelseavgift på 60 kronor betalas och förseningsavgift på 120 kronor.

Köpförsäkring till Mitt kort trygga köp

Köpförsäkringen ingår i Mitt kort trygga köp och består av tre delar. Prisgaranti, allrisk och garanti 3 år. Med prisgaranti får du mellanskillnaden mellan två varor då du köpt en vara och hittar samma vara billigare i annan butik. De flesta varor har prisgaranti, inklusive gåvor. Högsta ersättning är 15 000 kronor och prisgarantin gäller upp till 90 dagar från inköpsdatum.

Allrisk gäller om din vara råkar ut för brand, stöld och annan oförutsedd händelse. Du får då ersättning för ny vara alternativt reparation på ett belopp upp till 25 000 kronor. Allrisken gäller upp till 90 dagar efter inköpsdatumet.

Garanti 3 år, om du köpt något hemelektroniskt med ditt kort och ett garantifel uppstår som är mekaniskt, elektriskt eller elektroniskt kan du få ersättning upp till 15 000 kronor. Denna garanti träder i kraft då tillverkarens garanti upphör.

Kreditskydd till kreditkort

Det går att teckna försäkringen kreditskydd till ditt kreditkort. Kreditskydd hjälper dig då du blir sjukskriven, arbetslös, kritisk sjukdom, dödsfall och sjukhusvistelse av företagare. Vid dödsfall löses hela skulden och vid de andra exemplen så löses hela skulden efter tre månader.

Kostnaden för försäkringen är 1% av din kredit varje månad. Alltså bara den del av kredit du använt varje månad. Om din kredit för en månad är 5 000 blir då kostnaden för Kreditskydd 50 kronor den månaden.

Krav för att teckna Kreditskydd

 • Försäkringstecknaren måste vara bosatt i Sverige och inom åldersgruppen 18-64 år.
 • Egen företagare alternativt ha en tillsvidareanställning på 17 timmar/veckan.
 • Du får inte ha kännedom om allvarlig sjukdom/skada.
 • Du får inte vara medveten om kommande uppsägning och arbetslöshet.

Santander omdöme

Santander Consumer Bank är en av världens största banker och den satsning banken har gjort i Sverige har burit frukt. Santander är den bank som på den svenska marknaden har den största öppna portföljen av blancolån – dvs lån utan säkerhet. Generellt sätt är omdömen som vi hör från våra kunder om Santander väldigt positiva. Vi har samarbetat med Santander många år och därför blir det inte objektivt att ge ett omdöme från vår sida. Men vi kan ändå berätta att Santander över alla dessa år har varit en viktig samarbetspartner hos oss vilket säger mycket i sig självt. Vi visar öppet för våra kunder vilka räntor som står till förfogande mellan de banker som beviljat lån och vi rekommenderar alltid det bästa alternativet för kunderna. Om Santander år efter år tar över en bra andel av våra kunder så säger det mycket banken.

Trots detta är det i princip omöjligt att på förhand veta vilken bank som är bäst och därför är det viktigt att man jämför innan man lånar. Genom vår kostnadsfria tjänst kan du jämföra Santander och en rad andra banker mot varandra för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Tjänsten är kostnadsfri. Du är inte bunden vid de olika alternativ du får och du har i regel 30 dagar på dig att bestämma dig för att ta ett av lånen innan dessa förfaller. Ska du t.ex. köpa bil kan det vara bra att du har säkrat lånet innan du förhandlar med bilhandlaren.

Santander är en samarbetspartner till Ordna.

Jämför och ansök om privatlån