Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Resurs Bank

Resurs bank har både stora företag som kunder, bla NetOnNet och Bauhaus, och privatpersoner. Tjänster som erbjuds är privatlån, sparande, kreditkorten Supreme card och fakturaköp. Resurs bank var från början Resurs Finans och introducerade räntefria delbetalningar på 80-talet. Delbetalning blev en succé och spreds till andra marknader inom detaljhandeln. 2001 fick Resurs Finans banktillstånd och blev då dagens Resurs bank. Resurs bank är börsnoterat under moderbolaget Resurs Holding sedan 2016. Inom retail finance har Resurs Bank vuxit och blivit marknadsledande. Idag är 35 000 butiker och 1200 kedjor anslutna i den nordiska marknaden.

Resurs är en samarbetspartner till Ordna. 


Jämför och ansök om privatlån

Resurs Bank privatlån

Privatlån som erbjuds hos Resursbank är ett blancolån, ingen säkerhet krävs för att blir beviljad lån. Lånebeloppet du kan ansöka om är från 10 000 och upp till 400 000 med en återbetalningstid på 1-15 år.

När en låneansökan kommit in gör först Resurs Bank en kreditupplysning för att undersöka om du har ekonomin för att betala tillbaka lånet i framtiden. Med en betalningsanmärkning kommer ditt lån inte att bli beviljat. Vill du ansökan om privatlån trots betalningsanmärkningar kan Ordna ändå hjälpa dig.

Du kan ansöka om tilläggslån när du har befintligt lån hos Resurs Bank SE. För att ansöka om tilläggslån måste du uppfylla samtliga krav på nytt för att ta lån. Dessa är bla att du är minst 20 år och med en fast årsinkomst. Dessutom måste du ha en godkänd kreditbedömning. En ny kreditbedömning görs för att undersöka dina ekonomiska förutsättningar. När du ansöker om tilläggslån gör du en ansökan på befintligt lån + det önskade utökade lånebeloppet.

Ränta och priser Resurs bank lån

Räntan är rörlig och beror på hur stort lånet är. Vid lån på 10 000 och upp till 30 000 kronor är räntan 15,65% upp till 19,25%. Återbetalningstiden är upp till 5 år.

Vid lån på 31 000 och upp till 400 000 är räntan individuellt satt från 5,27% och upp till 12,22%. Vilken ränta du blir tilldelad påverkas av flera faktorer, din kreditupplysning, dina ekonomiska förutsättningar men även om du tidigare haft ett lån och skött det bra hos ResursBank.

Uppläggningsavgift för lån är 399 kronor. Varje månad tillkommer en administrationsavgift på 19 kronor.

Jämför alltid långivare och banker innan du tar ett lån. Du måste tänka på procenten.

Resurs försäkring

Som låntagare hos Resurs Bank AB har du möjlighet att teckna försäkringspremie. Försäkringen täcker din månadskostnad om du blir sjukskriven, plötsligt arbetslös eller inlagd på sjukhus. Ersättningen täcker din amortering och ränta i upp till 12 månader per skadetillfälle. Vid dödsfall betalas engångsersättning som täcker resterande del av ditt lån upp till 50 000 kronor. Kostad för premien är 0,4 % av din månadskostnad för ditt lån. Lägsta kostnaden för premien är 27 kr per månad och max 197 kr per månad.

Det är en karenstid vid nytecknande av försäkring dvs första tiden av försäkringen utgår igen ersättning om du skulle bli skadad/sjuk eller arbetslös. Har du undanhållit hälsoinformation eller information om kommande arbetslöshet kan försäkringen rivas.

Krav för att teckna försäkringspremie

 • Låntagaren är privatperson med fast anställning hos samma arbetsgivare de senaste 7 månaderna. Låntagaren får inte ha kännedom om kommande arbetslöshet. Alternativ egenföretagare.
 • Inskriven hos svensk försäkringskassa samt ansluten till svensk a-kassa.
 • Låntagare är fullt arbetsför utan sjukersättning, a-kassa, sjukpenning osv.
 • Låntagare måste vara bosatt i Sverige vid tillfälle då försäkring tecknas.
 • För ålderspensionär, förtidspensionär eller sjukpensionär gäller att du inte är inlagd på sjukhus eller är bosatt/vistas på annan ort efter läkares rekommendation.

Resurs Bank Supreme Card

Det finns 3 tillgängliga kreditkort hos Resurs Bank: Supreme Card Gold, Supreme Card woman och Supreme card world. Samtliga kort är antingen kopplade till MasterCard eller Visa. Maxbeloppet för kredit är 15 000 kronor (150 000 för world). Reseförsäkring ingår till alla Kreditkort.

Supreme Card är kreditkort där kortinnehavaren flexibelt kan välja avbetalning. Faktura skickas hem på föregående månads alla inköp och du väljer om du vill betala av alla räkningar på en gång eller dela upp betalning.  Om du väljer delbetalning kan du när du vill betala av hela krediten. Då förkortas avbetalningstiden men inte månadskostnaden.

Appen Loyo kan man ladda ned och därifrån se befintligt saldo, ansöka om höjd kredit, samla alla Mastercardkort på kontot bla. Man kan även betala på internet och i butiker med contactless symbol.

Supreme Card Gold

Med Supreme Card Gold får du dessutom 0,5 poäng per krona du spenderar med Supreme Card Gold. För poängen kan du sen köpa produkter, upplevelser och tjänster på Supreme Cards Poängshop. 

Ränta och prislista

Du har upp till 60 dagars räntefri kredit. Vid delbetalning har du räntefri delbetalning i upp till 6 månader. Om du väljer 1/10 av utestående saldo som delbetalning ligger nominella räntan för närvarande på 12,36%. Om du väljer 1/20 är nominella räntan för närvarande 16,32%. Räntan är rörlig och sätts årsvis. Administrationsavgift för samtliga delbetalningsalternativ är 29 kr per månad. Uppläggningsavgiften är 97 kronor för 6 månader och 0 kronor för de andra alternativen.

Supreme Card Woman

Supreme Card Woman är i grunden samma kort som Supreme Card Gold. Samma villkor gäller, skillnaden är att Supreme Card Woman bidrar till kampen mot bröstcancer. Detta är kostnadsfritt och vid varje köp du gör på ditt kreditkort skänker Resurs Bank en krona till Rosa Bandet. Uppläggningsavgift och delbetalning varierar lite också. För Supreme card woman är uppläggningsavgiften 0 kr om delbetalningen är på 3 månader eller 1/20 per månad. Om delbetalning är på 6 månader är uppläggningsavgiften 97 kronor. Vid samtliga altermativ är det en administrationsavgift på 29 kr per månad. Rörliga räntan är 0% på 3 och 6 månader medan den är 16,32% vid 1/20.

Det går att ansöka om nödkontanter vilket är en räntefri kredit som måste betalas tillbaka inom 28 dagar. Kostnaden är 0 kronor med eventuellt valutapåslag på3-5%.

Supreme Card World

Supreme Card World är ett kreditkort med en övre kreditgräns på 150 000 kronor. För varje krona du spenderar med Supreme Card World får du 1 poäng vilket kan bytas in mot föremål i supremeshoppen. Det är en kortavgift på 89 kr per månad och med kortet ingår bla concierge service dvs snabb hjälp att boka tjänster som hotellrum, biljetter osv. Lounge key ingår, för 30 dollar får du inträde till viplounger på flygplatser spridda världen över. Kostnadsfritt för dig och en medresenär under 2017.

Administrationsavgift är 29 kr per månad. Räntan är rörlig och 0% vid 3 och 6 månader. Vid 1/20 delbetalning per månad är räntan 16,32%. Uppläggningsavgift för 6 månader är 97 kronor och 0 kronor vid 3 månader eller 1/20 per månad.

Prislista för samtliga Kreditkort

 • Kortavgift 195 kr per år.
 • Påslag vid kontantuttag i bankomat 2,97% av uttaget men som lägst 35 kronor.
 • Max får du ta ut 5000 kr vid varje uttag och max 15 000 kronor under en sjudagarsperiod.
 • Valutaväxlingspåslag vid köp/uttagsbelopp 1,97%.
 • Övertrassering 125 kronor.
 • Extrakort och ersättningskort 50 kronor.
 • Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta vilket är riksbankens ränta plus 8 procentenheter.
 • Förseningavgift 125 kronor.
 • Påminnelseavgift 65 kronor.
 • Inkasso 180 kronor.

För att kunna ansöka om Kreditkort hos Resurs Bank krävs:

 • Du är myndig.
 • Du har fast anställning.
 • Du har inga betalningsanmärkningar.
 • Du har ingen skuld hos kronofogden.

Betalförsäkring

Som kortinnehavare hos Resurs Bank kan du ansöka om försäkring. Försäkring täcker din ordinarie månadskostnad för lånet om du blir inlagd på sjukhus, ofrivilligt arbetslös eller går bort. Vid bortgång betalas resterande lån av upp till 50 000 kronor. Maxutbetalning är 12 månader i följd per skadetillfälle.  Kostnad är 0,47% av totala skulden vid varje månad. Lägsta kostnaden är 17 kr per månad.

Resurs Bank omdöme

Vårt omdöme och vår bild av Resurs Bank är att de är mycket duktiga på privatlån. De har en hög beviljande grad och kan prissätta sig annorlunda pga att de har tillgång till annan data än många andra banker som en följd av alla kreditkort och implementeringen i handeln. Det gör att de vill ha kunder som andra banker kanske ratar på grund av fyrkantiga scoring modeller. Resurs är också en av de största aktörerna på privatlånemarknaden och det säger mycket om deras rykte och hur väl de prissätter sig.

Med det sagt är det omöjligt att på förhand säga vilken bank som är bäst och vi rekommenderar alltid att man jämför långivare innan man tar ett lån. I Ordnas panel finns det en rad olika banker, däribland Resurs. Det är förstås kostnadsfritt att ansöka om lån genom oss, vi tar bara en kreditupplysning och dina låneerbjudanden gäller i 30 dagar utan att du binder dig till något. Vill du ha lånet utbetalt tar det mellan 0-3 dagar i regel innan du har pengarna på kontot.

Resurs är en samarbetspartner till Ordna.

Jämför och ansök om privatlån