Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

20 juni: 08:00 - 12:00

Midsommarafton 21 juni: Stängt

 

 

 

Remember

Remember (“Re:member”) är ett varumärke som ägs av Entercard. Remember ger ut privatlånet Remember lån och kreditkortet Remember Flex.

Entercard är ett kreditmarknadsbolag som ägs 50/50 av Swedbank och Barclays Bank. Entercard är aktiva på den svenska, danska och norska marknaden. Barclays bank är en multinationell bank med bland annat fokus på kreditkort, kreditkortsmarknaden och olika kreditkortstjänster. De är Europas största kreditkortsföretag. Swedbank, en av Sveriges fyra storbanker, har förstås egna kreditkort men genom Remember en mer aggressiv framtoning på den svenska marknaden. Remember använder sig av Mastercard som är det mest gångbara kortlösningen i världen.

Remember är en samarbetspartner till Ordna. 


Jämför och ansök om privatlån

Re:member lån 

Hos Remember kan du som kund bland annat ta ett privatlån. Privatlånet är förstås ett blancolån, dvs du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet. Remember lån är ett annuitetslånet och lånespannet är mellan 10 000 – 500 000 kr. Du kan välja en återbetalningstid på Remember lån på mellan 1-15 år. Av erfarenhet från våra kunder så är Remember bra på större belopp över 200 000 kr men de tar högre risk än Swedbank och därför kompenserar de också med en högre ränta. Normalt ligger räntan på 5-15% bedömer vi på Ordna. Enligt hemsidan ligger den effektiva räntan på ett exempel Remember lån på 120 000 kr under 8 år på mellan 6,28-22,48%. Det som är lite speciellt med Remember lån är att ju längre återbetalningstiden är desto högre ränta får man. Därför kan Remember lån passa dig som vill bli av med lånen snabbt och kan betala en högre månadskostnad.

Remember är en bra långivare att försöka samla lån och krediter genom. Som vanligt rekommenderar vi dock att gå genom en låneförmedlare så att man kan jämföra många banker på en gång när man ska samla sina lån eller om man är intresserad av ett nytt lån. Det är sällan man hittar till rätt bank och Remember är en speciell bank med just de något högre räntorna vilket tyder på att de främst är ute efter att samla lån och krediter för kunder med något högre UC risk. Det finns dock många sådana banker och långivare och därför är det viktigt att man ställer dessa mot varandra. Vill du samla dina lån?

Du kan självklart amortera över plan på Remember lån och du kan även betala av lånet i sin helhet i förtid utan straffavgifter. Samma villkor gäller det absolut flesta bankernas lån.

Kostnad för Remember lån

Uppläggningsavgiften för att ta privatlån är 395 kronor. Utöver detta kan du välja faktureringsalternativ mellan pappersfaktura, autogiro och e-faktura där kostnaden för autogiro och pappersfaktura är 29 kronor. Den nominella räntan för att ta lån varierar mellan 4,95%-19,95 %. För närvarande erbjuds lån med räntorna: 4,95 % 5,95% 6,95% 7,95 % 14,95 % och 19,95% Den nominella räntan blir högre när återbetalningstiden på lånet är längre. Vilken ränta du får på lånet beror på din individuella kreditvärdighet. Alla banker bedömer kreditvärdigheten på olika sätt och därför bör du jämföra ett antal banker genom en låneförmedlare.

Det finns två olika varianter av avbetalningsplaner där ena kallas för annuitetslån. Det betyder att du betalar lika mycket varje månad tills lånet är avbetalat. I början innebär det en större del ränta och lite mindre amortering. För varje månad minskar räntan och amorteringen ökar tills dess att lånet är avbetalat. Om låntagaren betalar in mer än avtalat månadsbelopp kortas återbetalningstiden ner. Månadskostnaden förblir densamma.

Räntan på Remember lån är rörlig vilket betyder att räntan kan gå upp eller ner.

Vid försenad betalning tillkommer en förseningsavgift på 125 kronor och en påminnelseavgift på 60 kronor.

Säkerhet låneskydd plus

När du tar Remember lån kan man också välja att teckna en försäkring som kallas Låneskydd Plus. Låneskydd Plus täcker de månatliga betalningar då något av följande inträffar låntagaren:

  • Dödsfall. Täcker resterande av ditt lån med ett tak på 350 000 kronor.
  • Arbetsoförmåga. Täcker hela månadskostnaden då sjukskrivning varar 21 dagar i följd, gäller varje månad och utbetalas upp till 12 månader. Kravet är minst 20 % tillfällig arbetsoförmåga/sjukskrivning.
  • Omsorg om nära anhörig/sjukt barn. Gäller efter 21 dagars följd av omsorg/månad och upp till 12 månader. Lån börjar utbetalas av från dag ett av omsorg.
  • Ofrivillig arbetslöshet. Täcker hela månadskostnaden upp till 12 månader. Börjar gälla från dag ett. Ett krav är att arbetslösheten ska vara minst 21 dagar i följd varje månad för att få utbetalning.

Kostnaden för Låneskydd Plus är 8,9 procent av din månatliga kostnad för lånet vilket ligger i linje med vad kostnaden är hos andra banker. Då lånet ändras så ändras även kostnaden för låneskydd plus (om du utökar ditt lån). Med en månatlig kostnad på 1000 kronor kommer alltså Låneskydd Plus kosta 89 kronor.

Remember kreditkort

Remember är väldigt stora på kreditkort i Sverige och ligger i framkant vad gäller deras tekniska lösning. Remember var t.ex. först på kreditkortsmarknaden med fingeravtryck i mobilapp för inköp. I appen kan du även se nuvarande saldo samt senaste inköp och uttag.

 

Remember flex kreditkort – limit

När du som privatperson ansöker om Remember Flex kreditkort kan du till en början ansöka om kredit på 10 000- 50 000 kr. Efter att din handläggning beviljats får du den högsta krediten du kan bli tilldelad. När du haft ditt kort mer än 6 månader ändras den högsta beviljade krediten till 100 000 kronor. Det går att ansöka om mer och beviljas detta men då får man inte överskrida den nya beviljade krediten. Om den högst beviljade krediten på Remember Flex kreditkort överskrids måste kortinnehavaren sätta in den summan som överskrider gränsen. EnterCard, som står bakom kortet, kan även med två månaders varsel ändra tillbaka den högst beviljade krediten om kortinnehavarens ekonomiska situation förändras.

När Remember Flex kreditkort beviljats kommer pengar finnas tillgängligt på kortet då du hämtar ut det. Remember Flex kan användas som betalning inom och utanför Sverige. Det går även bra att ta ut pengar från bankomat med Remember Flex. Det kan förstås innebära extra kostnader (se nedan) som du bör ta hänsyn till.

ReMember flex kreditkort – Priser och ränta

Årsavgiften för att ha ett Remember Flex kreditkort ligger på 0 kronor. Istället betalar man en årsränta som sätts individuellt inom spannet 9,74% – 24,74%. På hemsidan anges exempel effektiv ränta 14,67% vid utnyttjad kredit på 20.000 kr. Räntan börjar räknas från och med första dagen som krediten inte betalats tillbaka inom utsatt tid. Aviavgiften är 0 kronor vid e-faktura och 29 kronor med pappersfaktura. En avgift på 3 % läggs till varje gång du tar ut kontanter, som lägst 35 kronor per uttag. Vid överföring av pengar mellan konton tillkommer en avgift på 2 %, som minst 35 kronor. Om kontoskuld inte betalas tillbaka som klumpsumma ska skulden återbetalas med delsummor varje månad på 3%, men som lägst 200 kronor/månad. Låntagaren kan närsomhelst välja att betala tillbaka skulden.

För valutaväxling tillkommer en avgift på 1,75 %.

Vid försenad betalning av krediter har Entercard/Remember rätt att ta ut 125 kronor i förseningsavgift och 65 kronor som påminnelseavgift. Om något köp gått till inkassokostnad måste låntagaren också betala denna.

Remember Flex kreditkort – fördelar

  • Reseförsäkring
  • Rabatter i en rad olika webbutiker (bl.a. hos Expedia, Hotels.com, Lindex, Adlibris, Apoteket.se och Babyshop.se)
  • Kreditlimit på upp till 100 000 kr
  • Enkel översikt genom Remember appen

Säkerhet och risker

Kontoinnehavaren förväntas skydda sina uppgifter noggrant. Om en transaktion genomförts av någon annan än kontoinnehavaren ska denne snabbt anmäla detta. Som säkerhet har Remember flex kreditkort ett tak på hur mycket pengar som får överföras/tas ut per dag. Kontoinnehavaren står för en självrisk på 400 kronor men denna avgift kan bli högre om kontoinnehavaren agerat oaktsamt med sina personuppgifter. Då kan summan stiga till 12 000 kronor eller hela beloppet. Kontoinnehavaren ska hålla behörighetsfunktioner som kan användas med Entercard/Remember hemligt enligt avtal. Med detta menas personlig kod, mobilt Bankid, fingertrycksavläsning osv. Om kortet försvinner ska kortinnehavaren omedelbart anmäla kortet försvunnet.

Remember omdöme

Remember (Entercard) är en bra långivare att vända sig till om du är intresserad av samla dina lån och krediter. Den något högre räntan gör att de tar större risk och därför kan de bevilja lån som kanske andra banker och långivare inte skulle kunna. Just i det segmentet får Remember vår rekommendation. Vi upplever att det finns många aktörer, som finns i vår panel av banker, som fyller denna extremt viktiga funktion och därför är det bra att ställa dem mot varandra när du vill samla dina lån. Remember har ett mycket gott anseende och har spenderat mycket resurser på att bygga upp ett starkt varumärke. Med Swedbank och Barclays bakom sig är de också en mycket stark spelare på den Svenska marknaden. Våra kunder har gett goda omdömen om Remember och vi upplever Remember som en mycket seriös och stabil aktör på marknaden.

Om du däremot har mycket god kreditvärdighet och du söker ett lån med låg ränta finns det mer aggressiva banker och långivare på marknaden och därför blir inte omdömet för Remember i det segmentet inte lika bra. Med en lägsta på 4,95% finns det många banker som erbjuder bättre räntor.

Jämför och ansök om privatlån