Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Payex

Payex grundades 1972 och är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB sedan 2017. Deras verksamhetsområden är betallösningar för mobil, internet kredit, fakturering, fysisk handel, inkasso osv. Idag har företaget 500 anställda och levererar betallösningar till företag i Norden. Det går även att ansöka om privatlån genom Payex. De är verksamma på den nordiska marknaden. Payex är ett kreditmarknadsbolag som är auktoriserat av Finansinspektionen.


Jämför och ansök om privatlån

Payex låna- payex privatlån

Som många andra aktörer på den svenska marknaden erbjuder Payex blancolån – ett lån utan säkerhet. Payex Låna kallas privatlånet. Det går att låna från 10 000 och upp till 100 000 kronor. Du kan ansöka om avbetalning från 2 år och upp till 10 år. Du kan betala av hela eller delar av lånet i förtid om du vill. Om låntagaren betalar för mycket en månad utgår Payex automatiskt från att du vill betala en del i förtid och förkortar lånet med den extra summa pengar du betalade.

Vid låneansökan görs en kreditupplysning. Syftet är att undersöka låntagares ekonomiska möjlighet att betala tillbaka lånet. Det som undersöks är bla skulder, inkomster, eventuellt tidigare lån och om låntagare har skuld hos kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Räntan för Payex Låna ligger mellan 9,90% och 12,90%.

Payex låna – ränta och kostnader

Payex Låna är ett annuitetslån. Det betyder att du betalar lika mycket på ditt lån varje månad tills du betalat av hela skulden. Räntan beräknas på återstående skuld vilket innebär att din månadskostnad blir lägre med tiden, och därmed ökar amorteringstakten varefter. Räntan är rörlig och kan komma att ändras under låneperioden.

Privatlånet har en uppläggningsavgift på 349 kronor. Om låntagare inte betalar i tid måste låntagaren betala en dröjsmålsränta, påminnelseavgift och eventuell inkassokrav enligt skuldbrev.

Krav för att kunna ansöka om Payex Låna (privatlån) och Payex Fiberlån (se nedan) hos Payex:

  • Du är minst 20 år och har ingen förvaltare eller god man.
  • Du är bosatt på din folkbokföringsadress i Sverige.
  • Du har en årsinkomst på 120 000 kronor.
  • Du är identifierad enligt Payex rutin.
  • Din kreditprövning är godkänt enligt Payex kreditmall.
  • Du har inga betalningsanmärkningar.

Har du betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån här. 

Payex Fiberlån

Payex erbjuder finansiering till din investering i fibernät för din bostad. Det går att ansöka om lån på upp till 25 000 kronor. En kreditupplysning görs vid ansökan och följer samma process som för privatlån. Låneperioden är från 1 år och upp till 6 år. Därtill tillkommer en aviavgift på 29 kr per månad och en uppläggningsavgift på 195 kronor.

Räntan för Payex Fiberlån ligger mellan 4,9% och 11,95%.

Oavsett syfte med lånet bör du se till så att du får lägsta räntan, det kan du enkelt göra genom vår förmedlartjänst. Har du andra lån sedan tidigare, eller andra krediter, så bör du passa på att samla dessa dessutom. Så behöver du t.ex. 25 000 kr för ditt fibernät och har 100 000 kr i andra lån och krediter sedan tidigare, bör du söka 125 000 kr och ange att du vill lösa 100 000 kr. På så sätt ökar dina chanser om att få ett lån beviljat och då samlar du allt på samma ställe. Läs mer här www.ordna.se

Fakturering, Inkasso och Finansiering

Hos Payex kan du få hjälp med allt som berör fakturor. Du kan överlåta hela fakturaprocessen till Payex. Då skriver Payex faktura och sköter allt administrativa därefter såsom att få fakturan betald. Ditt företag slipper då fokusera på det administrativa arbetet bakom att driva in betalning på fakturor. Du väljer själv hur stor del av faktureringen Payex ska ta hand om. Om ditt företag är i behov av kapital kan du ansöka om fakturabelåning hos Payex. Då betalar Payex ut motsvarande summa på faktura i förtid. Finansieringsmöjligheter erbjuds även till dina kunder.

Payex Betalerminaler

Payex är stora inom olika betallösningar. Bla erbjuds mobila terminaler, kassaintegrerade terminaler och obemannad betallösning (automater).

Payex omdöme

På Ordna jobbar vi med en rad olika banker och vi kommer sällan i kontakt med Payex. Av den anledningen blir det inte seriöst av oss att ge ett omdöme om Payex.

Däremot kan sägas att Payex inte har marknadens lägsta räntor och då kanske du kan hitta ett bättre alternativ om du jämför bankerna först. De beviljar dessutom ett förhållandevis lågt belopp jämfört med andra banker och därför blir användningsområdet mer begränsat. Det blir t.ex. svårt att ansöka om ett billån eller renoveringslån genom Payex då sådana investeringar ofta kräver större belopp. Det blir också svårt att samla (alla) lån om det finns ett tak på 100 000 kr.

Jämför och ansök om privatlån