Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Nordax

Nordax grundades 2003 och är en specialistbank som står under Finansinspektionens tillsyn. Nordax erbjuder bolån, privatlån och sparkonton. Nordax är verksamma i Tyskland, Sverige, Norge och Finland. De har idag över 150 000 kunder. Nordax sparkonto omfattas av insättningsgarantin upp till 950 000 kronor. 

2015 noterades Nordax på Nasdaq Stockholm och avnoterades sen 24 april 2018 efter bud från NDX Intressenter AB med Nordic Capital och Sampo bakom sig.

Nordax är en av Ordnas samarbetspartners. 


Jämför och ansök om privatlån

Jämför och ansök om bolån

Nordax privatlån

Nordax Privatlån är ett blancolån – dvs ett lån utan säkerhet. Lånebeloppet du kan ansöka om är från 10 000 och upp till 600 000 kronor med återbetalningsperiod på upp till 20 år vilket är längst på marknaden.

För att ansöka om lån över 500 000 kronor krävs dock att du ansöker med en medlåntagare. När du ansöker om medlåntagare minskar risken för Nordax och sannolikheten för att få lån beviljat ökar för låntagare. Med en medlåntagare är ni båda solidariskt (lika) ansvariga för återbetalning. Om ena låntagaren inte kan betala sin del måste den andre låntagaren betala 100% av månadskostnaden.

Det går att betala av lånet i förtid utan extra kostnad. Du betalar ränta fram tills att hela lånet är avbetalat. Du kan även under låneperiod välja att ansöka om förlängning på ditt lån. Då sänks din månadskostnad och låneperioden förlängs. Nordax lägsta tillåtna månadsbelopp att bli aviserad för är 150 kr per månad. En av låntagarna måste vara under 75 år innan lånet betalats av. Med fler räntemånader kommer totalbeloppet bli högre när du ansöker om förlängd lånetid.

Innan ett lånekontrakt tecknas gör Nordax en kreditupplysning (se nedan om vår tjänst) och de bedömer din ekonomiska situation. Nordax bedriver ansvarsfull kreditgivning där du som låntagare kan vara säker på att du har utrymme i din månadsbudget för att kunna betala av lånet över tid.

3 månader efter att lånekontrakt tecknats går det att ansöka om tilläggslån. Nordax behöver återigen uppgifter om din ekonomi för att bedöma om det finns utrymme i din budget för tilläggslån. Maximalt lån för befintligt inklusive tilläggslån är 600 000 kr.

Har du fått reklam från Nordax?

Nordax har historiskt jobbat väldigt mycket med direktreklam och skickar ofta ut brev till potentiella kunder. Du har inte blivit beviljat ett lån ännu men baserat på offentliga uppgifter Nordax förmodligen tagit del av är det ett rimligt antagande att du kan bli kund hos Nordax. Villkoren sätts dock individuellt och efter sedvanlig kreditprövning. Det kan innebära att du inte får den ränta som står i reklamen. Din ansökan kan också bli avslagen.

Under 2021 påbörjade vi ett samarbete med Nordax och är mycket nöjda med samarbetet. Prissättningen är unik, generellt sätt vågar de gå längre i sin kreditprövning vilket leder till att låntagare kan få högre belopp beviljade och/eller bättre villkor. De är i synnerhet starka när du ska lösa befintliga lån.

Ränta och priser för Nordax Privatlån

Räntan sätts individuellt och beror på din ekonomiska situation. Anställningsform, betalningsanmärkningar, arbetsgivare osv är faktorer som påverkar vilken ränta du får. För närvarande ligger räntan från 4,9% och upp till 17,9%.

Vid lånekontrakt är det en uppläggningsavgift på 400 kronor. Administrationskostnader är 20 kronor.

Låneskydd för privatlånet

En försäkring går att teckna hos Nordax. Låneskydd försäkringen ersätter dig om du skulle bli arbetslös, sjukskriven åtminstone 50% pga sjukdom eller skada, sjukhusvistelse pga skada/sjukdom (ej egenföretagare) och vid dödsfall. Efter 30 dagars sjukskrivning eller arbetslöshet utgår ersättning upp till 10 000 kr per månad i upp till maximalt 12 månader. Vid dödsfall betalas återstående belopp av lånet upp till 411 000 kronor.

Om du undanhållit viktig hälsoinformation eller undanhållit information om kommande arbetslöshet utgår ingen ersättning.

Under försäkringens första 30 dagar utgår ingen ersättning om du skulle bli skadad eller drabbas av sjukdom. För arbetslöshet utgår ingen ersättning om du blir av med arbetet inom 90 dagar från försäkringens tecknande.

Kostnaden för Låneskydd är 9,5% av din månatliga betalning på ditt lån. Vid en månatlig betalning på 1000 kronor för lånet kostar försäkringen 95 kr per månad.

Krav för att kunna teckna låneskydd

  • Du måste ha ett befintligt lån hos Nordax.
  • Du är mellan 18-64 år samt bosatt i Sverige.
  • Du har åtminstone fast tillsvidareanställning på 17 timmar per vecka alternativt är du egenföretagare.
  • Du har ingen kunskap om kommande arbetslöshet eller skada/sjukdom.
  • Du är frisk och arbetsför.

Bolån Nordax

Du kan hos Nordax antingen låna för att köpa bostad eller låna mer på nuvarande bostad. Du använder då din bostad som säkerhet mot lånet. Beloppet du kan ansöka om är mellan 200 000 och upp till 10 miljoner kronor. Du måste inte ha en fast anställning för att ansöka om Bolån hos Nordax. Vikariat och timanställda är två av Sveriges vanligaste anställningsformer och därför vänder sig Nordax även till dig som inte har fast anställning. Det finns många olika sätt att ha en bra inkomst. Du kan även ansöka om lån trots betalningsanmärkning, fokus läggs på hela din ekonomiska situation. Nordax undersöker din framtida betalningsförmåga och detta väger yngre än tidigare betalningsanmärkningar.

Innan Bolån tecknas görs alltid en värdering av din bostad. Värderingen görs av en fastighetsmäklare som Nordax har samarbete med, kostnaden står du för vilket är 1995 kronor.

Nordax accepterar en belåningsgrad på bostadsrätter och villor på upp till 85%. Fritidshus kan belånas maximalt till 75%.

Ränta och priser

Räntan är individuellt satt. Faktorer som inkomst, din ekonomiska historik och bostadens marknadsvärde som belånas påverkar vilken ränta du blir tilldelad. För närvarande är räntan 2,95% och upp till 6,99%. När låntagaren sedan betalat alla låneavier i rätt tid under 3 års tid sänks din ränta med 1 procentenhet. Efter 5 år sänks räntan med ytterligare 1 procentenhet. Räntan kan däremot aldrig gå under minimibeloppet (2,95%). Bindningstiden för räntan är 3 månader, 3 år eller 5 år. 3 månaders kallas ofta rörlig ränta men den justeras var tredje månad.

Om du vill lösa ditt lån i förtid tillkommer ingen ränteskillnadsersättningen. Du behöver alltså inte betala någon ersättning till banken för att lösa ditt lån under bindningstid.

Lånet tillämpar rak amortering, du amorterar samma summa varje månad tills lånet är avbetalat. Räntan och månadskostnaden kommer då vara högre i början av låneperioden.

Vid låneavtal är det en uppläggningsavgift på 1850 kronor. Värderingsavgiften kostar 1995 kronor och aviavgift vid autogiro 20 kr per månad.

Det går att ansöka om överbryggningslån dvs du har sålt en bostad men ännu inte fått pengarna. Du kan då ansöka om köpeskillingsbeloppet för ny bostad för att när du sen fått pengarna från din gamla bostad betala av lånet hos Nordax. Detsamma gäller då du behöver handpenning vid köp av bostad.

Nordax omdöme

Nordax har under många år jobbat med privatlån primärt och har en marknadsandel på 1-2%. De jobbar i regel med större lån och till något högre räntor – dvs de kan fungera bra när du ska samla dina tidigare lån och krediter. De ser gärna att du äger din egen bostad och får då lättare ett lån beviljat.

Vi samarbetar med Nordax och därför blir det inte objektivt att ge ett omdöme från vår sida. Men vi kan ändå berätta att Nordax är en viktig samarbetspartner hos oss vilket säger mycket i sig självt. Vi visar öppet för våra kunder vilka räntor som står till förfogande mellan de banker som beviljat lån och vi rekommenderar alltid det bästa alternativet för kunderna.

Det är i princip omöjligt att på förhand veta vilken bank som är bäst och därför är det viktigt att man jämför innan man lånar. Genom vår kostnadsfria tjänst kan du jämföra Nordax och en rad andra banker mot varandra för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Ordna samarbetar med Nordax.

Jämför och ansök om privatlån

Jämför och ansök om bolån