Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Första maj 1 maj: Stängt
Kristi himmelfärdsdag 9 maj: Stängt
Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Marginalen bank

Marginalen Bank erbjuder två olika lån. Det ena är Marginalens privatlån, “Privatlånet”, och det andra är ett bostadslån, “Omstartslånet”. 2017 tilldelades Marginalen pris för Sveriges nöjdaste privatkunder inom privatlån. Priset utdelas av Svenskt kvalitetsindex (SKI) som mäter bankkunders nöjdhet inom olika kategorier.

Marginalen Bank har lång historia och deras rötter sträcker sig tillbaka till 70-talet. Det var däremot inte fören Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 som Marginalen Bank bildades. Marginalen bank ägs av Marginalen AB som i sin tur ägs av Eva Glennow. Eva Glennow är även VD för bolaget. 

Ordna samarbetar med Marginalen.


Jämför och ansök om privatlån

Marginalen privatlån – “Privatlånet”

Marginalen bank erbjuder ett privatlån mellan 25 000 och 500 000 kronor. Du kan välja en återbetalningstid mellan 2 och 15 år. Ingen säkerhet behövs för att ansöka om privatlånet. Lånet är ett annuitetslån, det vill säga att låntagaren betalar lika mycket varje månad till dess att lånet är avbetalat. Räntan är rörligt vilket innebär att räntan kan komma ändras under låneperioden (vilket gäller en absolut majoritet av alla privatlån i Sverige). Om räntan ändras innebär det att andelen ränta som du betalar i månadskostnaden justeras, Ränteändringar har ingen påverkan på amorteringen utan den följer samma plan. Månadskostnaden går upp eller ner lika mkt som räntan går upp eller ner.

Månadsbetalning dras den 26:e varje månad. Som låntagare kan du välja att betala av en större del eller betala av hela lånet i förtid utan extra kostnad.

Sedan 1 januari 2017 går det inte längre att använda Privatlånet till kontantinsats för bostadsköp.

Ränta och kostnader med privatlånet

Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar vilket innebär olika faktorer som stabilitet och kontinuitet i ditt arbete, din taxerade inkomst, din UC-risk och om du till exempel tar med en medlånetagare (denna måste ha samma folkbokföringsadress som dig – andra banker i Ordnas panel tillåter olika adresser). Marginalen bank gör en kreditupplysning om du ansöker genom dem och sedan blir du tilldelad en ränta som motsvarar den risk som lånet innebär för banken. Räntan varierar för närvarande mellan 5,45% – 19,32%. Enligt vår bedömning ligger majoriteten av lånen (volymvägt) på mellan 5-7%.

Övriga kostnader är:

  • Aviavgift på 29 kronor (10 via autogiro)
  • Uppläggningsavgift 395 kronor
  • Förseningsavgift 175 kronor
  • Påminnelseavgift 65 kronor
  • Dröjsmålsränta, 10 % utöver närvarande ränta
  • Ingen administrativ avgift.

Krav för att ta Privatlån

Minikraven för att ansöka om ett privatlån hos Marginalen är inte särskilt högt ställda:

Med det sagt är Marginalen bäst, i vår mening, på låntagare som har en inkomst på över 180 000 kr och du ska ha minst ett år deklarerad inkomst innan du ansöker om lån genom Marginalen för att kunna bli beviljad ett lån. Marginalen är i jämförelse med andra banker särskilt duktiga på “mellansegmentet” och kan bevilja större belopp än många andra banker om du passar deras profil.

Det är väldigt svårt att hitta till rätt bank och därför hjälper Ordna som låneförmedlare dig när du vill ansöka om ett privatlån. Vi har samarbetat med Marginalen i över 5 år och tycker att det är en bank som står sig starkt på den Svenska marknaden, men det är omöjligt att i förväg, innan du har gjort en låneansökan, veta vilken bank som passar bäst. Alla banker har olika krav och målgrupper och därför hjälper vi bankerna och dig att hitta varandra så att du kan få den bästa räntan och de villkor du söker.

Låneskydd Privatlånet

Det går att teckna ett låneskydd i samband med att du tar ett privatlån genom Marginalen. Försäkringen täcker försäkringstagaren om denna blir arbetslös, sjuk eller vid dödsfall. Vid arbetslöshet och sjukdom/skada ersätter försäkringen månadskostnaden upp till 15 000 kr per månad. Vid dödsfall ersätts lånebeloppet till 100% upp till 500 000 kr.

Låneskyddet kostar 9,5% av månadskostnad för lånet. Har du till exempel en månadskostnad på 2 000 kr blir försäkringspremien 190 kr (2000 * 0,095). Om ni är två som ansöker om låneskydd sjunker månadskostnad för låneskyddet till 9,1% per person.

Krav för att kunna teckna låneskydd gäller följande krav.

  • Minst 20 år och max 64 år
  • Tillsvidareanställning eller företagare i minst 6 månader innan anslutning till försäkring
  • Minst 17 timmar arbetstid per veckan och försäkringstagaren ska vara fullt arbetsför

Låntagaren får ej ha mottagit ersättning för sjukdom eller olycksfall mer än 45 dagar sammanhängande senaste året från ansökningstid


Marginalen erbjuder även bolån. Länk till vår huvudsida för bolån.


Marginalen omdöme

Marginalen Bank har varit en samarbetspartner till Ordna sedan 2014 och har en viktig roll i vår panel av banker vad gäller de privatlån vi förmedlar. Även om maxbeloppet inte är lika högt som hos vissa andra banker är Marginalen särskilt aggressiva in sin prisbild när du inte har haft en stabil inkomst (t.ex. lägre för två år sedan jämfört med året innan). Det omdöme Marginalen fått genom SKI, nöjdaste kunder 2017, är ju väldigt prestigefullt med tanke på att det finns väldigt många aktörer på den svenska privatlånemarknaden. Vår erfarenhet och det vi hör från kunderna som har valt att ta privatlån från Marginalen är generellt sätt mycket positivt och de får även ett gott omdöme från oss.

Marginalen Bank har för övrigt, till skillnad många andra aktörer på svenska marknaden, också ett brett sortiment av produkter och tjänster. Inte minst mot företag vilket breddar portföljen. Men eftersom vi inte jobbar med dessa produkter kan vi inte lämna något omdöme angående dessa produkter och tjänster.

Ordna samarbetar med Marginalen Bank.

Jämför och ansök om privatlån