Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

20 juni: 08:00 - 12:00

Midsommarafton 21 juni: Stängt

 

 

 

Så ansöker du om lånelöfte

Du ansöker om ett lånelöfte direkt på vår hemsida. Vi tar kontakt med dig inom 24 timmar för att gå igenom din ansökan och eventuellt komplettera med ytterligare uppgifter. Vi tar en kreditupplysning på dig som vi hämtar från UC. Därefter går din ansökan ut till de banker som är anslutna till oss.

Vem kan ansöka om lånelöfte?

Alla som är över 18 år, har ett svenskt medborgarskap och som har en stadigvarande inkomst kan ansöka om ett lånelöfte. Du behöver även ha ett svenskt bankkonto.

Vad krävs för att få ett lånelöfte?

För att få ett lånelöfte krävs det att du först och främst uppfyller de allmänna kraven.

Krav för att få ett lånelöfte

  • Minst 18 år
  • Stadigvarande inkomst
  • Svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
  • Svenskt bankkonto

Utöver dessa krav gör vi en bedömning av din återbetalningsförmåga. Din återbetalningsförmåga baseras bland annat på den kreditupplysning vi får från UC.

Lånelöftet gäller under förutsättning att dina uppgifter är oförändrade och stämmer överens med de uppgifter som du angav när du ansökte om lånelöfte. Långivaren måste dessutom godkänna att den bostad som du vill köpa fungerar som en säkerhet för ditt bolån.

När får jag svar på min ansökan om lånelöfte?

Du får besked på din ansökan inom ett par dagar. Men vi strävar alltid efter att kunna ge dig ett besked så snart som möjligt.

Hur stort lånelöfte kan jag få?

Det är helt individuellt och beror på din återbetalningsförmåga. När bankerna bedömer hur stort lånelöfte du kan få tittar de på hur mycket din ekonomi klarar av att betala tillbaka.

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Ett lånelöfte gäller i tre månader. Om du inte har hittat en bostad inom de tre månaderna som ditt lånelöfte gäller får du göra en ny ansökan.

Hur gör jag om jag behöver ändra min ansökan?

Om du behöver ändra något i din ansökan kontaktar du oss direkt på telefon. Tänk på att kontakta oss om din ekonomi förändras. Det är din ekonomi och den informationen som vi får från UC som ligger till grund för vilket lånelöfte du får.