Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Samla dina lån och krediter med ett privatlån och bli skuldfri snabbare

Samla dina lån och krediter med ett privatlån och bli skuldfri snabbare

Att ta lån för att göra sig av med andra lån kanske låter konstigt. Men att få ner kostnaden på befintliga lån utan att ta några nya gör faktiskt att man gör sig av med skulden snabbare så länge man fortsätter att betala av i samma takt.

Många som har befintliga lån och krediter upplever att de aldrig lyckas bli kvitt dessa skulder fast de betalar av på dom varje månad. Det kan bero på att inbetalningarna du gör består helt och hållet eller till stor del av räntekostnader. I själva verket innebär det alltså att du betalar av väldigt lite eller inte alls på lånet eller krediterna. Därmed kan det sluta med att det tar flera år att betala av hela skulden även om det rör sig om en mindre skuld. I slutändan kanske du kommer att ha betalat räntekostnader som motsvarar flera gånger själva lånebeloppet. Läs mer om ränta och vad det är här.

Hårt intjänade pengar som kastas bort helt i onödan tycker vi på Direkto. Det kan röra sig om tusentals och tiotusentals kronor som man säkerligen kan hitta på mycket annat roligt med än att kasta bort på dyra lån och krediter.

Hur du undviker att ta mindre lån och krediter

Handlar man på faktura online eller om man kanske köpt möbler och elektronik på avbetalning är det vanligt att man drar på sig denna typ av ändlösa lån och krediter. Kreditkort är en annan sådan fälla. Dessa typer av mindre lån brukar ha skyhöga effektiva räntor på minst 10% och mer. Det är inte alls ovanligt att man har en effektiv ränta på runt 30% och mer när man exempelvis handlar resor, möbler, kläder och så vidare online på faktura.

Ofta när fakturan kommer på den här sortens lån och krediter erbjuds man att betala minsta möjliga inbetalning eller kanske till och med att skippa en inbetalning. Nappar man så gör det att det bara tar desto längre tid att göra sig av med lånet och att man i slutändan betalar desto mer i räntor och avgifter.

Så hur ska man göra för att göra sig av med denna typ av lån och krediter?

Bästa alternativet är förstås att ta smällen och lösa allt. Men har man inte pengarna för det kan man ta ett lån för att samla ihop allt.

I första hand rekommenderar vi då att man utökar sitt bolån om man har ett sådant. Har man inte utrymme att öka bolånet eller helt enkelt inte har ett bolån så rekommenderar vi att man tar ett privatlån motsvarande den totala skulden man har för att lösa alla dessa lån och krediter. Målet med detta är att slå ihop allt till ett lån och få ner räntekostnaden så att större andel av de inbetalningar man gör fortsättningsvis går åt till att faktiskt amortera på själva lånet.

Så nästa gång fakturorna kommer var uppmärksam på vad du betalar i ränta på de befintliga lånen.

Räkna ut den snittränta du betalar på befintliga lån och krediter enligt nedan exempel:

Säg att du har tre olika lån på 15 000, 25 000 respektive 20 000 kronor – det vill säga totalt 60 000 kronor. Säg att räntorna är på 10%, 20% respektive 30% (kom ihåg att det är effektiva räntor du ska räkna på och inte nominella räntor. I effektiva räntor ingår även avgifter och det är således den verkliga räntan.)

Det ger dig en snittränta på (15 000 x 0,1 + 25 000 x 0,2 + 20 000 x 0,3) / 60 000 = 20,8%.

Så lyckas du hitta ett privatlån som täcker totala skulden på 60 000 kronor med en ränta under 20,8% på max lika lång löptid som de mindre lånen så är det bättre än det du har idag.

En snittränta på 20,8% över 4 års tid på en skuld på 60 000 kronor innebär att du totalt betalar 26 234 i räntekostnader.

Skulle du lyckas hitta ett privatlån på  60 000 kronor för att slå ihop allt till ett lån och med en ränta på säg 8% skulle du istället betala totalt 9 904 kr i ränta. Du skulle med andra ord slippa betala 16 330 kronor i onödiga räntekostnader! För många människor motsvarar detta en hel månadslön efter skatt.

Var rädd om dina pengar. Nästa gång det är dags att betala räkningar ta dig tiden att se över dina lån och krediter och samla dom till ett. Det är det värt. Ta gärna hjälp av oss för att samla lån och krediter. Antingen kan du ringa och prata med oss eller skicka in en låneansökan direkt via vår hemsida.

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

  Vill Du Kontakta Oss?

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Avvikande öppettider:

  Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

   

   

   

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm