Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

Låna pengar till bröllop? – Detta ska du tänka på!

Låna pengar till bröllop? – Detta ska du tänka på!

Ett bröllop – oavsett hur stort eller litet man gör det – är troligtvis den mest påkostade fest man kommer att ha i sitt liv. De allra flesta par spenderar tiotusentals- och uppåt hundratusentals kronor på sina bröllop. Av förklarliga skäl är därför finansieringen av bröllopet en stor fråga för de flesta.

Det är en fantastisk känsla att hitta sitt livs kärlek och kanske än mer underbart när man bestämmer sig för att slå sina påsar ihop och spendera livet tillsammans. För många är giftermål och bröllop en milstolpe i livet. Det kanske inte är så konstigt att man låter bröllopsplaneringen både ta tid och kosta pengar.

Hur finansierar man ett bröllop?

De flesta par sparar pengar själva till sina bröllop och/eller får hjälp från sina föräldrar. I regel gifter man inte sig direkt efter en förlovning utan man kanske gör det runt ett eller två år senare – eller desto senare. Under denna tid är det många som passar på att spara ihop pengar. Men kanske vill man slå slag i saken snabbare än så eller av andra anledningar inte hinner spara ihop tillräckligt med pengar och man kanske inte heller kan räkna med ett finansiellt stöd från sina föräldrar.

Att låna pengar från banken kan då vara ett alternativ. Lyckas ni hitta ett bra och förmånligt lån kan det vara mer värt att gifta sig vid den tidpunkt man önskar än att vänta.

Det här ska man tänka på om man lånar pengar till bröllop:

 • Låna inte mer än ni kan betala av på max 3-4 år.
 • Lånet ni tar ska inte kännas som en belastning på er ekonomi utan ni ska känna att ni kan betala av det utan problem. För tänk hur tråkigt det vore om en fantastisk bröllopsfest slutar i en ekonomisk ångest i flera år framåt som förstör alla fina minnen.
 • Det billigaste sättet att låna på är om ni kan låna upp på ett befintligt bolån. Tänk då på amorteringskraven och se upp så att ni inte passerar gränserna där som i värsta fall kan slå hårt på er månatliga amorteringskostnad och försätta er i en trängd ekonomiskt situation. Ta reda på vad som gäller för er.
 • Även om man har ett bolån som man kan låna upp på kan det ibland vara mer fördelaktigt att istället ta ett lån utan säkerhet – eller ett så kallat privatlån. Ett sådant lån kan man spendera på det man själv vill. Tänk på att privatlån kan variera kraftigt vad gäller räntor och andra villkor. Det är därför viktigt att ni jämför olika banker och långivare innan ni bestämmer er. I värsta fall kan man annars få onödiga ränteutgifter på uppåt tiotusentals kronor.

Vänd dig gärna till Ordna när du ska ansöka om ett privatlån mellan 10.000 till 600.000 kronor. Med Ordna får du bättre förutsättningar att få lägsta möjliga ränta än på egen hand. Tjänsten är kostnadsfri. 

Tillbaka till ordnabolan.se

Kommentarsfältet är nu stängd för detta inlägg.

  Vill Du Kontakta Oss?

  020-252626

  Måndag - Fredag: 08:00 - 17:00

  info@ordnabolan.se

  Ordna AB, Org.nr. 556962-9404
  Vasagatan 28, 111 20, Stockholm