Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

Avvikande öppettider:

Sveriges nationaldag 6 juni: Stängt

 

 

 

Kan jag få bolån under provanställning?

Ja, du kan få ett bolån under din provanställning. Dina chanser ökar så klart om du har en medsökande som har fast anställning.

Flera av de långivare som vi samarbetar med erbjuder bolån till dig som är provanställd. Vi gör alltid en helhetsbedömning av hela din ekonomi. Du behöver alltså inte ha fast anställning för att bli beviljad ett bolån.

Men för att få bolånet beviljat måste du kunna visa att du har en stadigvarande inkomst och att kalkylen går ihop så att du klarar av att betala tillbaka bolånet enligt amorteringsplanen.

 

Till ansökan

 

Bolån vid provanställning – Hur ska man tänka?

Banken gör alltid en helhetsbedömning av din ekonomiska situation oavsett om du är fast anställd, provanställd eller har en annan sysselsättning. På så sätt får banken reda på hur din återbetalningsförmåga ser ut och hur väl din KALP-kalkyl går ihop. Även fast du redan nu kan visa god ekonomi och god inkomst från din provanställning så ser banken det som en risk. Banken vill se trygghet och stabilitet i din ekonomi med återkommande inkomst.

Du vinner mycket på att jämföra bolån som provanställd

Självklart ska du som provanställd kunna köpa en bostad. Bara för att du inte har en fast anställning så innebär inte det att du inte kan bli beviljad ett bolån. Vi samarbetar med banker som specialiseras sig på just provanställningar och räknar på sådant som kan stärka din kalkyl och lånemöjligheter.

Här är det klokt att du jämför alternativen för att hitta bästa villkoren och bolåneräntan för dig. Det är inte alltid så stora skillnaden i ränta på bolån, däremot så räknas varje procentenhet när man har en ostabil ekonomi. Du vinner på att jämföra bolåneräntor genom oss, antingen direkt med en ansökan via vårt formulär eller så kan du kontakta oss på telefon för att höra mer om dina möjligheter till ett bolån som provanställd.

Öka dina chanser att få bolån under din provanställning

Ibland dyker drömbostaden upp när man minst anar det. Eller du kanske har fått ett nytt jobb i en ny stad. Det kan försvåra möjligheterna att få ett bolån. Provanställningen kan ses som en risk eftersom det inte finns några garantier för att du får fast anställning. Men det finns flera sätt att öka dina chanser att få ett bolån under din provanställning.

Så ökar du chanserna att få bolån

  • Medsökande. En medsökande som har en fast anställning innebär en mindre risk för banken. Om du inte får fortsätta din provanställning så har din medsökande en stadigvarande inkomst.
  • God kreditvärdighet. Dina chanser att få ett bolån ökar om du har en god kreditvärdighet. Det visar att du har tagit ansvar för din ekonomi.
  • Intyg från arbetsgivaren. Du kan begära ett intyg från din arbetsgivare på när provanställningen övergår till visstidsanställning.

När du ansöker om ett bolån under en provanställning måste du ändå vara medveten om att arbetsgivaren inte har någon skyldighet att erbjuda dig tillsvidareanställning. Därför är det viktigt att du har koll på din ekonomi och klarar av att betala tillbaka ditt bolån enligt amorteringsplanen.