Svensk Fastighetsförmedling En del av Svensk Fastighetsförmedling
Bolån Privatlån
En del av Svensk Fastighetsförmedling

Ring oss på

020-25 26 26

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag - Söndag 10:00 - 16:00

Kan jag få bolån under provanställning?

Ja, du kan få ett bolån under din provanställning. Dina chanser ökar så klart om du har en medsökande som har fast anställning.

Flera av de långivare som vi samarbetar med erbjuder bolån till dig som är provanställd. Vi gör alltid en helhetsbedömning av hela din ekonomi. Du behöver alltså inte ha fast anställning för att bli beviljad ett bolån. »

Men för att få bolånet beviljat måste du kunna visa att du har en stadigvarande inkomst och att kalkylen går ihop så att du klarar av att betala tillbaka bolånet enligt amorteringsplanen.

Öka dina chanser att få bolån under din provanställning

Ibland dyker drömbostaden upp när man minst anar det. Eller du kanske har fått ett nytt jobb i en ny stad. Det kan försvåra möjligheterna att få ett bolån. Provanställningen kan ses som en risk eftersom det inte finns några garantier för att du får fast anställning. Men det finns flera sätt att öka dina chanser att få ett bolån under din provanställning.

Så ökar du chanserna att få bolån

  • Medsökande. En medsökande som har en fast anställning innebär en mindre risk för banken. Om du inte får fortsätta din provanställning så har din medsökande en stadigvarande inkomst.
  • God kreditvärdighet. Dina chanser att få ett bolån ökar om du har en god kreditvärdighet. Det visar att du har tagit ansvar för din ekonomi.
  • Intyg från arbetsgivaren. Du kan begära ett intyg från din arbetsgivare på när provanställningen övergår till visstidsanställning.

När du ansöker om ett bolån under en provanställning måste du ändå vara medveten om att arbetsgivaren inte har någon skyldighet att erbjuda dig tillsvidareanställning. Därför är det viktigt att du har koll på din ekonomi och klarar av att betala tillbaka ditt bolån enligt amorteringsplanen.